
Gülnar ilçesinde düzenlenen 15. Erik ve Kültür Festivali’nde konuşan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, “Artık en temel gıdalarımızı, ürettiğimiz tarımsal ürünlerimizi bile ithal eder duruma geldik. Dolayısıyla önümüzdeki dönemlerde yaşanması muhtemel olan gıda krizlerine karşı tarımsal üretimimizi kesinlikle stratejik düzeyde desteklememiz lazım” dedi.
Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Gezende Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Gülnar’da bu yıl 15’incisi düzenlenen Gezende Erik ve Kültür Festivali’ne katıldı.
Festival alanında ilgiyle karşılanan Başkan Yıldız, yaptığı konuşmada tarımsal üretimin stratejik önemi üzerine önemli mesajlar verdi.
Konuşmasına festivallerin kırsal hayatın ve tarımsal üretimin desteklenmesi adına büyük önem taşıdığını vurgulayarak başlayan Başkan Yıldız, Gezende’nin ve hatta Gülnar’ın önemli bir kısmının kış aylarında Toroslar ilçesinde ikamet ettiğini söyledi. Yıldız, “Gezende Derneği de Toroslar’da kuruldu. Dolayısıyla Gülnar ve Gezende aslında Toroslar demektir” ifadelerini kullandı.
“HAYAT İÇİN TARIMSAL ÜRETİM ŞARTTIR”
Tarımsal üretimin artık Türkiye için stratejik bir konu haline geldiğini belirten Başkan Yıldız, “Benim yaşımdakiler hatırlayacaktır; yaklaşık 40 yıl önce ders kitaplarında ülkemizin tarımsal üretim ve gıda açısından dünyada kendine yeten ender ülkelerden biri olduğu öğretilirdi. Ancak bugün, en temel gıdalarımızı bile ithal eder hale geldik” dedi.
Önümüzdeki dönemlerde yaşanması muhtemel gıda krizlerine karşı tarımsal üretimin stratejik düzeyde desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, “İnsanlar hayatlarını sürdürebilmek için tarımsal üretime muhtaçtır. Sandalyeler, şemsiyeler, bilgisayarlar olmasa da yaşam devam eder, ama evimizde buğday, zeytin, peynir, ekmek yoksa hayatı sürdürmek mümkün değildir. Tam bağımsız bir ülke olmanın da birinci şartı, tarımsal üretimi artırmaktır” diye konuştu.
TEŞEKKÜR MESAJI
Başkan Yıldız, konuşmasını, festivale katkı sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, Gülnar Belediye Başkanı’na, Gezende Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yönetimine ve emeği geçen tüm hemşehrilerine teşekkür ederek tamamladı.
Festival programı, plaket töreni ile son buldu. Başkan Yıldız’a, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer adına teşekkür plaketi takdim edildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.