Başkan Tollu'dan Gazeteciler Günü Değerlendirmesi, Yerel Basınının Önemi Tartışılmaz

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü münasebeti ile bir mesaj yayımladı.

09 Ocak 2018 Salı, 16:32
Başkan Tollu'dan Gazeteciler Günü Değerlendirmesi, Yerel Basınının Önemi Tartışılmaz
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Başkan Tollu Mesajında;
Açıklamasında çalışan gazetecilerin zor şartlarda görev yaptıklarına ve mesleğin ayakta durmakta zorluk çektiğine dikkat çeken Başkan Tollu, gazetecilik mesleğinin çok önemli ve hassasiyet taşıyan bir meslek olduğunu söyledi ve yerel basının öneminin tartışılmaz olduğunun altını çizdi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle yaptığı yazılı açıklamada gazete çalışanlarının bu özel ve önemli günlerini tebrik ettiğini belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, çalışan gazetecilerin emeklerinin bir beldenin ve dolayısı ile de ülkenin gelişimine çok önemli katkıları olduğunu söyledi. Özellikle basın mensuplarının son derece titiz bir görevi yerine getirdiklerini kaydeden Tollu, "gazeteciler, toplumun gören gözü, duyan kulağıdır. Bizim bilmediğimiz, göremediğimiz birçok olaya onların bakış açısından bakıyoruz. Toplum onların şahitliği ile bilgileniyor, öğreniyor. Bu aynı zamanda büyük bir sorumluluktur. Bu sorumluluğun farkında olarak mesleklerini icra eden tüm gazeteci dostlarımıza hayat boyu başarı diliyorum" dedi.
Hem ulusal hem de yerel esasta yayın hayatlarını sürdüren yerel basın mensuplarının gösterdikleri gayretin takdir edilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Tollu, toplum olarak da basın mensuplarına gerekli özenin gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi. Yerel basın olgusunun yaşadıkları bölgede son derece üst seviyelerde olduğuna dikkat çeken Tollu, kendilerini geliştiren, görevlerinin hassasiyetle yerine getiren tüm basın mensuplarına teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi. Demokrasilerin gelişmesi, insanların haberdar olması, denetleyici olması bakımından yerel basının çok seslilik getirdiğinin altını çizen Tollu, bu çerçevede yerel basının daha fazla desteklenmesi gerektiğini, devletin de bu konuda kararlı adımlar atarak, kanunlar çıkarması gerektiğini söyledi.
Tollu, son olarak çalışan gazetecilerin alın terlerinin, emeklerinin bir ifadesi olarak yansıyan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü gönülden tebrik ettiğini ifade ederek, açıklamasını sonlandırdı.
10 Ocak Erdemli
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin