Başkan Tarhan Kadınçalışanlarını Ziyaret Ederek Çiçek Verdi

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde de kadın çalışanlarını unutmadı. Her yıl kadın çalışanlara 8 Mart’ta idari izin vererek Türkiye’de bir geleneği başlatan Başkan Tarhan, bu yıl Pazar gününe denk gelmesi nedeniyle tüm çalışanlarına çiçek verdi.

07 Mart 2020 Cumartesi, 14:47
Başkan Tarhan Kadınçalışanlarını Ziyaret Ederek Çiçek Verdi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Tek tek çalıştığı birimleri dolaşarak çiçekleri takdim eden Başkan Tarhan, tüm çalışanların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı.
Mezitli’nin kadınlar için güvenli ve özgürce yaşayabileceği bir kent olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “Kadın erkek ayrımı yapmadan tüm çalışanlarımız en güzel övgüyü hak ediyor. Ancak burada kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapmayı da ihmal etmiyoruz. Sosyal demokrat anlayışımızla, hizmet üretirken kadınlarımızı ön planda tutuyor, çalışmalarımızı kadın odaklı olarak yoğunlaştırıyoruz. Ekibimizi de bu temel üzerine kurguladık. Birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızın yüzde 50’si kadınlardan oluşuyor. Başta başkan yardımcılıklarımız olmak üzere tüm idarecilerimiz ve çalışanlarımızın yarıdan fazlasını kadınlar oluşturuyor. Biliyoruz ki Ulu önderimiz Mutafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Şuna inanmak gerekir ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir’ ülküsüyle kadınlarımızla yan yana, omuz omuza kentimizi güzelleştirmek için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
Her yıl 8 Mart’ta tüm kadın çalışanların idari izinli olduğunu hatırlatan Başkan Tarhan, “Ancak bu yıl 8 Mart Pazar gününe denk geldiği için kadınlarımıza tatil vermedik. Biz de onun yerine tüm kadınlarımızı çalıştıkları birimlerde ziyaret ederek sohbet ettik ve Dünya Emekçi kadınlar günlerini kutladık. Kentimize değer katarken bize destek veren kadınlarımıza bu özel günde bir jest yapmak istedik” diye konuştu.
Sadece belediye personeli arasında değil, vatandaşa hizmet noktasında da kadın olgusunu ön planda tutma gayretinde olduklarını kaydeden Tarhan, şöyle konuştu: "Farklı bölgelerde oluşturduğumuz 9 kadın üretici pazarımız var. Bu pazarlarda 650 kadınımıza iş imkanı sağladık. Artık Mezitli’de kadınlarımız bu sayede ev ekonomilerine ciddi katkı sağlıyorlar. Bu projemiz çeşitli otoriteler tarafından kadına karşı şiddet için çözüm olarak önerilmektedir. Yine toplam 10 Gönüllü Evimizde yüzde 90’ı kadınlardan oluşan gönüllü ordumuz çok değerli çalışmalara imza atmaktadır. Ürettikleri ürünleri değerlendirerek onlarca kızımızın okumasına katkı sunmaktalar. Biz de bu emekleri karşılıksız bırakmamak adına Mezitli’yi, kadınları sembolize eden mor çiçekler açan jakaranda korulukları ile donattık. Toplam 54 koruluğumuzda yaklaşık 150 dönüm alanda jakaranda ağacımız hem havamızı temizlemekte hem de kadının toplumsal yaşamdaki yerine dikkat çekmektedir. Mezitli, her yönüyle kadınların özgürce yaşayabileceği, her türlü sosyal ve hukuksal haklarını alabildiği ender kentlerimizden birisidir. Bir kez daha başta çalışanlarımız ve her koşulda yanımızda olan gönüllü destekçilerimiz olmak üzere kentimizin güzelleşmesine katkı sunan tüm kadınlarımıza teşekkür ediyor, tüm kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı

Mersin Haber ,Mersin