Başkan Seçer: "Mersin’de Uluslararası Havaalanına İhtiyaç Var"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (MESİAD) 28. Yıl Balosu ile Berdan Civata’nın 41. Yıl Gala Gecesi’ne katıldı.

28 Aralık 2019 Cumartesi, 11:28
Başkan Seçer: "Mersin’de Uluslararası Havaalanına İhtiyaç Var"
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (MESİAD) 28. Yıl Balosu ile Berdan Cıvata’nın 41. Yıl Gala Gecesi’ne katıldı. Mersin’de turizm ve ticaret için havaalanının önemine dikkat çeken Başkan Seçer, “Havaalanı mutlaka hayata geçmeli. Turizm olacaksa havaalanı olacak, ticaret olacaksa havaalanı olacak. Mersin'e dünyanın her tarafından çok kısa bir yolla, çok az bir masrafla, zaman yitirmeden insanlar buraya gelecekse mutlaka bir uluslararası havaalanına ihtiyaç var” diye konuştu.

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin’in ev sahipliğinde düzenlenen Balo’ya, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Çukurova SİFED Başkanı Süleyman Sönmez ve kent protokolü ile çok sayıda iş insanı katılım sağladı.

“Seçilmişlerin birçoğuyla teması olan belediye başkanıyım”

Görevlerinin Mersin’e hizmet etmek olduğundan söz ederek MESİAD’daki konuşmasına başlayan Başkan Seçer, bunu da hep beraber başarmak zorunda olduklarını ifade etti. İş dünyasında yıllarını vermiş, yatırımı, riski, döviz hareketlerini, alın terini bilen bir siyasetçi olduğundan bahseden Seçer, “Deneyim market raflarında parayla satılmıyor, yıllarınızı vereceksiniz. Her geçirdiğiniz yıl sizi çok daha fazla topluma entegre eder. Artık kendiniz için değil, toplum için çalışmaya başlarsınız. Emin olabilirsiniz. Burada Sayın Bakan’ı yıllardır tanırım, beraber mesai yapma imkanı buldum. Çok değerli, çok kaliteli, çok seviyeli çalışma ortamları oldu. Seçilmişlerin birçoğuyla teması olan belediye başkanıyım” dedi.

“Önemli, değerli işlerin baş aktörleri bizleriz”

Mersin’de önemli işler olduğundan söz eden Seçer, “Mersin'de önemli, değerli işler oluyor. Bu önemli değerli işlerin baş aktörleri bizleriz. Bizler önemli ve değerli işler için öncülük edersek, parti farkı gözetmeksizin, siyasi ikbal değerlendirmesi yapmaksızın, eğer ortak payda Mersin düşüncesinde bir araya gelirsek bu önemli kentin, önemli potansiyellerini açığa çıkarmama gibi bir sorunla karşı karşıya kalmayız. Ama icraat yapmamız lazım. Bunun da farkındayız. Çok değerlerimiz var. Çok daha iyisini yapabiliriz” diye konuştu.

“Siyaset Ankara'da yapılır”

Belediye Başkanı olarak siyaseti bir tarafa bırakıp, hizmet etme gayesinde olduğunu belirten Seçer, “Siyaset Ankara'da yapılır. O işi de yaptım, o görevi de yaptım. Orada da tartışılır, orada mücadele edilir ama benim görevim Belediye Başkanlığı. Hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm yurttaşlarıma hizmet etmek, hangi görüşten olursa olsun, bütün milletvekillerimle, belediye başkanlarımla, Sayın Valimle, kaymakamlarımla, müdürlerimle, işbirliği içerisinde çalışmak gerekliliği içerisinde değil, zorunluluğu içerisindeyim. Bunu önemsediğim için konuşmamda böyle bir paragraf ayırdım. Ben samimiyim, ben çalışıyorum, ben hizmet etmek ve başarmak istiyorum. Bunu da Mersin adına yapmak istiyorum. Çok teşekkür ediyorum başta Sayın Elvan'a, Sayın Valimize, milletvekillerimize” sözlerini kullandı.

“Tüm planları ilçe belediyelerimizle beraber hazırlayalım, sivil toplum örgütleri de buyursun gelsin”

Seçer, Mersin’de önemli sorunlar olduğu gibi, imkanların da olduğunu dile getirerek, plan sorununa değindi. Seçer, şunları söyledi:“Mersin’in 1/5000’lik 2. etap planını çok kısa süre içerisinde bitirmek zorunluluğu var. İşbirliği yapıyoruz, konuşuyoruz. Şimdi masada da konuştuk. Ne yapabiliriz? Bunu hızlandırmamız lazım. Yatırımcı yatırım yapacak arazi arıyor bulamıyor. Plan Mersin için sorun olmaktan çıkmak zorunda. Tabii kaş yaparken de göz çıkarmak istemiyoruz. Ben Belediye Başkanı olarak şunu yapmak istiyorum; benim belediyemin yetkisinde olan tüm planları ilçe belediyelerimizle beraber hazırlayalım. Sivil toplum örgütleri de buyursun gelsin destek versin. Sonuçta kentin menfaatine olan konuların altına imza atarım. Sonucu da hep beraber halkımıza karşı hesap verme sorumluluğunu üzerimize alırız.”

“Metro’yu hayata geçireceğiz”

Metro yatırımının hangi sistemle yapılması gerektiği konusunda MESİAD’ın önerileri olduğundan da bahseden Seçer, “Saygı duyarız. Bizler de bu konuda çalışıyoruz. Metro’yu hayata geçireceğiz. Bizim kucağımızda bulduğumuz proje üzerinde önemli değişiklikler yaptık. Olayın daha çağdaş, daha etkin, daha az yatırımla, toplu taşımada Mersin'e nasıl raylı sistemle hizmet getirebiliriz en ince ayrıntısına kadar hesapladık. Önceki gün itibarıyla da ihaleye çıktık. EKAB’a girdik, resmi olarak işlemlerimizi tamamladık. 3 faz halinde raylı sistem düşünüyoruz. Yer altı, yerüstü ve tramvay sistemi. Bu konuyla ilgili geniş açıklama yapacağız” diye konuştu.
Metro için finans kurumlarının Hazine garantisi istediğini ifade ederken TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın desteğine ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Seçer, “Finansa erişimde sıkıntılar yaşıyoruz. Finans kurumları bizden Hazine garantisi istiyor ya da çok yüksek finans maliyetleri ile bize finans sağlamak istiyor. Burada başta Sayın Elvan'ın desteğine ihtiyacımız var. Bu konuyla ilgili gerekirse Sayın Cumhurbaşkanı’ndan randevu alıp, Mersin ile ilgili bu konuda bizlere katkı sunması için bizzat Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kendisinin yanına gitmek istiyorum. Ben Mersin’e hizmet etmek istiyorum” sözlerine yer verdi.

“Biz Mersin'i bir başımıza kalkındıramayız”

Metro’yu önemsediğini ve ilk fazın da Doğu-Batı hattında olacağını dile getiren Seçer, konuşmasının devamında Mersin’e yapılan yatırımlardan da söz etti. Başkan Vahap Seçer, “Çamlıbel esnafı için önemli bir yatırım. Eğer Millet Bahçesi yapılıyorsa ki bunun projesi ihale edildi, bitti, şu anda inşaat başladı. Bizim de belediyemizin bu yatırımı ile eski Mersin’i yani Çamlıbel'i cazibe merkezi haline getirebiliriz. Yaptığımız anketlerde vatandaşlarımızın en çok sorunlu alanlar olarak gördüğü su, kanalizasyon, yol. Daha çok Batı Mersin'de. Eğer turizmi canlandıracaksak ki geçtiğimiz günlerde Ankara'ya yapılan ziyaretin temel amacı böyle bir birliktelik oluşturmak. Biz belediye olarak altyapı çalışmalarını süratlendirip, turizm yatırımlarının önünü açma gibi bir katkımız olabilir. Biz Mersin'i bir başımıza kalkındıramayız. Yerel yönetimler olarak görevimizi yaparız. Bunu merkezi yönetimle yaparız, meslek odalarıyla, STK’larla yaparız. Sonuca daha süratli ulaşabiliriz” dedi.

Merkezi yönetimin önemli hamlelerinden konu açan Seçer, “Havaalanı mutlaka hayata geçmeli. Sayın Elvan da yakından takip ediyor, bunu biliyorum. Turizm olacaksa havaalanı olacak, ticaret olacaksa havaalanı olacak. Mersin'e dünyanın her tarafından çok kısa bir yolla, çok az bir masrafla, zaman yitirmeden insanlar buraya gelecekse mutlaka bir uluslararası havaalanına ihtiyaç var. Otoyol önemli bir projeksiyon. Umut ediyorum önemli bir mesafe alındı. Taşucu-Alanya sahil yolu çoğunluğu bitti. Çok kısa bir mesafe kaldı. Bunlar önemli yatırımlar. Bunun gibi daha birçok yatırım. Çalışıyoruz. Hata yapabiliriz ama asla yanlış yapmayız. Hatadan döneriz. İşbirliğine açığız. Hepimiz Mersin ortak paydasında buluşup, Mersin’i kalkındırmak zorundayız. En başarılı da ben olmak zorundayım” dedi.

Seçer, Berdan Civata ailesi ile bir araya geldi

Başkan Seçer, MESİAD 28. Yıl Balosu’nun ardından Berdan Civata 41. Yıl Gala Gecesi’ne katıldı. Gecede Berdan Civata A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şemsi’den övgü ile söz eden Seçer, “İnançlı, azimli. Yoksa bu kadar içtenlikle bir insan anlatmaz. Bu kadar konusuna hakim olamaz, başarılı olamaz. Kutluyorum. Bir büyüğümüz, bir abimiz, çok saygı duyduğum bir insan, hemşehrim, mahallelim. Ayrı bir yeri var. Bizim içimizde para, pul, fabrika, servet bunlar bir tarafa insanın yüreği önemli. İnsan adam, yürekli adam, topluma duyarlı adam. Birçok sosyal faaliyette kendisini görebilirsiniz. Birçok konuda topluma katkı sunmak için karşılıksız gecesini gündüzüne katar. Kendisini kutluyorum. 41 yıllık böyle bir geniş aile edinmiş” dedi.

Berdan Civata’da önemli bir iş yapıldığından söz eden Seçer, “Beden işçileri, kol gücünü kullanıp, alın teri ile para kazanan insanlar ve bunların çocukları. Bu çok geniş bir aile. Sadece Berdan Civata civata üretiyor, ihracat yapıyor, ülke ekonomisine katkıda bulunuyor değil. Aslında insan istihdam ederek toplumun dirliğini, birliğini de sağlıyor. Bu son derece önemli. Ben Belediye Başkanıyım. Bu sıkıntıları en çok yaşayan insan benim. İşsizlerin feryadını, iş arayışlarını, annelerin, babaların çaresizliklerini biliyoruz ve üzülüyoruz” diye konuştu.

“Ülke kazansın, toplum kazansın, Türkiye kazansın”

Görevlerinin çözüm üretmek olduğundan bahseden Seçer, “Onun için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Bu ülkede taş üstüne taş koyan, bir insan çalıştıran, o insan sayesinde çocukların karnını doyurmasına, eğitim almasına, sıcak bir yatakta uyumasına katkı sunan tüm iş insanlarını saygıyla, hürmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin