BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, ‘UZUNCABURÇ BAĞ BOZUMU ŞENLİĞİ VE DEĞİRMEN AÇILIŞI’NA KATILDI

“BÖLGE HALKINA YENİ BİR EKMEK KAPISI AÇMA PEŞİNDEYİZ” DIYEN BAŞKAN SEÇER “UZUNCABURÇ’UN TARİHİ DEĞERİNİ ORTAYA ÇIKARMAK İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYUYORUZ... ÜLKEMİZİ KALKINDIRACAĞIZ VE BUNU DA MERSİN’DEN BAŞLATACAĞIZ”

05 Ekim 2024 Cumartesi, 19:54
BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, ‘UZUNCABURÇ BAĞ BOZUMU ŞENLİĞİ VE DEĞİRMEN AÇILIŞI’NA KATILDI
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Meral Seçer ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Silifke Belediyesi tarafından ‘Bağ Bozulsun Şenlik Kurulsun’ sloganıyla düzenlenen ‘Uzuncaburç Bağ Bozumu Şenliği ve Değirmen Açılışı’ programına katıldı.

 

Seçer, bağ bozumunda üzüm kesti, Uzuncaburçlu kadınlarla pekmez kaynattı

Uzuncaburç’ta ilk olarak ‘Bereketli olsun’ diyerek bağ bozumu yapan Başkan Seçer, Meral Seçer ve protokol üyeleri, ardından Uzuncaburçlu kadınlarla beraber pekmez kaynattılar. Kadınların ‘İyi ki Doğdun Başkan’ sözleri ile karşılanan Seçer, sonrasında ise Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ‘Uzuncaburç Un Değirmeni’nin  açılışı yapıldı.

 

Başkan Seçer: “Bir arada olmak, gönül birliği yapmak çok güzel”

Uzuncaburç’ta şenliğe katılan vatandaşlara seslenen Başkan Seçer, “Bir arada olmak, gönül birliği yapmak, el birliği yapmak, iş birliği yapmak ne kadar güzel. Sevgi güzel, insanları sevmek güzel. Kardeşlikten öte yol yok, kardeş olacağız. Bu ülke bizim. Bu ülke hepimizin. Hepimiz biriz, hepimiz beraberiz” dedi.

 

“Rekor oy aldık, huzurla da keyfini sürüyoruz”

Mersin’in her bölgesinin ayrı ayrı tarihi, turistik ve tarımsal öneme sahip olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Seçer, bunun değerini bilmek adına çok çalıştıklarının altını çizdi. Seçer, “Çalışacağız, çalışıyoruz da. Bizi hiç kimse tutamaz. Çalıştıkça, alın teri döktükçe, emek döktükçe daha güzel olacak. Helal kazanç; huzurla yiyeceğiz o kazancı. Bak ne kadar mutluyuz, çalıştık seçimleri kazandık, rekor oy aldık, huzurla da keyfini sürüyoruz” diye konuştu.

 

“Uzuncaburç’un tarihi değerini ortaya çıkarmak için elimizi taşın altına koyuyoruz”

Başkan Seçer, yaptıkları şenliğin sadece bölgenin üzümünü tanıtmak için olmadığının altını çizerek, “Burada yeni bir ekmek kapısı açma peşindeyiz” dedi. Uzuncaburç’un aynı zamanda oldukça tarihi bir yer olduğunu ifade eden Başkan Seçer, bu özelliklerini de ortaya çıkarmak için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Seçer çalışmaları anlatarak, “Biz Uzuncaburç’un o tarihi birikimini, arkeolojik değerini açığa çıkarmak için orayı bir Arkeoköy, insanların gelip gördüğü, tarih turizmine uygun bir hale getirmek için belediye olarak elimizi taşın altına koyuyoruz. Zaten belediye sizin, Uzuncaburçluların, Silifkelilerin, Mersinlilerin, Türkiye’nin dört bir köşesinde yaşayan halkımızın belediyesidir. Doğal olarak da halkımıza, onların geleceği için yapılacak yatırımlara da her zaman kapımızı açık tutarız. Desteğimizi de veririz” diye konuştu.

 

“Burada, bölge halkına yeni bir ekmek kapısı açma peşindeyiz”

Bölge için yapılan çalışmaların gelecek için çok kıymetli olduğunu söyleyen Başkan Seçer, “Çok değerli işler yapılıyor, ilmek ilmek örülüyor. Bu arkeolojik çalışmaları yapmak, bu bölgeyi örnek bir köy haline getirmek için çalışıyoruz” diyerek çalışmalarda emeği geçen Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Ümit Aydınoğlu ve ekibine teşekkürlerini iletti. Konuşmasında ‘Köyümüz Atölye’ projesi hakkında da vatandaşlara bilgi veren Seçer, “Yeni dönemde Köyümüz Atölye projesi kapsamında çalışmalar yapıyoruz. Burada hangi bölgenin hangi çeşit ürünü tanıtılıp ünlü hale getirilirse bölgeye katkı sunar onları belirliyoruz. Bizim bütün çabamız sadece Uzuncaburç’un merkezinde yaşayanlara değil bu bölge halkına yeni bir ekmek kapısı açmak” dedi.

 

“İnsanların Mersin’e gelmesi Türkiye ve bölgenin tanıtımı için son derece değerli ve önemlidir”

Bir taraftan tarihi açığa çıkarıp bölgede turizm sektörünü oluşturmayı da hedeflediklerini de kaydeden Seçer, “Burada eski bir değirmen vardı, yaklaşık 25 sene önce burada hizmete girmiş ama ekonomik ömrü dolmuştu. Orayı çok güzel bir hale getirdik. Buraya kazıları görmeye gelen turistlerin oturup çay, kahve içeceği, yemek yiyeceği, vakit geçireceği alanlar, kafelerimiz olsun. Bunları yerine getireceğiz ki turist gelsin. Yollarımız tertemiz, temizliğimiz, hijyenimiz fevkalade olacak ki turist gelsin. Yöre halkı bilinçli, güler yüzlü, konukları iyi karşılayacak ki turist gelsin. İnsanın geldiği yerde, insan çeşitliliğinin olduğu yerde bereket olur. Farklı şehirlerden, farklı ülkelerden insanların Mersin’e, Uzuncaburç’a gelmesi, burada antik şehri gezmesi, Türkiye’nin, bölgenin tanıtımı için son derece değerli ve önemlidir” dedi.

 

“Dünya ile rekabet; çalışarak, kazanarak, alın teri ile olur”

Günümüzde ülkeler arası rekabetin çalışarak, kazanarak ve alın teri dökerek olduğuna dikkat çeken Seçer, ulus olarak dünyada rekabet edecek hale gelip, saygın bir konuma erişebilmek için ilimin peşinden gidilmesi gerektiğini söyledi. Seçer, “Sanatçılar yetiştireceğiz, kültürümüzü yaşatacağız, dünyaya anlatacağız. Ülkemizin çok değerli sporcuları yurtdışında ülkelerini temsil edecek. Bilim adamlarımız olacak, icatlar ve keşifler yapacaklar. Onlar uluslararası platformda saygın olacaklar. Ancak böyle sizin prestijiniz artar. Dünya sizin önünüzde ancak bu şekilde eğilir. Şatafatla, lüksle, bağırmakla, çağırmakla değil; barışla, kardeşlikle, mütevaziliklerinizle olur bunlar” diye konuştu. 

 

“Ülkemizi kalkındıracağız ve bunu da Mersin’den başlatacağız”

Kenti yönetirken de bu anlayış ve bilinç ile hareket ettiklerinin altını çizen Seçer, toplumun tüm kesimlerine eşit hizmet anlayışı ile yaklaştıklarını ve hiçbir şekilde ayrımcılık yapmadıklarını dile getirdi. Seçer, “Hepinizi seviyoruz, sayıyoruz, asla ayrımcılık yapmıyoruz. Yapmadık, yapmayacağız. Birbirimizi seveceğiz. Hepimiz bu Anadolu topraklarında inadına, kardeşçesine, barış içerisinde, huzur içerisinde yaşayacağız. Sizleri seviyoruz ve sizler de bu sevgimizi görüp bizlere destek vererek Silifke’de Mustafa Turgut Başkanı, Mersin Büyükşehir’de şahsımı rekor oyla tekrar başkan yaptınız. ‘Sizlerden memnunuz, sizler hizmet yapıyorsunuz bizlere ayrımcılık yapmıyorsunuz’ dediniz. Bu sorumluluğumuzun farkındayız. Sevgili Mersinliler; herkesin rahat olmasını istiyorum. Biz çalışmaya devam edeceğiz. Sizi çok daha fazla seveceğiz, sayacağız. Bunu inadına yapacağız. Ülkemizi kalkındıracağız ve bunu da Mersinden başlatacağız. Hepinizi çok seviyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Başkan Turgut: “Tarım alanında uzman bir Büyükşehir Belediyemiz var”

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise konuşmasında Uzuncaburç’un tarihi ve eserleri hakkında bilgi verirken, Bakanlık tarafından başlatılan arkeolojik kazılara en büyük desteği Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin verdiğini belirterek, “Vahap Başkanımızın projesi Arkeoköy gerçekleştiği zaman, kazılar tamamlandığı zaman burası turizm alanında çok büyük bir cazibe merkezi olacak” dedi. Bölgenin tarım potansiyelinin Büyükşehir Belediyesi ile artacağını ifade eden Turgut, “Tarım alanında uzman bir Büyükşehir Belediyemiz var ve 2019’dan beri yaptığı hizmetler ortada. Bundan sonra da sadece Silifke değil, bütün Mersin’e tarımla ilgili destekler devam edecek. Bu sayede biz hem tarım hem turizm alanında gelişme göstereceğiz ve yaşam şartlarımız daha iyi olacak. Gelir seviyemiz yükselecek” diyerek emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

 

Programda Halk Oyunları Gösterisi’nin ardından, Uzuncaburç Mahalle Muhtarı Haluk Ünal, Silifke Ziraat Odası Başkanı Kemal Gezer, Aydıncık Belediye Başkanı Özkan Kılıçarpa, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ile Hasan Ufuk Çakır da birer konuşma yaptı.

 

Seçer konuşmaların ardından alanda yer alan stantları gezdi, ‘Hayırlı işler’ diledi. Program Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Orkestrası’nın konseri ile devam etti.

 

Seçer, Uzuncaburç Ören Yeri’ndeki çalışmaları inceledi

Başkan Seçer son olarak Meral Seçer ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl düzenli olarak destek sağladığı Uzuncaburç Ören Yeri’ndeki kazı çalışmalarını inceledi. Seçer’e inceleme gezisinde eşlik eden Kazı Başkan Yardımcısı Dr. Okan Özdemir, çalışmalar ve tarihi kent hakkında Başkan Seçer’e bilgi verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, ‘UZUNCABURÇ BAĞ BOZUMU ŞENLİĞİ VE DEĞİRMEN AÇILIŞI’NA KATILDI
Dünya Hayvanları Koruma Gününde Minik Ellerden Doğaya Destek
SİLİFKE BELEDİYESPOR, LİDERLİK KOLTUĞUNA OTURDU
Mersin’de Kadın Cinayeti: Güzellik Merkezi İşletmecisi Evinde Ölü Bulundu
MERSİN ALZHEİMER DERNEĞİ TARSUS GRUBU '4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ'NDE HAYVAN DESTEKLİ TERAPİ'NİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ
KAYMAKAM TOPSAKALOĞLU, ORTAOKUL MÜDÜRLERİYLE TOPLANTI YAPTI
MİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI ÖKTEN, TARSUS'TA İNCELEMELERDE BULUNDU
HAFIZLARA MORAL VE MOTİVASYON KAMPI
BÜYÜKŞEHİR TARSUS EMEKLİ EVİ ÜYELERİ İÇİN BİR ETKİNLİK DAHA
TARSUS İDMANYURDU, ALTYAPI SEÇMELERİ YAPILDI

Mersin Haber ,Mersin