Başkan Tarhan "Aratos’un Mezarı Konusunda Israrlı Takipçiyiz"

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, M.Ö. 315-245 yıllarında yaşamış olan astronomi biliminin kurucusu, matematikçi, bilim adamı Aratos’un anıt mezarının gün yüzüne çıkarılması için destek istedi.

20 Ekim 2019 Pazar, 10:16
Başkan Tarhan "Aratos’un Mezarı Konusunda Israrlı Takipçiyiz"
-

Mezitli'de yaşayan ve Soli Pompeiopolis içerisine gömülen Aratos’un özel bir mülke ait arazide bulunan Mezarının yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “Astronomi biliminin kurucusu, matematikçi, bilim adamı Aratos Mezitli’de yaşamış olmasına karşın yeterince değerlendirilememiştir. Astronotlar Aya ilk kez ayak bastığında NASA'nın talimatı ile aydaki kratere Aratos’un adı verilmiştir. Dünya böyle bir bilim adamımıza değer verirken, Aratos’un Mezitli'de bulunan anıt mezarını gün yüzüne çıkaramamış olmamız acıdır, üzücü bir durumdur. Soli Pompeiopolis Antik Kenti'nde birinci derece arkeolojik sit alanı içerisinde anıt mezarının bulunduğu alan günümüzde tarım arazisi olarak kullanılıyor. Maalesef her geçen gün tahribat daha da artmakta yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadır. Soli Pompeiopolis sütunları batısı amfi tiyatronun batısındaki Höyük içerisinde bulunan mezar bir vatandaşın mülkiyetindeki sebze alanı içerisindedir. Bu alandaki yaklaşık 500 metrekare alanda yapılacak kazı çalışması ile Aratos’un mezarı ortaya çıkarılacak ve tüm dünya Mezitli’nin, Mersin’in adını duyacaktır. Turizm alanında önemli bir kazanım olacaktır” dedi.
BAŞKAN TARHAN'DAN ÇAĞRI
Özel mülkiyet içinde kaldığından gerekli koruma çalışmasının da yapılamadığını dile getiren Başkan Tarhan, “Mersin'in Turizm geleceğinden söz edenler bu somut olgu üzerine durmalı ve destek sağlamalıdırlar. Mersin milletvekillerinin tümüne, reel sektöre ve iş insanlarına çağrı yapıyorum ve soruyorum: Sizler bu konuda neden suskunsunuz? Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu konuda destek olması için çaba göstermeniz zor mu?” sorularını yöneltti.
MERSİN'İ SEVMEK HAMASİ SÖZLERLE OLMAZ
Mezitli Belediyesi’nin kısıtlı imkanları ile bu alanda kamulaştırma ve düzenleme çalışmasının imkansız olduğunun altını çizen Başkan Tarhan, “Biz ancak alanın yakınında bir noktaya Aratos’un mezarını gösteren bilgilendirme tabelası dikerek halkımızın bu konuya duyarlı olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Görev Bakanlığın olmasına karşın belediyemizin bütçesi uygun olsa elbette biz bu işi de isteriz mezarı konusunda ısrarlıyız. Çağrı mı sürekli yenileyeceğim. Mersin'i sevmek hamasi sözlerle olmaz. Herkesin bu konuda sesini duyulmasını bekliyorum” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin