Başkan Seçer, “Yatırımcıların Mihmandarı Oluruz”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın eski ve yeni meclis üyeleri adına düzenlenen yemeğe katıldı.

25 Nisan 2019 Perşembe, 13:44
Başkan Seçer, “Yatırımcıların Mihmandarı Oluruz”
-

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeleri onuruna düzenlenen yemekte söz alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vahap Seçer, Mersin’in sanayi ve ticaret başta olmak üzere bir çok alanda gelişmesi ve refah kenti olması için kentin paydaşları ile bir araya gelerek, ellerinden geleni yapacaklarının sözünü bir kez daha yineledi ve “Mersin’e yatırım yapacak olan yatırımcılar benim başımın tacıdır. İster Türkiye’nin her hangi bir yerinden isterse dünyanın her hangi bir yerinden gelecek olan yatırımcının önüne düşeriz, önündeki yerel bütün bürokratik engelleri kaldırır, onların mihmandarları oluruz” dedi.
Düzenlenen yemeğe Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzol ve MTSO önceki dönem ve yeni dönem meclis üyeleri katıldı.
Türkiye’nin en eski, en köklü ticaret ve sanayi odalarının başında gelen Mersin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından meclis üyeleri onuruna düzenlenen yemeğe katılan Başkan Seçer, Mersin’i daha çok geliştirmek ve ileriye götürmek adına hayata geçirecekleri ‘Yatırımcı belediyecilik’ anlayışını katılımcılarla paylaştı.
Başkan Seçer, “Biz rutin belediyecilik için yola çıkmadık”
Yerel yöneticiler olarak iş dünyası mensupları ile iç içe olacaklarını ifade ederek meclis üyelerine seslenen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,“Burada birbirinden önemli iş dünyası insanları ile bir aradayız. Sizlerin alacağı her karar, yapacağı her adım, her faaliyetiniz bizlerle ilgili. Biz de sadece Belediye Başkanı olarak rutin belediyecilik hizmetleri yapmak için yola çıkmadık. Farkı şeyler yapmak istiyoruz. Böyle bir belediye başkan adayı görülmedi. İnsan kendi kendini ihbar eder mi? Ben kendi kendimi ihbar ettim. Seçim döneminde ‘Bizden çok şey bekleyin. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanını seçerken vizyon ortaya koyabilecek, farklı projeksiyonlara imza atabilecek adaylara oy verin. Ben size çok farklı şeyler vaat ediyorum. Sıra dışı bir belediye başkanlığı, sıra dışı hizmetler vaat ediyorum’ diye kendi kendimi ihbar ettim. Şimdi beklentiler yüksek. Bu da bizim işimizi çok daha ciddi yapmaya sevkediyor” dedi.
“İşbirliğimiz Mersin’in menfaatine olacak”
Büyükşehir Belediyesi olarak ayrım yapmadan birlik içerisinde çalışmayı tercih edeceklerini sözlerine ekleyen Başkan Seçer, mecliste grubu bulunmayan siyasi parti temsilcilerinin komisyonlarda ve birliklerde temsil edilmesi önerisinin kabul görmediğini hatırlatarak, “Birlik içerisinde çalışmak istiyoruz. Ben meclis toplantılarımızda bunu söyledim. Diğer siyasi partiler ilk birleşimde bizim iş birliği çağrımızı duydular. Samimi olarak da istediklerini biliyorum ama siyaset bazen bile bile lades yaptırır. Bazı merkezi siyasi kararlar ilk etapta arkadaşlarımızın bize yaklaşmasını önledi. Bunlar açık sözlü bir siyasetçilerin ifadeleridir. Ben ileriki aşamalarda arkadaşlarımızın meclis çalışmalarında bizlerle iş birliği yapacağını düşünüyorum. Bu iş birliği Vahap Seçer’in menfaatine olan değil Mersin’in menfaatine olan iş birliği olacak. Ben meclise getireceğim kararları elbette ki Mersin’e yararı olacak diye getireceğim” şeklinde konuştu.
“Yatırımcı belediyecilik kavramını ortaya koyduk”
Hukuk, demokrasi, insan hakları gibi toplumun refah düzeyini etkileyecek olguların ekonomi ile doğrudan ilişkili olduğunu ifade eden Başkan Seçer, Mersin’e yatırımcı çekerek ekonomisini güçlendireceklerini belirtti ve “Mersin’i refah toplumu yapmanın var olan bütün sorunları çözeceğini düşünüyorum. Onun için ilk önce yatırımcı belediyecilik ve yatırımcı belediye başkanı kavramını ortaya koyup ondan sonra altını doldurduk. Mersin’e yatırım yapacak olan yatırımcı benim başımın tacıdır. İster Türkiye’nin her hangi bir yerinden isterse dünyanın her hangi bir yerinden gelecek olan yatırımcının önüne düşeriz, önündeki yerel bütün bürokratik engelleri kaldırır, onların mihmandarları oluruz. Yeter ki gelen yatırımcı ekonomiye destek olsun, bize istihdam sağlasın, devlete vergi kazandırsın” diye belirtti.
Konuşmasını sonlandırırken katılımcı sanayi ve ticaret insanlarına çağrıda bulunan Başkan Seçer, “Sizlerden de bizlere yardımcı olmanızı istiyorum. Bizlerle iç içe olmanız, fikirlerinizi aktarmanız bizlerin siyasetine de yön verir. Bizler iyi işler yaparsak siyasetçi olarak kazançlı çıkarız. Sizlerde ticaretçi, sanayici olarakbizlerin yapacağı doğru işler sayesinde karınıza kar katarsınız. Her şeyden önce Mersin ve ülkemiz kazanır” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin