Başkan Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus’a Bir İlk Daha Kazandırdığı Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi’nin Açılışına Katıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, “Mersin Yükseliyor, 41 Kere Müjde, 41 Yeni Açılış” mottosuyla başlattığı açılışların ikincisi, eğitimde fırsat eşitliği sağlayacak ‘Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi’ oldu.

17 Aralık 2022 Cumartesi, 14:11
G: 17.12.2022 - 14:23
Başkan Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus’a Bir İlk Daha Kazandırdığı Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi’nin Açılışına Katıldı
-

Vatandaşların çocuklarını güvenle göndereceği ve çocukların keyifli vakit geçireceği Merkez’in açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de katıldı. Tarsus’ta hizmete sunulan Merkez’in açılış kurdelesini Başkan Seçer, protokol üyeleri ve çocuklarla birlikte kesti. Açılışın ardından protokol üyeleriyle merkezi gezip bilgi alan Başkan Seçer, çocuklarla birlikte boyama da yaptı.
Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi, 5 sınıftan oluşuyor ve 70 öğrenci kapasitesi ile hizmet veriyor. Önümüzdeki hafta açılışı yapılacak olan Halkkent Sosyal Yaşam Merkezi'nde de bir adet Çocuk Gelişim Merkezi yer alıyor. Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi'nde yer alan mobilyalar Büyükşehir Belediyesi'nin Geri Dönüşüm Atölyesi'nde üretildi.
“Çocuklarımız için yaptığımız her iş güzel”
Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi’nde Başkan Seçer, protokol üyeleriyle birlikte bir konuşma yaptı. Başkan Seçer, Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi’nin açılışında eğitimin önemine vurgu yaparak başladığı konuşmasında, “Çocuklarımız için yaptığımız her iş güzel, her işin anlamı var. Çocuklarımızdan daha değerli bir varlığımız var mı bizim? Çocuklarımızı iyi eğittiğimiz zaman hem ailemizi hem yaşadığımız toplumu hem de dünyayı kurtarıyoruz. Çocuklarımızı eğittiğimiz zaman kötülükleri bertaraf ediyoruz. Açlıkla, sefaletle mücadele ediyoruz. Çocuklarımızı eğiterek, daha modern bir Türkiye daha modern bir dünyada yaşamanın kapılarını açıyoruz. Çocuklarımızı eğiterek, aslında bilinen yalanlardan uzaklaşmalarını, bilinmeyen gerçeklerin peşinden koşmalarını sağlıyoruz” dedi.
Başkan Seçer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla yaptıkları toplantılarda aldıkları en önemli önerinin ayrımcılık yapmadan herkese eşit hizmet götürülmesi olduğunu aktararak, “Soralım her 10 kişiye; ‘Türkiye’nin en büyük sorunu ne?’ diye. Bu toplulukta eminim her 10 kişiden 10’u ‘Adaletsizlik’ diyecek. Onun için Sayın Genel Başkanımız, ‘Bizim maruz kalmayı istemediğimiz hareketlere başkalarını maruz bırakmayın.’ diyor. Önce iğneyi kendinize batırın. Bir diğer önerisi de ‘Sakın kul hakkı yemeyin. Yöneticilik kutsal bir makamdır. Bu koltuklar halkın koltuklarıdır. Yöneticilerin babasının koltuğu değildir. Mahkeme kadıya mülk değildir’ diyor ama en önemli talimatlarından bir tanesi de belediye başkanlarına; ‘Kreş açın, yurt açın. Mümkünse yurt açarken de öncelikli olarak kız yurdu açın’ diyor. Biz bu temel talimatlar, öneriler çerçevesinde belediye başkanlığı yapıyoruz” diye konuştu.
“Belediyecilik imar işlerinden ibaret değil, belediyecilik, toplumun, vatandaşın kalbine girmek”
Tarsus’tan Anamur’a Mut’tan Çamlıyayla’ya kadar her yere eşit hizmet götürdüklerini belirten Seçer, “Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi’ni de Tarsus'a kazandırılmış en değerli hizmetlerden biri olarak görüyorum. Asfaltı, sathi kaplama, kaldırım yapılıyor, sinekler de öldürülüyor. Ne güzel. Bir de şu imar işleri vardır belediyecilikte. Herkes belediyeciliği bundan ibaret zannediyor. Her zaman söylüyoruz. Belediyecilik bundan ibaret değildir. Belediyecilik, toplumun, vatandaşın kalbine girmek, açın halinden anlamak, çocuğun acısını dindirmek, vatandaşın çocuğuna eğitim vermesini sağlamak. Belediyecilik budur. Belediyecilik, bir şekilde hayatta yalnız kalmış Ayşe teyzeme 90 yaşından sonra onu namerde muhtaç etmemektir. Yolu yaparız. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin tarihinin görmediği kalitede ve yoğunlukta yol çalışmalarını zaten yapıyor” dedi.
“En büyük irade halkın iradesidir”
Başkan Seçer, en büyük iradenin halkın iradesi olduğunu vurguladığı konuşmasında, “Bu kadar sıkıntılara rağmen daha önceki gece belediye başkanlarımızla beraber İstanbul'dan geldik. Bir başka yol arkadaşımıza destek olalım diye. Halk bizleri seçmiş. En büyük irade halkın iradesidir. Onun üzerinde bir irade tanımıyoruz. Mahkeme kadıya mülk değil, onu söyledik. Bu memleket halkın takdiri ile iş başına gelmiş yöneticiler tarafından yönetilir. Devletin makamlarını bir sopa gibi kullanarak kimse bizi terbiye edemez. Biz ulusal kurtuluş mücadelesinden çıkmış, yedi düvele meydan okumuş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bütün kurumlarını kurmuş, Türkiye'ye çok partili bir hayatı ve demokrasiyi getirmiş bir iradenin kurduğu siyasi partinin belediye başkanlarıyız. Onun için öyle bizimle mücadele etmek kolay değil. Dimdik ayaktayız. Daha az uyuyacağız emin olun daha sakin olacağız. Daha çok çalışacağız. Vatandaşlarımız bizi seviyor, çatlasalar da patlasalar da vatandaşlarımız bize saygı duyuyor. Neden? Vatandaşlarımız diyor ki; bu başkanlar çalışıyor. Çalmıyor, çalışıyor. Çalmıyor, koşturuyor. Hizmet yapıyor, kimseye tepeden bakmıyor. Halkın içinde geziyor. Onun için pek bizden hoşlanmıyorlar ama bakalım hodri meydan. Halkın önüne çıkacağız. El mi yaman bey mi yaman hep beraber görüşeceğiz” ifadelerini de kullandı.
“Bütün ilçelerimizde çocuk gelişim merkezleri açacağız”
70 miniğin Merkez’de okul öncesi eğitim alacağı bilgisini veren Başkan Seçer, “Çocuğun karakteri 3 yaşından sonra oluşuyor. 6 yaşında okula başlıyor, ilköğretime. O süreç çok önemli. Hem beslenmesi önemli, hem eğitilmesi önemli, bakımı önemli. Belki de hayatı boyunca kendinin üzerinde kalacak olan karakterini oluşturacağız” dedi. Merkez’de eğitim verecek öğretmenlerin hepsinin birbirinden değerli olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “Çocuklarımız, annelerinin babalarının onlara emanetidir. Onlara, gözleri bakarlar hiç merak etmeyin. Burası halkın çocuklarının yuvası. Belediyelerimizin bu konudaki hizmetleri aslında eğitimde fırsat eşitliğini ortaya koyma yarışıdır. Hepimiz bir şeyler yapıyoruz” diye konuştu.
Başkan Seçer, varlıklı olan ailelerin çocukları da imkanı olmayan ailelerin çocukları da iyi eğitim alsın diye bu çalışmaları hayata geçirdiklerini belirtti. Tarsus ve mahallelerinde açtıkları çocuk atölyelerinin de olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Seçer, Mersin Sebze ve Toptancı Hali’nde Türkiye’de hatta dünya da belki de eşi benzeri bulunmayan bir kreş açtıklarını anımsatarak, “Dünyada duydunuz mu? Mersin’de var. Çünkü orada çalışan kadınlar var. Kadınları baş tacı yapmışız. Bundan sonra da Erdemli’de bir çocuk gelişim merkezi çalışması var. Süratle onu tamamlayıp onu hizmete açacağız. Bütün ilçelerimizde açacağız” dedi.
“Biz Mersin’e bir vizyon koyduk. Mersin’i çok iyi noktalara getireceğiz”
Büyükşehir bünyesinde hizmet veren ve sayıları 17’yi bulan eğitim ve öğretimi destekleme kurs merkezlerinde 6 bin 500 öğrenci yer aldığını söyleyen Başkan Seçer, üniversiteyi kazanan her öğrenciye Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim yardımı verdiklerini anımsattı. “Biz Mersin’e bir vizyon koyduk. Mersin’i çok iyi noktalara getireceğiz” ifadesiyle konuşmasını sürdüren Başkan Seçer, “Mersin; bölgenin de Türkiye’nin de dünyanın tanıdığı, saygı duyduğu marka bir kent olacak. Bunu yaparken fakir fukara da bizim kalbimizde, bu işi onlarla beraber yaparak yürüyeceğiz. Sadece güzel güzel binalar, konserler, yollar, parklar yapmak iyi güzel de; ‘Karnım aç, hastayım, acım var, neyleyim konseri, yolu parkı?’. Onun için hep beraber yürüyeceğiz” diye konuştu.
Merkezin, Tarsuslular’a hayırlı olması dileğinde bulunan Başkan Seçer, son olarak şunları söyledi:
“Kreş öğretmenlerime başarılara diliyorum. Onlara güveniyorum. Çocuklarımızı uygar bir Türkiye’de doğan, uygar bir Türkiye’de büyüyen, Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda, gösterdiği hedefte yürüyen birer birey olarak yetiştirecekler. Bundan hiçbir endişem yok.”
Başkan Bozdoğan: “Böyle bir hizmetin Tarsus’a gelmesinden gerçekten çok mutlu oldum”
Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, çocukların gelişim sürecine katkı sunmak amacıyla ilçeye kazandırılan Merkez’den dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür etti. Bozdoğan, “İki önemli olgu var. Biri sürdürülebilir, biri de işlevsel olması. Toplumcu belediyecilik yaklaşımında da Vahap Başkanımın yaklaşık 3,5 yıldır yaptığı hizmetleri çok yakından takip ediyorum. Bu halkaların devamında böyle bir hizmetin Tarsus’a gelmesinden de gerçekten çok mutlu oldum” ifadelerini kullandı.
Başkan Tarhan: “Çocuk gelişim merkezlerini önemsiyoruz”
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli’de hayata geçirdikleri kadın ve çocukları önceleyen projeleri anlatarak, “Çocukları çok önemsiyoruz. Bugün de Büyükşehir Belediye Başkanımız böyle bir projeye imza attı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Dokucu: “Kreşimiz 70 kişilik, şu ana kadar 43 kayıt aldık”
Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere tüm ailelere destek olmaya çalıştıklarını belirterek, “Bugün burada yeni bir çocuk gelişim merkezini daha hayata geçiriyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Kreşimiz 70 kişilik, şu ana kadar 43 kayıt aldık. Kayıtlarımız hala devam etmektedir” bilgilerini verdi.
Aktay: “Fırsat eşitliği sağlamayı amaçlayan bu değerli çabanın örnek olmasını temenni ediyorum”
CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, “İstisnasız her çocuğumuzun okul öncesi eğitim almasını sağlamak zorundayız. Çünkü bu dönemde aldıkları eğitim, çocukların bütün hayatını etkiliyor. Okul öncesi eğitim alan çocuklar daha sonraki okul ve iş hayatında çok daha başarılı oluyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer, aslında merkezi hükümetin sorumluluğunda olan bu konuya el atmasını ve şehrimize böyle güzel eğitim kurumlarını kazandırmasını çok önemsiyoruz. Buradaki en önemli konu; eğitimde herkese imkan ve fırsat eşitliği sağlamayı amaçlayan bu değerli çabanın örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.
Velilerin içi rahat, minikler mutlu
Çocuğunun kendini bu kreşte mutlu hissettiğini söyleyen Neslihan Cengiz, öğretmenlerden de gayet memnun olduklarını belirterek, “Çok güzel etkinlikleri oluyor. Eğitimi çok iyi. Zaten sürekli fotoğraf da atıyorlar bize. Güvenli. O konuda hiç çekincemiz yok” dedi. Bu kreşi arkadaşının tavsiyesi üzerine bulduğunu dile getiren Güler Küçük, “Biz aslında kızımız şu an küçük diye düşünmüyorduk ama Belediyemizin böyle bir şey yaptığını öğrenince gönül rahatlığıyla karar verdik. Burada 10 günlük sürecimiz oldu. Kızım gayet memnun. Eğleniyor. Daha çok güvende olduğuna inanıyorum. İçim rahat” diye konuştu.
Kendisinin de bir eğitimci olduğunu belirten Özge Uslan, kreşi tesadüfen bulduğunu ve ortamın neşesi ile öğretmenlerin güler yüzünün kendisini etkilediğini ifade etti. Uslu, “Daha önce özel kreşlere de gönderdim ama bu memnuniyeti kesinlikle görmedim. Buradaki güler yüz, öğretmenlerin özellikle ilgilenmesi, samimiyet, içtenlik inanılmaz mutlu olduk. İyi ki varlar. Burada çocuğumun güvende olduğunu düşünüyorum. Şöyle söyleyeyim; İstanbul’da bütün gün okuldayken ‘Acaba çocuk ne yapıyor? Acaba uydu mu? Acaba kalktı mı? Acaba bir şey yedi mi? Böyle hep bir algı oluyordu içimde. Ama burada o tamamen yani o ilk gün bile olmadı. Okulda çok rahat. Hiç aklım kalmadı. Güvenle bir sıcaklık hissettim burada” dedi.
“Çok memnunuz” diyerek duygularını paylaşan Yeliz Karaca, “Çünkü kızım gülerek gidiyor, gülerek geliyor. Öğretmenlerimiz harika. Vahap Seçer Başkanımıza çok teşekkür etmek istiyoruz. Bu yaptığı eğitim hizmetinden dolayı. Yine harikalar yarattı. İnanın bu kreşte özel kreşten daha iyi eğitim veriyorlar. Güven daha önemli. Ben burada kızımla birlikte güvendeyim” ifadelerini kullandı. Kreşin açılacağını ilk duyduklarında heyecanlı bir bekleyiş içerisine girdiklerini söyleyen Eren Aslanpençe de, “İlk duyduğumuzda çok sevindik ve çocuğumuz buraya geldiğinden beri çok mutlu. Çok güzel zaman geçirdiğini söylüyor. Öğretmenleri çok ilgili” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin