Başkan Seçer: "Mersin’in Daha Marka Kent Olabilmesi İçin Ne Yapılması Gerekiyorsa Yapıyoruz"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Habertürk’te yayınlanan “Senin Şehrin” programında Fatih Türkmenoğlu ile Mersin ve Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini konuştu.

10 Mayıs 2021 Pazartesi, 10:36
Başkan Seçer: "Mersin’in Daha Marka Kent Olabilmesi İçin Ne Yapılması Gerekiyorsa Yapıyoruz"
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Habertürk’te yayınlanan “Senin Şehrin” programının konuğu oldu. Başkan Seçer, programda Fatih Türkmenoğlu ile Mersin ve Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri hakkında konuştu. Mersin’in daha modern ve marka bir kent olması için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Seçer, “Mersin’in her köşesi bir cennet diye düşünüyorum ve bütün yurttaşlarımızı Mersin’e davet ediyorum. Burayı görmelerini istiyorum. Burada yaşamak isteyenler huzurla gelsinler. Gerçekten ucuz bir kent, güvenli bir kent, mutlu bir kent. Burada yaşayabilirler. Biz de onları kucaklayabiliriz” dedi.

“Mersin’in güzelleşmesinde bu fide ve fidanları kullanıyoruz”

Yayında Başkan Seçer’in, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi’nden faydalanan kadın üretici Refika Dağadur ile bir araya geldiği görüntüler paylaşıldı. Ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Fidanlığı’nda yapılan çalışmalar hakkında izleyicileri bilgilendiren Seçer, “Burası Belediye’nin tesisleri. Yalnız bu serayı Mersinden Kadın Kooperatifi işletiyor. Bizden kiraladılar. Şu anda burada 20 kadın kardeşimiz çiçek fidesi üretimi, fidan üretimi yapıyor. Hem mevsimlik çiçekler, işte menekşe gibi ya da zakkum gibi çok yıllık bitkiler üretiyorlar. Biz de bunları Mersin’in güzelleşmesinde kullanıyoruz. Sadece burada değil, Silifke’de yine böyle bir kapalı alanımız var. Orada fide, fidan üretiliyor. Tarsus’ta var, Erdemli’de var” diye konuştu.

Mersin’de katma değeri yüksek fide ve fidanların üreticilere dağıtımını yaptıklarını kaydeden Seçer, “Sadece çiçek fidesi ya da fidanı değil birçok çeşit, meyve çeşidi bu bölgeye uygun hatta bu bölgede henüz yeni yeni yaygınlaşan ama katma değeri yüksek; avokado gibi örneğin; bitkilerin de, meyvelerin de fidanlarını ya da çilek gibi bu bölgede çokça üretilen meyvelerin fidelerini de belediyemiz dağıtıyor. Mesela yine ıtri, aromatik bitkilerin fidelerini dağıtıyoruz. Geçtiğimiz hafta Silifke’de lavanta fidesi dağıttık. Yine farklı meyvelerin fidanlarını dağıtıyoruz. Mesela alıç çok yeni tanınan bir meyve çeşidi. Bunların yaygınlaşması için, üretimi için bu tip çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

“Hedef kitlemiz küçük üretici, kadın üretici”

Tarımsal üretimde hedeflerinin kadınları üretime katmak olduğunu kaydeden Seçer, şöyle devam etti:
“Burada hedef kitlemiz küçük üretici, kadın üretici. Özellikle altını çizerek söylüyorum. Onların üretim yapmasını istiyoruz. Su önemli tarımsal üretimde. Birçok sulanabilir arazi var ama suya kavuşmamış. Onun için sulama borusu veriyoruz üreticilerimize. Bu yıl 100 kilometre, geçen yıl 60 kilometre. Bu yıl artırdık örneğin. Diğer taraftan alet ekipman yardımları yapıyoruz. Zeytin boylama makinesinden erik boylama makinesine ya da taş kırma makinesine, süt tankına kadar birçok alet ekipmanı kooperatifler vasıtasıyla biz çiftçilerimizin üretimde kullanılması üzerine onlara bağışlıyoruz, hibe ediyoruz.”

Başkan Seçer, sosyal projeleri de anlattı

Başkan Seçer, Mersin’in gelir dağılımı adaletsizliğinde Adana’dan sonra 2. sırada bulunduğunu belirterek, Halk Kart uygulamasından 12 bin dar gelirli ailenin yararlandığını söyledi. Eğitime önem verdiklerini, 4 bin öğrencinin üniversiteye hazırlık merkezlerinde eğitim aldığını anımsatan Seçer, 220 öğretmenle gençleri geleceğe hazırladıklarını anlattı. Mahalle Mutfakları ile de 3 çeşit yemeği 3 liraya dar gelirli yurttaşlara ulaştırdıklarını anlatan Seçer, şunları söyledi:

“Sürekli, 12 ay devam eden bir hizmetimiz bir uygulamamız. Ramazan Ayı dolayısıyla her gün 10 bin yurttaşımızın evine kadar; zaten kapanma günleri yaşıyoruz; sıcak yemek katkımız oluyor. Bunun yanında yaşlı, engelli, hasta bakım ünitemiz var. Bizden talep doğrultusunda hasta bakımı; bu engellidir, bu kronik rahatsızlık geçiren bir yurttaşımızdır ya da yaşlı vatandaşımızdır; bakım konusunda, hatta evinin temizliği konusunda, evinin herhangi bir tamiratı, ufak tefek işleri konusunda yardım alınabiliyor. Yine Dosthane hizmetimiz var. Biz coğrafya olarak yüzölçümü geniş bir iliz. 16 bin kilometrekare ve ilçe merkezlerimiz il merkezimize mesafe olarak uzak yerlerimiz var. Burada büyük hastanelerde tedaviye getiriyorlar çocuklarını ya da aile bireylerini. Kalacak yer sorunu yaşıyorlar. Mersin Büyükşehir Belediyesi bu uygulamayla vatandaşlarımıza hizmet veriyor. 45 güne kadar kendilerini misafir edebiliyorlar. Yani hastaları hastanede yatarken, kendileri de bizim konuk evimizde bizim misafirimiz olabiliyorlar.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BÜYÜKŞEHİR’DEN EMEKLİLERE ‘İLERİ YAŞTA BESLENME’ EĞİTİMİ
KIRSAL MAHALLE BULUŞMALARI TAŞKUYU’DA ŞENLİĞE DÖNÜŞTÜ
“Usulsüz Çakar Kullananlara Yeni Cezalar”
“JANDARMADAN KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU”
Mersin'de Vekil İmam-Hatip/Müezzin Kayyım Sınavı Yapıldı
TARSUS'TA ÖĞRETMENLER GÜNÜ ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİSİ
BAŞKAN ÖZBAYDAN, MÜDÜR DURMUŞ'A ZİYARET
KAYMAKAM AVCI'DAN İSTİŞARE TOPLANTISI
TTB BAŞKANI TEKE, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE DERS VERDİ
Mersin Hava Durumu; Akdeniz, Yenişehir, Toroslar, Mezitli, Gülnar, Erdemli, Aydıncık, Anamur, Çamlıyayla, Mut, Bozyazı, Silifke ve Tarsus Hava Durumu

Mersin Haber ,Mersin