Başkan Seçer’den LGS’ye Hazırlanan Gençlere Sürpriz, Başkan Seçer Öneri Olarak Öğrencilere "Stres Yapmayın" Dedi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 1 Haziran’da yapılacak Liseye Geçiş Sistemi Sınavı’na (LGS) hazırlanan gençlere sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

28 Nisan 2019 Pazar, 10:31
G: 28.04.2019 - 11:25
Başkan Seçer’den LGS’ye Hazırlanan Gençlere Sürpriz, Başkan Seçer Öneri Olarak Öğrencilere "Stres Yapmayın" Dedi
-

Ziyaret esnasında öğrencilere seslenerek, hayatta en büyük başarının mutlu olmak olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, mutlu olunmadığı sürece hayatta hiçbir şeyin kıymetli olmadığını dile getirdi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Muhtarları Bilgilendirme ve Tanışma Toplantısı dolayısıyla Gülnar Yanışlı’daki bir otelde bulunan ve 8. sınıf öğrencilerinin de aynı otelde sınav için kampta olduklarını duyan Başkan Seçer, öğrencilere hoş bir sürpriz yaptı.
Başkan Seçer, özel bir okulun öğrencileri olan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından orta öğretime geçiş kapsamında 1 Haziran'da gerçekleştirecek Liseye Geçiş Sistemi’ne (LGS) yoğun çalışma temposu içerisinde hazırlanan 8. sınıf öğrencilerine şans dileyip, mutlu olmanın en büyük başarı olduğunu vurguladı. Sınav stresi içerisinde olan öğrencilere moral veren Başkan Seçer, öğrenciler ile sohbet edip, özçekim yaptı.
“Stres yapmayın”
Otele bir etkinlik dolayısı ile geldiğini ve öğrencilerin de aynı otelde sınava hazırlandıklarını duyduğunu dile getirerek, çocuklara seslenen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Şimdi hazırlık dönemi. Hiç kuşkum yok, hepiniz yetenekli çocuklarımızsınız. Aslında eğitim sisteminin getirdiği bir olay sınav. Stres veya bunun yarattığı bir takım travmatik durumlar olabilir gençlerimizde ama bu da kaçınılmaz. Bunun en asgariye inmesi lazım. Hayat çok uzun. Hiç stres yapmayın. Zaten ben eminim ki gereğini yaptınız, zamanınızı son derece efektif ve verimli kullandınız, çalıştınız. Hiç heyecan yapmadan sınava girerseniz başarı oranlarınızın yüksek olacağını ümit ediyorum” dedi.
“Mutlu olun”
Hayatta en büyük başarının ne olduğunu soran ve çocukların verdiği cevapları dinleyen Başkan Seçer, aldığı cevapların ardından, “Mesleki anlamda hedeflerinize ulaşmak çok güzel ama nihayetinde mutlu olmak herhalde en büyük başarı. Mesleki anlamda çok arzu ettiğiniz bir mesleğiniz olur; belediye başkanlığı, milletvekilliği gibi siyasi noktalarda olmak isteyebilirsiniz ama eğer mutlu değilseniz hiçbir kıymeti yok. Onun için mutlu olun” şeklinde konuştu.
“Sosyal gençler olun”
Mutlu olmanın birbirinden farklı birçok yolu olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Mutlu olmanın yollarından bir tanesi kitap okumak, bir diğeri spor yapmak. Kimyasal olarak vücutta da mutluluk hormonu salgılayabiliyorsunuz. Sosyal olmak, arkadaşlarınızla beraber olmak, dost kazanmak, dost biriktirmek, canınız sıkkın olduğu zaman bir arkadaşınıza gitmeyi isteyip, Ayşe ile, Ahmet ile, Mehmet ile, Efe ile, Bora ile, neyse arkadaşınızın ismi, onunla paylaşmak istersiniz. Derler ya dertleri, tasaları paylaşacaksınız ki azalacak. Mutluluğu da paylaşacaksınız ki çoğalacak. Bu sebeple hayatınızda bunlara çok dikkat edin. Mutlaka sosyal gençler olun, arkadaşlarınız olsun, düzenli, tertipli, okuyan, dünyayı, çağdaşlığı takip eden ve gözümüz daima çağdaş uygarlık düzeyinin daha da üzerine çıkmak olsun” ifadelerini kullandı.
“Gençlerimizi, çocuklarımızı önemsiyorum”
Tüm öğrencilere başarılar dileyerek, herkesi çok sevdiğini dile getiren Başkan Seçer, “Belediye başkanınız olarak sizleri, gençlerimizi, çocuklarımızı önemsediğimi bilmenizi istiyorum. Tabi ki sizin hakkınız olan devletin kaynaklarını belediyenin imkanlarını sizlerin geleceği için harcamak durumundayız. Ardı arkasına gelecek güzel projelerimiz var. Onları da bilin. Tekrar hepinize başarılar diliyorum” dedi.
Başkan Seçer, öğrenciler ile gerçekleştirdiği sohbetin ardından, onlarla özçekim yaptı.
Başkan Seçer’den LGS’ye Hazırlanan Gençlere Sürpriz, Başkan Seçer Öneri Olarak Öğrencilere ''Stres Yapmayın'' Dedi
Başkan Seçer’den LGS’ye Hazırlanan Gençlere Sürpriz, Başkan Seçer Öneri Olarak Öğrencilere ''Stres Yapmayın'' Dedi
Başkan Seçer’den LGS’ye Hazırlanan Gençlere Sürpriz, Başkan Seçer Öneri Olarak Öğrencilere ''Stres Yapmayın'' Dedi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
mersin
09:03
29 Nisan 2019 Pazartesi
sayın başkan mersin e sizinle birlikte bahar geldi bir ricam olacak çalışmalarınız da çocuklarını üniversite okutan dar gelirli ailelere yardımlarınızın devamını istiyoruz saygılar
78.180.4.30
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin