Başkan Seçer, Yenipazar Esnafı İle Bir Araya Geldi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Şevket Sümer Mahallesi Yenipazar’da esnaf ile buluşan ve hayırlı işler dileyen Seçer, Büyükşehir’in sorumluluk alanındaki bölgelerde önemli yatırımlar yapmak istediklerini ifade etti.

28 Aralık 2019 Cumartesi, 10:21
Başkan Seçer, Yenipazar Esnafı İle Bir Araya Geldi
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir ve Akdeniz İlçe Meclis Üyeleri ile birlikte Akdeniz İlçesi’ne bağlı Şevket Sümer Mahallesi’nde bulunan Yenipazar’da hem esnafa hayırlı işler diledi, hem de vatandaşlar ile bir araya gelerek, sıkıntılarını ve taleplerini dinledi. Büyükşehir’in sorumluluk alanındaki bölgelerde önemli yatırımlar yapmak istediklerini ifade eden Seçer, Akdeniz’e yatırımların başlayacağı dönemlerin geldiğini dile getirdi.

Dükkanları tek tek gezdi

Başkan Seçer, ilk olarak Akdeniz Belediyesi Şevket Sümer Çok Amaçlı Mahalle Evi’nde Şevket Sümer Mahalle Muhtarı’na taziye ziyareti gerçekleştirdi. Esnaf ile tokalaşıp, hayırlı işler dileyen Seçer, kahvehanelere girdi, vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Büyükşehir ve Akdeniz İlçe Meclis Üyeleri ile dükkanları tek tek ziyaret eden Seçer, son olarak Siteler Mahalle Muhtarlığı ziyareti ile geziyi sonlandırdı. Başkan Seçer’in gezisi sırasında Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılı takvimi de vatandaşlara dağıtıldı.

“Vatandaşın sorunlarını kendilerinden dinliyoruz”

Seçer, sokağa çıkarak yaşanan sorunları yerinde göreceklerini vurgulayarak, yaklaşık 15 gündür büro çalışmaları dışında, saha incelemeleri konusundaki uygulamaları başlattıklarını ifade etti. Başkan Seçer, “Farklı bölgelerde, farklı ilçelerimizde, farklı sorunların yaşandığı alanları bizatihi yerinde görerek, inceleme yapıyoruz. Vatandaşın içerisinde olup, bölgelerine ilişkin sorunları kendilerinden dinlemek çok daha doğru sonuçlara bizi yönlendiriyor. Bugün de Yenipazar’dayız” diye konuştu.

“Önemli yatırımların da başlayacağı dönemler geliyor”

Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyesi Meclis Üyeleri ile birlikte bölgelerinde bazı gözlemler yaptıklarını dile getiren Seçer, “Yurttaşlarımızla da temasımız oluyor. Onlara sorunları iletmeleri yönünden de bir fırsat tanımış oluyoruz. Her şey memleketimiz için. Daha yeni bir belediye yönetimi sayılabiliriz. İlk 9 ay bir emekleme, bir toparlanma dönemi, bir şekil verme dönemiydi. Ama bundan sonra önemli yatırımların da başlayacağı dönemler geliyor” sözlerine yer verdi.

Metro Projesi’nin 2. fazı Akdeniz’i ilgilendiriyor

Seçer, hizmetlerde ilk etapta sosyal faaliyetler ve sosyal yardımlar ile ön plana çıktıklarından bahsederek, eğitim alanında hayata geçirdikleri tüm hizmetleri tek tek anlattı. Ulaşımda hayata geçirdikleri ve geçirmeyi planladıkları hizmetlere de değinen Seçer, Metro Projesi’nde önceki gün ihaleye çıkıldığını ve 2020 yılında kazmayı vurmak istediklerini vurguladı. Metro Projesi hakkında konuşan Seçer, “Bunun için altyapı çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Dönemimizde finansman önemli bir sorun. Ekonomik sıkıntıların yaşandığı, piyasalarda daralmaların yaşandığı bir dönemde bu yatırımları yapmak kolay değil. Ucuz ve uzun süreli ödeme koşullarını bize sağlayan finans kaynakları arayışı içerisindeyiz. Bunun çalışmalarını sürdürüyoruz” diyerek, raylı sistemde üç faz halinde yeni bir çalışma yaptıklarını da anlattı. Seçer, ayrıca 2. fazın Akdeniz ilçesini de ilgilendirdiğini söyledi.

“Akdeniz ilçesi hizmet almada uzun yıllar ihmal edilmiş”

Akdeniz ilçesinin uzun yıllar hizmet anlamında ihmal edildiğinin altını çizen Seçer, “Altyapı, üstyapı, temiz suya erişim, yol, kaldırım gibi konularda uzun yıllar ihmal edilmiş. Belediyemizin, yani Büyükşehir'in sorumluluk alanındaki bölgelerde önemli yatırımlar yapmak istiyoruz. Önemli sorunların yaşandığı bir ilçe üzerindeyiz. Türkiye'de örneği az bir ilçe. Gelir dağılımında adaletsizliğin bu kadar çok olduğu çok az ilçe vardır. Bunların en başında Akdeniz ilçesi geliyor. Düşünün; limanınız, fabrikanız, OSB’niz var, Mersin’in gayri safi hasılasının önemli bir kısmı bu bölgeden karşılanıyor ama Mersin’in en yoksul kesimi de bu bölgede. Böyle bir açmaz var” dedi.

“Kentin bu bölgesinin mutlaka dönüştürülmesi lazım”

Akdeniz bölgesinde önemli yatırımlar yapacaklarını ifade eden Seçer, “Uzun yıllar çarpık kentleşmenin, yoğun göçün, dönemsel olarak iç göçün, daha sonra Suriyeli göçün, belki de en derin tahribatları yaptığı ilçe Akdeniz ilçesi. Bu konuda vatandaşlarımızın bize kredi vermesini, biraz sabretmelerini istiyoruz. Bunlar önemli yatırımlar olacak. Altyapı yatırımları. Hem parasal olarak önemli miktarlardır, hem de zaman alan, projelendirilmesi gereken projelerdir ya da yatırımlardır. Kentsel dönüşüm bu bölgede son derece önemli. Kentin bu bölgesinin mutlaka dönüştürülmesi lazım. Fiziki koşulları daha uygun sokaklar, semtler, mahalleler oluşturmak lazım. Bunları da tabii ki gerçekleştirmek sadece belediyelerin sorumluluğu altında değil. Daha çok merkezi hükümetle bir eşgüdüm halinde bunların yapılması işi çok daha kolaylaştıracak yatırımlar” ifadelerini kullandı.
“Hangi siyasi partiden olursa olsun bütün ilçe belediye başkanlarımızla işbirliği içerisinde çalışma zorunluluğu vardır”

İlçe belediyesi ile Büyükşehir’in eşgüdüm halinde çalışması ve işbirliği yapmasının da önemine değinen Seçer, şunları söyledi:“Biz yönetime gelir gelmez şunu söyledik: ‘Seçim bitmiştir. 13 ilçemiz vardır. Hangi siyasi partiden olursa olsun bütün ilçe belediye başkanlarımızla işbirliği içerisinde çalışma zorunluluğu vardır. Bu bir gerekliliktir, onun ötesinde bir zorunluluktur.’ Eğer bir ilçeye yerinde, zamanında, en uygun yatırımı yapmak istiyorsanız ilçe belediyesi ile Büyükşehir arasında koordinasyonu sağlamak zorundasınız. Çünkü kaynaklar hepimizin kaynağı. İsraf edilen her kuruş hepimizin cebinden çıkan para demektir. Ödediğimiz vergi demektir. Her şey vergi üzerine kurulu. Onun için her kuruşu, tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını çok dikkatli harcamamız lazım. Türkiye ne çekiyorsa adam kayırmacılıktan, yandaşçılıktan, haksız kazançtan, rüşvetten çekiyor. Bunlar artık modern dünyada konuşulan kavramlar değil. Türkiye bunları süratle bitirmeli. Bunları yapacağız. Yolumuz meşakkatli bir yol. Yolumuz çok emek isteyen bir yol. Ama bunları birer birer gerçekleştireceğiz. Bunu da tabi ki vatandaşlarımızın desteği ile yapacağız.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin