Başkan Seçer’den İnşaat Mühendislerine: “Hayatımız Sizlerin Ellerinde, Yaşadığımız Binalarda”

Başkan Seçer, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi’nin düzenlediği 67. Yıl Kuruluş Balosu’nda, inşaat mühendisliği mesleğinin önemine dikkat çekti.

23 Ekim 2021 Cumartesi, 17:10
Başkan Seçer’den İnşaat Mühendislerine: “Hayatımız Sizlerin Ellerinde, Yaşadığımız Binalarda”
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası’nın kuruluşunun 67. yılı dolayısıyla Mersin Şubesi tarafından düzenlenen Kuruluş Balosu’na katıldı. İnşaat mühendisliği mesleğinin önemini vurgulayan Başkan Seçer, “Sizlerin emekleri, beyin gücü, bilgi birikimi, yaptığınız mühendislik hesaplarıyla oluşan yapılarda bizler yaşamımızı sürdürüyoruz” dedi.
Baloya; Başkan Seçer yanı sıra Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çeşitli oda ve kurum temsilcileri ile İnşaat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi’ne üye çok sayıda mühendis katıldı.
“Hayatımız sizlerin ellerinde, yaşadığımız binalarda”
Meslekte 25, 40 ve 50 yılını doldurmuş mühendislere plaketlerin verildiği etkinlikte Başkan Seçer, inşaat mühendisliği mesleğinin insanlar için önemine vurgu yaptı. Seçer, “Hayatımız sizlerin ellerinde, yaşadığımız binalarda; bu konuttur, işyeridir ya da sosyal alanlardır. Sizlerin emekleri, beyin gücü, bilgi birikimi, yaptığınız mühendislik hesaplarıyla oluşan yapılarda bizler yaşamımızı sürdürüyoruz. Hatta sadece insanlar değil, diğer canlılar da” dedi.
Parlamentoda yasalaşan mevzuatların oluşturduğu sıkıntılara değinen Seçer, “Burada en büyük görevin Oda’ya düşmesi lazım. Gelişmiş demokrasilerde sivil toplum kuruluşları, odalar, yasa yapılırken çok etkindirler parlamentoda. Çoğulcu parlamenter sistemde de bu böyle. Çok önemli yasalar görüşülürken en önemli söz sahibi kurumlar odalardır. İnşaat konusuysa inşaat, tarımsa ziraat, hukuksa barolar. Çünkü onlar hayatın içinde olanlar, konuya hakim olanlar. Müktesebatı daha gelişmiş olanlar. Günümüz düzeninde, sisteminde maalesef parlamenter sistemdeki hassasiyeti görememenin üzüntüsü içerisindeyiz” ifadelerini kullandı. Seçer, 67. Kuruluş Balosu’nda bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, tüm inşaat mühendislerine çalışmalarında başarılar diledi.
“İnanıyorum ki yapılarda can güvenliğinin değil güzel günlerin konuşulacağı zamanlara ulaşacağız”
İnşaat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Gülçin Barbaros ise açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Mühendislik fakültesindeki ilk günümü hatırlıyorum. Profesör hocamın söylediği söz aklımdan çıkmıyor. Demişti ki; ‘Sizler inşaat mühendisi olacaksınız. Doktor ameliyatta bir hata yapar bir cana mal olur. Ancak mühendis bir hata yapar binlerce cana mal olur.’ Bu nedenle biz mühendisler bu bilinçle hata yapmamak üzerine eğitim alıyoruz. Ama mühendislik hizmeti almadan yapılan binalar ya da denetimsiz binalar binlerce cana mal olabiliyor. İnanıyorum ki depreme dayanıklı yapılarda can güvenliğinin değil güzel günlerin konuşulacağı zamanlara ulaşacağız” dedi.  
Başkan Seçer, meslekte 40 ve 50 yılını dolduran mühendislere plaket verdi
Konuşmaların ardından baloda meslekte 25, 40 ve 50 yılını tamamlamış mühendislere plaketler takdim edildi. Meslekte 40 yılını tamamlayan Abbas Çevik ile 50 yılını tamamlayan Sezai Coşkun’a plaketlerini Başkan Seçer verdi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış da meslekte 25 yılını dolduran Mehmet Fadıl Çakıcı’ya plaketini teslim etti.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin