Başkan Tuna: “Toroslar, Kültür Ve Sanatın Merkezi Oldu”

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, göreve geldikleri 14 yılda hayata geçirdikleri yatırımlarla Toroslar’ı kültür ve sanatın merkezi yaptıklarını söyledi.

27 Mart 2018 Salı, 17:47
Başkan Tuna: “Toroslar, Kültür Ve Sanatın Merkezi Oldu”
-

Mersin’e kazandırdıkları Cumhuriyet Meydanı, Çok amaçlı Kültür Merkezi ve Amfi Tiyatro’nun; tiyatro gösterilerine, konserlere, ulusal ve uluslararası sanatçıların sergi ve panelleri ile konferanslara ev sahipliği yaptığını belirten Başkan Hamit Tuna, etkinliklere vatandaşlarının ilgisinin yoğun olduğuna dikkat çekti.
Toroslar Belediyesi olarak her zaman sanata, sanatçıya ve kültürel değerlere sahip çıktıklarını ve bunun en güzel örneğini de tiyatro ve halkoyunları topluluğunu kurarak gösterdiklerini vurgulayan Başkan Tuna, bu vesileyle tiyatroya gönül vermiş değerli sanatçıların, yazarların ve tiyatro çalışanlarının ‘Dünya Tiyatrolar Günü’nü’ kutladı.
TOROSLAR ŞEHİR TİYATROSU, 31 MART’TA ‘KOMŞU KÖYÜN DELİSİ” TİYATRO OYUNUNU SAHNEYE KOYUYOR
Kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında birçok tiyatro oyununu halkla buluşturmanın mutluluğu içerisinde olduklarını kaydeden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun Çılgın Köy ‘Komşu Köyün Delisi’ adlı yeni bir oyunu sahneye koyacağını söyledi.
Üstün Dökmenin yazdığı ve Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hasan Topuz’un yönettiği oyunun; 31Mart Cumartesi Günü saat: 19.00’da Yunus Emre Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacağını belirten Başkan Hamit Tuna, tiyatro oyununu izlemeye tüm vatandaşları davet etti.
Tiyatronun; çok yönlü ve öğretici olmasının yanı sıra gönüller arasında bağ kurarak, toplum kültürünün gelişmesinde önemli bir rol oynadığını belirten Başkan Tuna: “Toroslar Belediyesi olarak bundan sonraki süreçte de şehir tiyatromuz ile hemşerilerimize ve çocuklarımıza tiyatroyu sevdirmeye ve ücretsiz açtığımız kurslarda geleceğin tiyatro sanatçılarını yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin