Başkan Seçer’den Hayvan Barınağına Ziyaret

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Çatalburun Üretim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

25 Mayıs 2019 Cumartesi, 16:57
Başkan Seçer’den Hayvan Barınağına Ziyaret
-

Sabahın erken saatlerinde, mesai öncesi Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne giden ve hayvan dostlarımızın yaşadığı yerlerde incelemelerde bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak hayvanseverleri memnun edecek uygulamalara imza atacaklarını belirtti. Seçer kendisinin de hayvansever bir belediye başkanı olduğunu vurgulayarak, “Yurttaşlarımın önemsediği konular bir belediye başkanı olarak benim de önemsediğim konular. Aynı zamanda ben de bir hayvanseverim. Hayvanseverler merak etmesinler, uygulamalarımızda onları üzecek herhangi bir sıkıntı ve boşluk olmayacak. Önümüzdeki günlerde bir kampanya başlatmayı düşünüyorum ve havanseverlerle ortaklaşa projelere imza atacağız” dedi.
Başkan Seçer 2 buçuk aylık köpeğe Sarı ismini verdi
Kedi ve köpeklerin yaşadığı yerleri inceleyen ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Cücük’ten bilgiler alan Başkan Seçer, barınakta yaşayan canlıların bakım, ilgi ve rehabilitasyon ortamlarını yerinde inceleyerek, birimler hakkında da tek tek bilgi aldı.
Barınakta 2 buçuk aylık bir köpeği kucağına alarak sevdikten sonra ‘Sarı’ ismini verdiği yavru köpek, Başkan Seçer’in kollarında uyuyakaldı. Seçer, Sarı ismini verdiği minik köpeği sahiplendi ve Sarı artık Macit Özcan Spor Tesisleri’nde, daha önce sahiplenilmiş can dostlarıyla bir arada yaşayacak.
Çatalburun Üretim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni de gezen seçer, orada da 10 günlük minik bir çatalburun köpeği ziyaret boyunca kucağından bırakmadı.
Seçer: “Burası genişletmeye müsait bir yer”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yaklaşık olarak 3 bin köpek ve 2 bin kedi barındırabilecek bir kapasiteye sahip olduğunu ifade ederek, “Bugün Hayvan Barınağı'ndayız. Burada arkadaşlarımız yaptıkları işlemleri ve çalışmaları bizleri aktardılar. Yaklaşık 3 bin köpek, 2 bin kedi kapasiteli bir tesis burası. İhtiyaç durumunda genişlemeye de müsait bir yer. Burada önemli çalışmalar yapılıyor. Bazı hastalıkları olan hayvanların bakımı, bazı eksik uzuvları olan hayvanların burada korunması yapılıyor. Yaklaşık 120 tane bu şekilde hayvanımız var” dedi.
“Ben de bir hayvanseverim”
Hayvanseverlerden yoğun talep ve şikâyet aldıklarını dile getiren Başkan Seçer, bu tip ziyaretleri rutine bindirerek, sürekli olarak incelemelerde bulunacağını belirtti ve “Tabii ki hayvanseverler son derece hassaslar. Bu konuda bana yoğun talepler, öneriler, şikâyetler geliyor. Bir anlamda bu tip ziyaretleri biraz rutine bindireceğim açıkçası. Onu önemsiyorlar. Yurttaşlarımın önemsediği konular bir Belediye Başkanı olarak benim de önemsediğim konular. Aynı zamanda ben de bir hayvanseverim. Gördüğünüz gibi kucağımdaki bu köpeğimizin adını Sarı koydum. Kucağımda uyudu. O da benim bir hayvansever Belediye Başkanı olduğumu hissetti herhalde. Şefkatli kollarımda uyudu. Hayvanseverler merak etmesinler. Uygulamalarımızda onları üzecek herhangi bir sıkıntılarımız, boşluklarımız olmayacak” şeklinde konuştu.
“Belediye olarak hayvanseverlerle ortaklaşa projelere imza atacağız”
Büyükşehir Belediyesi olarak önümüzdeki günlerde hayvanseverler ile birlikte bazı projelere imza atacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Onların yapıcı eleştirilerine her zaman açığız. Onların eleştirileri, önerileri bizlere de ışık tutacaktır, yol açacaktır. Ben önümüzdeki günlerde de bazı çalışmalar yapacağım. Tabii ki bu konuda bir kampanya başlatmayı düşünüyorum. Hayvanseverlerle belediye bazı konularda ortaklaşsınlar, beraber projeler yapsınlar. Bu anlamda da kendilerinin memnuniyeti artar. Bizim de tabii ki yaptığımız hizmetlerden dolayı kendimizi iyi hissederiz. Önümüzdeki günlerde inşallah bu tip projelere hayvanseverlerle beraber imza atacağız” ifadelerini kullandı.
Son 5 ayda toplam 587 kedi ve köpek sahiplendirildi
Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 542 tane köpek yaşıyor ve bu yıl Ocak Ayı’ndan itibaren toplam 346 tane köpek sahiplendirilerek sıcak birer yuvaya kavuştu. Bu köpeklerden bu yıl Ocak Ayı’ndan itibaren bin 142’sinin doğaya salımı gerçekleştirilirken, bu ay barınağa getirilen köpek sayısının 289 olduğu belirtildi. Barınakta ayrıca 461 tane kedi yaşıyor ve bu yıl içerisinde 241 adet kedi sahiplendirildi. Bu yıl içerisinde doğa salımı gerçekleştirilen kedi sayısı ise 690’ı buluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin