Başkandan Mektup Var

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları hizmetlerle ilgili genel bir değerlendirmede bulunarak yayımladığı bir mektupla 2018 yılı öncesi bilgilendirmede bulundu.

28 Aralık 2017 Perşembe, 14:55
Başkandan Mektup Var
-

Erdemli Belediye Başkanı olarak göreve geldiği 2009 yılından bu yana Erdemli’nin gelişimi hakkında değerlendirmelerin olduğu yazılı bir açıklamada bulunan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, açıklamasında kentin hizmet eksiğinin büyük ölçüde tamamlandığını fakat insan ihtiyaçlarının sınırsız olması sebebiyle dur durak bilmeksizin hizmet kervanının artarak devam edeceğini söyledi.

2009 ÖNCESİ VE SONRASI ERDEMLİ’Yİ MUKAYESE EDELİM

Yazılı açıklamasında vatandaşlardan 2009 öncesi ve sonrası Erdemli’yi mukayese etmelerini isteyen Belediye Başkanı Tollu, kendilerinin hizmet kavramı ile anıldığını ve bunun da kendilerine daha çok hizmet anlamında güç verdiğini vurguladı. Erdemli’de bugüne kadar herkesin az ya da çok hizmet ettiğini ve taş üstüne taş koyan herkese teşekkür ettiklerini beyan eden Başkan Tollu, vatandaşlara hitaben yaptığı açıklamasına şu şekilde başladı:

HALKIMIZ BİZE GÜVENİYOR

“2009 yılında çıktık bu yolculuğa. Sizinle birlikte yürümeye, memleketimize hizmet etmeye… 2009 yılında başladı hizmet kervanımız. Hizmet heybemizde ne varsa bir bir serpiştirdik kentimize. Hizmet heybemiz öyle bir dolu ki; daha nice seneler yetecek emin olun serpmeye. Bir sevdadadır Erdemli…

Yaklaşık 9 yıldır çıktığımız bu kutlu yolculuğumuzda bizlere güvendiniz. Bizler, çalışma arkadaşlarımızla birlikte sizlerin bu güvenini boşa çıkarmamak için elimizden gelen gayreti gösterdik, Allah ömür verdiği sürece de göstermeye devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizler hizmet ehliyiz sevgili dostlar. Cenab-ı Allah takdiri, sizlerin desteği ile bizler sizlere, kentimize hizmet etmeye geldik. Hizmet etmenin bir ibadet bilinci ile olması gerektiğine inanarak çalıştık, çabaladık ve buna da devam ediyoruz. Her geçen gün daha da iyi olacak hizmetlerimiz. Zira biz hizmet etikçe, bir sonrakinin nasıl daha iyi olacağını hesap ediyoruz.

EN İYİ HİZMETLER BİZİM DÖNEMİMİZDE GERÇEKLEŞTİ

2009 yılından önce yaşadığımız Erdemli ile 2018 yılının arifesindeki Erdemli’mizi gözümüzün önünde canlandırıp, mukayese edelim kısaca. Biz 2009 senesinde demiştik ki; Erdemli atık su ayıbından kurtulacak; şimdi Avrupa’nın en önemli arıtma tesisine sahibiz. Demiştik ki; delik deşik yollardan Erdemli’yi kurtaracağız; şimdi en modern yollarla örüyoruz ilçemizi ilmek ilmek. Mezarlıklar cennetten bir köşe olacak demiştik; şimdi bilmeyen yoktur cennetten köşe mezarlıklarımızı. Bu şehrin parkları yok demiştik; şimdi sahil bandı başta olmak üzere bölgenin en fazla parka sahip ilçesi konumundayız şükürler olsun. Belediye araç filosu dökülüyor demiştik; şimdi bakınız emsal belediyeler içerisinde Türkiye’nin en iyi araç filosu Erdemli’dedir. Üretim yok, ortak akıl yok, tasarruf yok diyorduk; şimdi bölgenin ve yine kendi emsalleri içerisinde Türkiye’nin en çok üreten, tasarruf yapan, ortak akılla yönetilen, ekonomik olarak en güçlü belediyesi olarak göz kırpıyoruz tüm güzelliklere gururla. Ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz birçok hizmet…”

BÜYÜKŞEHİR YASASINA HAZIRLIKLI TEK BELEDİYE BİZİZ

Büyükşehir yasası ile de ilgili açıklamalarda bulunan belediye başkanı Tollu, Erdemli Belediyesinin yasa öncesinde öngörüleri neticesinde aldığı tedbirler sayesinde Mersin’de yasaya en hazır belediye olduklarının altını çizerek, bu konuyla ilgili de şu açıklamaları yaptı:

“Büyükşehir yasasıyla sınırlarımız inanılmaz büyüdü. Mersin ilçeleri içerisinde en fazla büyüme Erdemli’de gerçekleşmiştir. Öyle ki; mahalle sayımız 12’den 71’e yükselmiş, yüz ölçümü olarak da kat kat genişlemiş durumdayız. 49 köy ve 10 belde belediyesi kapanmış, bize bağlanmıştır. Çeşmeli Kızkalesi arası geniş bir arazide hizmet vermeye başladık. Bu yasa çıkmadan önce ileriyi görerek daha önceden bu yasaya hazırlanmaya başlamıştık. Aldığımız tedbirler neticesinde sınırları en çok büyüyen Erdemli, bu yasaya en çabuk ayak uyduran belediyesi sayesinde hiçbir zorluk yaşamadı. Bugüne kadar istediği hizmeti alamamış belde ve köylerimiz, tarihinin en büyük hizmetleriyle tanıştı. İlçemizin her köşesinin nakış nakış işledik ve işlemeye de devam ediyoruz. Bu anlamda takdir edersiniz ki; sınırlarımız çok fazla büyüdüğü için hizmetlerimizi sırasıyla sizlere armağan ediyoruz. Bugüne kadar biriken bir hizmet açığı var ve bu açığı kapatmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bunda da bir sıra olması gerekiyor. Bu sıra, hizmetin aciliyeti yani önceliğine göre belirlenmektedir. Bugüne kadar söz verdiğimiz ne varsa en az 10 kat fazlasını yaptık. Sırasıyla tüm sözlerimiz yerine geldi ve gelmeye de devam edecek Allah’ın izniyle. Siz değerli hemşehrilerimizden yaptığımız hizmetlere sahip çıkmasını ve sabır diliyorum. Zira bugüne kadar verdiğimiz sözler ve yerine getirdiklerimiz bizlerin ne derece çalışkan ve azimli olduğumuzun işareti, delilidir. Bugün hiç kimse, bizim için çalışmıyor iddiasında bulunamaz.”

VATANDAŞLARIMIZIN SABIR VE HOŞGÖRÜSÜNE SIĞINIYORUZ

Açıklamasının son bölümlerinde verdikleri sözlerin tek tek fazlasıyla yerine getirildiğini yineleyen Tollu, insanın olduğu her yerde hizmet ihtiyacının da olacağı bilinciyle vatandaşlardan biraz sabır ve hoş görü istedi. Daha çağdaş, güzel ve güçlü bir Erdemli için beraber yürüdükleri tüm herkese teşekkürlerini sunan Tollu, mektubunu şu ifadelerle tamamladı:

“Netice itibariyle, geldiğimiz yer belli, yolumuz belli, hedeflerimiz belli. Sözünü tutan ve fazlasını yapan bir belediye var. 2009 öncesi ve sonrası bir Erdemli gerçeği var. Bu gerçekler ışığında sizlerin desteğine, sabrına ve hoşgörüsüne sığınarak daha güçlü, daha çağdaş ve daha güzel bir Erdemli’ye imza atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu kutlu yolda benimle beraber yürüyen tüm yol arkadaşlarıma ne mutlu.”
Başkandan Mektup Var
Başkandan Mektup Var
Başkandan Mektup Var
Başkandan Mektup Var
Başkandan Mektup Var
Başkandan Mektup Var
Başkandan Mektup Var
Başkandan Mektup Var
Başkandan Mektup Var
Başkandan Mektup Var

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin