Başkan Seçer’den Dikkat Çekici "Rövanş" Uyarısı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye’de yaşanan mali krizin yerel yönetimlere etkilerini ve gündemden bir türlü düşmeyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini değerlendirdi.

01 Ağustos 2019 Perşembe, 11:32
Başkan Seçer’den Dikkat Çekici "Rövanş" Uyarısı
-

Seçer, “Eğer iktidar bizlerden bir rövanş alma anlayışıyla yerel yönetimleri idare etmeye çalışırsa bu büyük bir hata olur. Bizim gelirlerimiz kesilir ya da yaptığımız işlerde, icraatlarda bazı engeller çıkarılırsa, bunlar bize zarar verir gibi görünür ama aslında yönettiğimiz kente ve vatandaşa zarar verir” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin yerel yönetimlere etkilerini değerlendirirken, “Eğer iktidar bizlerden bir rövanş alma anlayışıyla yerel yönetimleri idare etmeye çalışırsa bu büyük bir hata olur. Bizim gelirlerimiz kesilir ya da yaptığımız işlerde, icraatlarda bazı engeller çıkarılırsa, bunlar bize zarar verir gibi görünür ama aslında yönettiğimiz kente ve vatandaşa zarar verir” dedi.
Şeffaf ve katılımcı belediyecilik anlayışı ile göreve geldiği günden bu yana kentin dinamikleri, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, STK’lar, dernekler ve odalar ile sık sık bir araya gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, son olarak DİSK Sosyal-İş Genel Başkanı Metin Ebetürk ve danışmanı Nurettin Aslan’ı makamında ağırladı.
“Ekonomik kriz direkt vatandaşı, dolayısıyla belediyeleri de etkiliyor”
Sohbet havasında geçen ve önemli başlıkların konuşulduğu ziyarette, ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz ve bu krizden yerel yönetimlerin nasıl etkilendiği konuşuldu. Konuyla ilgili olarak Türkiye’nin en önemli belediyelerinden birini yönettiklerini ama yaşanılan mali kriz dolayısıyla sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Başkan Seçer, “MESKİ ve Mersin Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinde 10 bin civarında çalışanımız var. Diğer taraftan da bütçe ve coğrafya olarak da Türkiye’nin önemli bir belediyesiyiz ama mali açıdan bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Süratle bu durumlar aşılacak diye umuyoruz. Bir şikâyetimiz de yok. Türkiye eğer ekonomik anlamda problemler yaşamazsa, umut ediyorum ki yaşamaz, mevcut sıkıntılar aşılır. Çünkü bir ekonomik sorun ya da sıkıntı yaşanıyor; bu ekonomik krizin derinleşmesi bizi sıkıntıya sokar. Biz bunu arzu etmeyiz. Bir an önce bu girdaptan çıkmayı arzu ediyoruz. Bu derinleşen ekonomik kriz direkt vatandaşı, dolayısıyla belediyeleri de etkiliyor. Eğer ülke olarak selamete erersek, bizim de hizmetlerimiz tabii ki daha süratli ve iyi olur” dedi.
“İktidar yerel yönetimleri idare etmeye çalışırsa bu büyük bir hata olur”
23 Haziran’da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sonrasında gündemden bir türlü düşmeyen seçim tartışmalarıyla ilgili değerlendirmede de bulunan Başkan Seçer, konuyla ilgili olarak iktidarın kendilerinden rövanş almaya kalkışması durumunda bunun vatandaşa zarar vereceğini söyledi. Seçer, şunları şöyle devam etti:
“Seçim bitti ama seçimin tartışması hala devam ediyor. Bu iyi bir durum değildir. Seçim bitmiştir. Türkiye’de bu gereksiz tartışmalar bitmeli. Eğer iktidar bizlerden bir rövanş alma anlayışıyla yerel yönetimleri idare etmeye çalışırsa, bu büyük bir hata olur. Bizim gelirlerimiz kesilir ya da yaptığımız işlerde, icraatlarda bazı engeller çıkarılırsa, bunlar bize zarar verir gibi görünür ama aslında yönettiğimiz kente ve vatandaşa zarar verir. O yüzden seçimin psikolojisinden kurtulmak lazım. Türkiye’nin süratle olması gereken düzene dönmesi lazım. Demokratik bir refleksle, herkes yasalar ve yetkileri çerçevesinde hareket etmek zorundadır. O zaman bir sorun yaşanmaz”
DİSK Sosyal-İş Genel Başkanı Metin Ebetürk ise iktidarın böyle bir tutum içerisine girmesi halinde demokrasiden yana bir tutum sergileyeceklerini ifade ederek, “Tabi hükümetin, bir de mevcut siyasi iktidarın bir rövanşı alma niyetinde olması durumunda, bugüne kadar olduğu gibi DİSK gibi sendikalar her zaman demokrasiden yana tavır göstermiştir, bundan sonra da bu tavrını göstereceklerdir. Bu konuda üzerimize düşen ne olursa yapmaya hazırız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin