Başkan Yılmaz; "TORTEK İle İstihdamı Destekleyeceğiz"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK)  bünyesinde  bulunan El Sanatları Teknolojisi Dekoratif Tablo Yapımı Kursu’nun 3 Boyutlu Kâğıt Rölyef Çalışmaları Sergisi’ni gezdi.

29 Haziran 2019 Cumartesi, 19:21
Başkan Yılmaz; "TORTEK İle İstihdamı Destekleyeceğiz"
-

Sağlık Mahallesi’nde bulunan Adnan Kahveci TORTEK Merkezi kursiyerleri tarafından yıl boyunca hazırlanan el emeği göz nuru ürünler, Mersin Forum Alışveriş Merkezinde açılan sergide satışa sunuldu. Kursiyerler, kağıttan 3 boyutlu yaptıkları eserlerle büyük beğeni topladı.
Eşi Meltem Yılmaz ile birlikte sergiyi gezen Başkan Yılmaz, çalışmaları tek tek inceleyerek kursiyerlerden eserlerin hazırlanmasındaki süreç hakkında bilgiler aldı.
TORTEK’in niteliklerini geliştirerek kapasitesini arttıracaklarını belirten Başkan Yılmaz; “Başarıyla yürüttüğümüz mesleki eğitim kurslarımız ile kadın istihdamını desteklemeyi amaçlıyoruz” dedi.
“Kurs merkezinde eğitim gören kursiyerlerimizin hem meslek edinmelerini hem de aile ekonomilerine katkı sağlamalarını önemsiyoruz” diyen Başkan Yılmaz; “Meslek öğrenerek yeteneğini geliştirmek ve bu eğitimlerin sonunda iş hayatında yer almak isteyen ev hanımlarımızı TORTEK’e bekliyoruz. Kurslarımız ile aynı zamanda gençlerimizi üretmeye teşvik ederek, kendi iş sahalarını oluşturmalarını da istiyoruz” ifadesini kullandı.
Sergide emeği geçen usta öğreticilere teşekkür eden Başkan Yılmaz, kursiyerleri tebrik ederek, bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diledi.
Kursiyerler ise “Kurs merkezinde aldığımız eğitimler ile hem güzel eserler ortaya koyuyoruz hem de bu çalışmalarımızı satışa sunarak ev ekonomimize katkı sağlıyoruz. Bize bu imkanı veren başta Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’a ve değerli emeklerinden dolayı usta öğreticilerimize teşekkür ediyoruz.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin