Başkan Tollu; 'Birlik İçerisinde Olmalıyız'

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu vatandaşlarla buluştu.

21 Mart 2018 Çarşamba, 19:32
Başkan Tollu; 'Birlik İçerisinde Olmalıyız'
-

Birlik beraberlik adı altında Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Erdemli Kaymakamı Avni Kula, mahalle muhtarları, meclis üyeleri, Erdemli Müftüsü, siyasi parti başkanlarını ve vatandaşları bir araya getiren toplantıya Kumkuyu Muhtarlığı ve Sulama Birliği Kooperatifi ev sahipliği yaptı. Erdemli Kaymakamı Avni Kula’nın da katıldığı toplantıda, yerel yönetimlerin sorunları ve eksikleri ile çözüm olanakları masaya yatırıldı. Siyasi parti başkanları, muhtarlar, meclis üyeleri ve vatandaşlarla bir araya gelen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından muhtarların toplumdaki önemine dikkat çektiği konuşmasında, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Göreve geldiği günden beri adından övgüyle söz ettiren Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Kumkuyu Muhtarlığı ve Sulama Birliği Kooperatifinin düzenlediği birlik beraberlik toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi. Erdemli Kaymakamı, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Başkanları, Erdemli Müftüsü, Mahalle Muhtarları, vatandaşlarla birlik beraberlik toplantısında bir araya gelen Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, burada yaptığı konuşmasında; “Birlik ve beraberlik içerisinde bize emanet olan kentimizi hizmetlerle buluşturmaya devam etmeliyiz” dedi. Toplantıda birbirinden önemli mesajlar veren Başkan Tollu, bu tür toplantı ve buluşmaların birlik beraberliği daha da çok perçinlediğini ifade etti. Göreve geldikleri süre içinde çalışma arkadaşları ile birlikte Erdemli için çalıştıklarını dile getiren Başkan Tollu, ‘’Biz belediye olarak emaneti devraldığımız günden bu yana Erdemli’miz için çalıştık. Bu önemli birlik beraberlik toplantısında ilgi ve katılım gücümüzün de birlik beraberliğimizde en güzel vurgulayan unsurdur. Bundan sonra da birlikte olursak, beraberliğimizi sürdürürsek, Erdemli’miz için kolektif gücümüzü kullanırsak, çok daha başarılı olacağız’’ diye konuştu.
TÜRKİYE’DE ÖRNEK GÖSTERİLECEK BİR BELEDİYEYİZ
Erdemli’nin Türkiye ve Mersin için taşıdığı öneme dikkat çeken Başkan Tollu, Erdemli’ye geçmişte hizmet verenlerin ve taş üstüne taş koyanların gayretlerinin unutulmaması gerektiğinin altını çizdi. Yaptığı konuşmasında; belediyelerin halkın yerel ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak üzere görev yaptığını, kent yaşamının hemen her safhasında mutlaka belediye olduğunu ifade eden Başkan Tollu, kendi dönemlerinde Erdemli’nin tarihinde görmediği hizmetleri aldığını belirterek, kutsal emaneti daha da yukarılara çıkarmak için azim ve aynı kararlılıkla çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.  ‘Belediyecilik bilimsel metotlar kullanılarak yapılıyor’ vurgusu yapan Başkan Tollu, her alanda Türkiye’nin en önemli belediyelerinden biri olduklarını ve Erdemli’yi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceklerinin altını çizdi. Belediyenin mali yapısını güçlendirdiklerini ve Türkiye’de örnek gösterilecek bir belediye yapısı oluşturduklarına işaret eden Başkan Tollu, ‘’Tüm kurumlar kamu kaynaklarını kullanarak hizmet yaparlar. Kullandığımız kamu kaynaklarının çok önemli olduğunu biliyoruz. Biz kamu kaynaklarını en rantabl kullanan belediyecilik anlayışını hakim kıldık. Birçok hizmetlerin kaynağını nasıl oluşturduğumuzu düne kadar yapılamayanları bugün nasıl yaptığımızı söyleyenlerin şunu iyi bilmesi gerekir; ‘Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok.’ Kaynaklarınızı yerinde rantabl ve zamanında kullanırsanız mutlaka başarıya ulaşırsınız. Bizim yönetimimiz altında olan hiçbir faaliyetimiz zarar etmemektedir.  Düne kadar kapalı olan petrol ve diğer ticari şirketlerimizin tamamı bizim himayemizde Kumkuyu’ya hizmet ediyor. Bu şirketler ciddi anlamda Erdemli Belediyesine katkı sunuyor.  Biz akaryakıt ihtiyaçlarımızı Kumkuyu’daki petrolümüzden karşılıyoruz.  Diğer belediyelerden en az yüzde 15 daha ucuz akaryakıt temin ediyoruz. Öyle olduğu halde en çok akaryakıt kullanan belediyeyiz. Erdemli’mizin bölgesi çok dağınık ve büyük olmasına rağmen kaynakları yerinde kullandığımız için sizlere hizmet olarak geri dönüyor.’’ diye konuştu.
OMUZ OMUZA GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ
İbadet bilinciyle hizmet ettiklerini ifade eden Başkan Tollu, Erdemli’nin gelişimi için çalışmayı sürdürmeleri gerektiğini dile getirerek, Erdemli Belediyesi olarak birlikte ve takım halinde çalışmakla güzel işler ortaya çıkardıklarını ve Erdemli için bu gayretlerin devam etmesi gerektiğinin altını çizdi. Başkan Tollu, şöyle devam etti; ‘’İlçemizi daha iyi yerlere getirmek için hep birlikte çalışıyoruz. Erdemli’ye daha kaliteli hizmet sunmak adına omuz omuza gece gündüz çalışıyoruz. İnsanlarımızın hayat kalitesini yaşam standartlarını yükseltmek adına ibadet inancıyla aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. İhlasla imanla insanlarımıza hizmet etme gayreti içindeyiz.  Biz insanlarımıza kategorize etmeden, hiçbir ayrım yapmadan hizmet götürüyoruz. Bizim anlayışımızda ayrımcılığa yer yok. Kim siyasi, etnik, mezhep anlamında insanları ayrıştırırsa bu memlekete en büyük ihaneti etmiş olur. Bunu kendim içinde söylüyorum. ‘Biz göreve geldiğimizde emaneti insanları ayrıştırmayacağız herkese eşit hizmet götüreceğiz’ diye söz vererek devraldık. Bu milletin dirliğe birliğe ihtiyacı var. Bu milletin dayanışmaya ihtiyacı var. İçeride dışarıda düşmanlarımız var. Biz milliyetçi olduğumuzu ve bu memleketi sevdiğimizi iddia ediyorsak; siyasi kaygılar ve başka endişelerle insanları kategorize etmek gibi bir ihanetin içerisinde asla olmamalıyız.  Büyükşehir Belediyemizle, meclis üyelerimizle, merkez idarelerimizle, çalışma arkadaşlarımızla kentimize ülkemize daha çok hizmet için gece gündüz çalışma gayreti içindeyiz. Erdemli’nin dünü yarınları daha güzel olacak inşallah. Bize bu birlikteliği sağlayan bizi bir araya getiren bu güzel tablonun ortaya çıkmasına vesile olan çok değerli muhtarımız ve kooperatif başkanımıza minnet ve şükran duygularımızı arz ediyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyorum birliğiniz daim olsun.’’
MUHTAR KASAP, BAŞKAN TOLLU VE KOCAMAZ’A TEŞEKKÜR ETTİ
Kumkuyu Mahalle Muhtarı Ramazan Kasap, Sulama Suyu Kooperatifi Başkanı Kadir Ünlü ile birlikte düzenledikleri birlik beraberlik toplantısına katılanlara teşekkür ederek kısa bir konuşma yaptı. Kumkuyu’da su arıtma tesisinin yapımında sona gelindiğini ve emeği geçenlere teşekkür eden Muhtar Kasap, Kumkuyu’da devam eden yatırımlarla ilgili ve mahallelerinde yapılan hizmetlerden ötürü Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.
BAŞKAN KOCAMAZ: BİRLİK BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, birlik beraberlik toplantısını düzenleyen Kumkuyu Mahalle Muhtarı Ramazan Kasap ve Sulama Birliği Başkanı Kadir Ünlü’ye teşekkür ederek kısa bir konuşma yaptı. ‘Böyle bir bölgede böyle bir toprakta insanlarla birlikte yaşadığımız için ne kadar gurur duysak azdır’ diyen Başkan Kocamaz, ‘’Mersin’i hak ettiği yere getirmek için hizmet aşkıyla can-ı gönülden çalışmaya her daim devam edeceklerini belirterek, ‘Mersinliler, memleketiniz Türkiye’nin çok mühim bir yerinde bulunuyor ve önemli bir ticaret noktasıdır. Mersin’e sahip çıkınız’ demiştir. Biz de Ata’mızın bu sözlerine istinaden Mersin’i geleceğe güvenle taşımak ve hak ettiği yere getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
KAYMAKAM KULA, KUMKUYU’DA OKUL YAPIMI İÇİN MÜJDEYİ VERDİ
Toplantıyı düzenleyen Kumkuyu Muhtarı Ramazan Kasap ve Sulama Birliği Başkanı Kadir Ünlü’ye ve emeği geçenlere teşekkür eden Erdemli Kaymakamı Avni Kula, gündemle ilgili yaptığı açıklamalarının ardından Kumkuyu’nun talep ve istekleriyle ilgili konuştu. Bölgede ikili eğitim yapan 7 okulun bulunduğunu ifade eden Kaymakam Kula, Kumkuyu’nun okul yapılmasına yönelik taleplerinin değerlendirmeye alındığını belirterek, gerekli çalışmaların sürdüğünü söyledi. Kumkuyu’da 8 dönümlük alanda biri ilkokul diğeri ortaokulun yapılması için programa alınma teklifinin yapıldığını müjdeleyen Kaymakam Kula, Mayıs ayında programın kesinleşeceğini kaydetti. Göletlerle ilgilide konuşan Kaymakam Kula, mevcut göletlerinde zemin etütü uygun olmadığı için mühendis raporlarının uygun çıkmadığına değinerek, gölet yapılması için yeni yer arayışlarının devam ettiğini belirtti ve uygun yer bulunması halinde göletin yapılması için çalışmaların başlayacağını dile getirdi. Kaymakam Kula, son olarak birlik beraberlik adı altında düzenlenen toplantıda emeği geçenlere teşekkür etti ve ‘böyle bir güzel yere böyle birlik beraberlik yakışırdı’ açıklamasında bunularak ‘’birliğinizin ve huzurunuzun daim olmasını diliyorum’’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi

Mersin Haber ,Mersin