Başkan Vekili Gülcan Kış: "Değişimin ve Gelişimin Mimarı Gençler Olacak"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, ‘Fikir Otobüsü Liseler Arası Girişimcilik ve Yenilikçi Projeler Yarışması’nın finaline katıldı. Gülcan Kış, dijital dönüşüm ve yapay zeka temelli teknolojilere yakın gelecekte daha çok ihtiyaç duyulacağını kaydederek, “Bütün bu değişimin ve gelişimin mimarı gençlerimiz olacak” dedi.

04 Haziran 2021 Cuma, 18:02
G: 04.06.2021 - 18:11
Başkan Vekili Gülcan Kış: "Değişimin ve Gelişimin Mimarı Gençler Olacak"
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mersin Genç Girişimciler Okulu tarafından düzenlenen ‘Fikir Otobüsü Liseler Arası Girişimcilik ve Yenilikçi Projeler Yarışması’nın finaline katıldı. Birçok kurumun destek verdiği yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

2015 yılında hayata geçirilen projenin ödül törenine Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Osman Kiper ve iş insanları katıldı.

Gülcan Kış: “Dünya, bugün tüm insanlık için küresel bir köy”
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, gençlerle bir arada olmanın enerjilerini yükselttiğini belirterek, şunları söyledi:

“Hepinizi, yoğun programı nedeniyle aramızda bulunamayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in selamıyla selamlıyorum. Dünya, bugün tüm insanlık için küresel bir köy. Sınırları olmayan bu köyün sahibi, siz pırıl pırıl gençlersiniz. Onun için size haklarınızı tam olarak vermek zorundayız. Layık olduğunuz eğitim ve çalışma ortamlarını sizlere sağlamak zorundayız. Şu an internet üzerinden bilgi paylaşımında bulunan sizlerle birlikte çalışma, bir şeyleri somut ürünlere dönüştürme ortamını sağlamak zorundayız. Evet, geleceğin dünyasında hak ettiğimiz yeri almak istiyorsak siz gençlerimizi daha fazla teşvik etmeliyiz. Sizin gelişiminiz ve güçlenmeniz için daha fazla zemin oluşturmalıyız.”

Dijital dönüşüm ve yapay zekâ temelli teknolojilere yakın gelecekte daha çok ihtiyaç duyulacağını kaydeden Gülcan Kış, “Bütün bu değişimin ve gelişimin mimarı ise gençlerimiz olacak. Ne mutlu bize ki ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir’ diyen bir liderin kurduğu, Cumhuriyet’in özgür evlatlarıyız. Bize gösterilen yolda başarmamız gereken şey gerçekten çok çalışarak, çağdaş uygarlık seviyesini yakalamak olacak. Bunu gençlerimizle başaracağımıza canı gönülden inanıyorum” dedi.
“İyi ki varsınız gençler”
Gülcan Kış, 2015 yılında hayata geçirilen ve temel amacı girişimcilik farkındalığının artırılmasını sağlamak olan Fikir Otobüsü’nün yaratıcılarını, Fikir Otobüsü ile liseler arası girişimcilik ve yenilikçi iş fikirleri yarışmasını yaparak, liselere ve meslek liselerine yönelik eğitim ve mentörlük desteğiyle gençleri cesaretlendiren TOBB Girişimcilik Üst Kurulu üyelerini, iş dünyasının temsilcilerini ve Mersin Üniversitesi akademisyenlerini tebrik etti. Gülcan Kış, “Projeye dâhil olarak, pandemi sürecinde dahi büyük bir özveri göstererek emek veren tüm gençlerimizi tebrik ediyor hepinize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum. İyi ki varsınız gençler” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin