Başkan Seçer, ‘Mersin ESOB Başkanlar Kurulu Toplantısı’na Katıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlar Kurulu Toplantısı”na katıldı.

21 Ekim 2019 Pazartesi, 08:44
Başkan Seçer, ‘Mersin ESOB Başkanlar Kurulu Toplantısı’na Katıldı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Başkan Seçer, toplantıda Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirecekleri, Mersin esnafına doğrudan ve dolaylı olarak katkı sağlayacak olan Esnaf Masası, Parkomat uygulaması, Metro projesi, Halk Kart, Küçük Sanayi Siteleri gibi hizmetleri anlattı. Metro projesinin önemini vurgulayan Seçer, “Metro sadece bir ulaşım projesi değil, Mersin’in gelişim projesi. Çarşı esnafının hareketlenmesinde önemli bir katkı sağlayacak. Bu projeyi verilmiş bir söz ve prestij projesi olarak görüyorum. Bu konuda herkesin de desteğini bekliyorum” dedi.
Millet Bahçesi Projesi’nin önemli bir proje olduğundan söz eden Seçer, “Kim gerçekleştirirse gerçekleştirsin, hiç fark etmiyor. Mersin çarşıya, eski çarşıya canlılık getirecek bir proje. Bunun süratle bitmesini isterim. Biz de Belediye olarak elimizden gelen katkıyı yaparız” dedi. Seçer, Mersin merkezinin canlanması için bir değil birçok yatırıma ihtiyaç olduğunu ifade ederek, “Geçtiğimiz günlerde şöyle bir karar aldık. Akdeniz ilçe belediyesi sınırları içerisindeki bölgelerle, yani merkez Mersin’le, Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliği yapsın. Parti gözetmeyen, öyle bir derdimiz yok. Bir komisyon oluşturalım. Akdeniz Kent Konseyi de bu komisyonun içerisinde olsun. Bu konuda Akdeniz Belediyemiz ile görüşme halindeyiz. Burada amacımız pratik çözüm yolları üretmek ve seri işlemler yapmak. Ne yapacağımızı, ne zaman ve nasıl yapacağımızı bilmemiz açısından iş birliğini önemsiyoruz ve bu işbirliğini başlattık” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen “Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlar Kurulu Toplantısı”na katıldı. Seçer, toplantıda yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirecekleri, Mersin esnafına doğrudan ve dolaylı olarak katkı sağlayacak, Esnaf Masası, Parkomat uygulaması, Metro projesi, Halk Kart, Küçük Sanayi Siteleri gibi hizmetleri anlattı. Başkan Seçer, Mersin’in merkezinin canlanması için birçok yatırıma ihtiyaç olduğunu, bu konuda hızlı adımlar atıp, pratik çözüm yolları üretmek amacıyla Akdeniz Belediyesi’yle işbirliği başlattıklarını söyledi.
Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından her yıl düzenlenen ve birliğe bağlı, Mersin genelinde faaliyet gösteren 69 mesleki oda başkanının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, esnaf ve sanatkarların sorunları, beklenti ve talepleri konuşuldu. Toplantıda, Mersin’in ve Türkiye’nin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlayacak olan görüş ve öneriler paylaşıldı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen toplantıya, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra Mersin Valisi Ali İhsan Su, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ve 69 mesleki oda başkanı katıldı.
“Mersin’de uyumu sağlayamazsak, sorunların üstesinden gelemeyiz”
Toplantıda esnaf temsilcilerine seslenen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, uyum içerisinde çalışmalar yapmanın önemine dikkat çekerek, “Hareketin olduğu yerde sorunlar da olacaktır. Önemli olan bu sorunları çözecek iradenin, istikrarlı bir merkezi yönetimin, istikrarlı bir belediye başkanının, istikrarlı bir parlamentonun ve istikrarlı bürokrasinin olması ve tüm bunların uyum içinde çalışması. İstediğiniz kadar sorunlara hakim olun, çözüm yollarını bilin. Mersin’de bu uyumu sağlayamazsak, biz sorunların üstesinden gelemeyiz. Ama şükür ki, birbirini tanıyan, birbirini anlayan, aynı duyguları besleyebilen, dünyaya aynı pencereden bakan, aynı hissiyatla bakan, tek derdi memleketine hizmet etmek olan, hangi siyasi görüşten olursa olsun, seçilmişlerin, atanmışların bugün Mersin’de görev yapmış olması bana göre tarihi bir şans” dedi.
“Metro, sadece bir ulaşım projesi değil, Mersin’in gelişim projesi”
Seçer, Esnaf Masası, Parkomat uygulaması ve Metro gibi projelere kısaca değinerek, bu projelerin Mersin esnafına büyük katkılar sağlayacağını dile getirdi. Başkan Seçer, “Esnaf Masası konusunu Mersin ESOB’la beraber yürütüyoruz. Kendilerinin mihmandarlığında bürokrasimizin katkılarıyla, yasal çerçevede bu çalışmalar sürüyor ve son raddesine geldik. Parkomat uygulaması, Meclis’ten geçti, çalışmalar bitti. En geç Ocak ayı içerisinde bu uygulamayı başlatıyoruz. Metro sadece bir ulaşım projesi değil, Mersin’in gelişim projesi. Çarşı esnafının hareketlenmesinde önemli bir katkı sağlayacak. Bu projeyi verilmiş bir söz ve prestij projesi olarak görüyorum. Bu konuda herkesin de desteğini bekliyorum” diye konuştu.
“Mümkünse kendi bölgemizde alışveriş edelim”
Esnafın ekonominin itici gücü olduğunu ve Mersin esnafının para kazanması gerektiğini vurgulayan Seçer, iç alışverişte değil, dışarıdan para girmesi ile kentin zenginleşeceğini anlattı. Dışarıdan girecek para ile Mersin halkının refah seviyesinin yükseleceğini ve esnafın da işlerini daha iyi noktalara getirebileceğini aktaran Seçer, “Bizim Mersin’e gelecek insan sayısını arttırma zorunluluğumuz var. Burada yerleşik yaşayan insanlarımızın da Mersinli esnaftan alışveriş yapma kültürünün olması lazım. Mümkünse kendi bölgemizde alışveriş edelim. Aynı uygulamayı yapıyoruz ama yasalar belirli sınırlamalar getirmiş. Bunu her satın alma şeklinde uygulayamıyoruz. Açık ihalelerde Türkiye’nin her tarafından firmalar teklif verebiliyor. Ama bizim doğrudan teminlerle ya da farklı alım yöntemleriyle yerli esnafımızı tercih edeceğimiz konularda, inisiyatif kullanıp, yerli esnafımızı tercih ediyoruz” diye konuştu.
“Halk Kart uygulaması, önümüzdeki hafta başlıyor”
Büyükşehir Belediyesi olarak başlattıkları Halk Kart uygulamasını anlatan Seçer, “Orada bazı aksaklıklar ve kaynak israfı olduğunu değerlendirdim. Bunu biz kart üzerinden yapalım istedik. Uygulama da başladı, kartlar dağıtıldı. Önümüzdeki hafta itibariyle alışveriş edebilecekler. Hesaba 1 milyon lira yatıracağız. Bütün bakkallardan, Anamur’dan Tarsus’a kadar Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı, Esnaf Odaları Birliği’nin ilgili odasına, Bakkallar Odası’na kayıtlı bütün esnaflardan. Tespit ettiğimiz şu anda 6800 civarında yurttaşa gönderildi bu kartlar. Tespitler devam ediyor. 10 bine tamamlayacağız. Yoksulluk derecesine göre yerli esnaftan bu yoksullarımıza yardım yapacağız. Hem esnafa 1 milyon TL ciro katkı yapacağız, hem de yoksul yurttaşlarımızın mutfağına katkı sunmuş olacağız” ifadelerini kullandı. Seçer’in bu konuşması büyük alkış aldı.
“Merkezin canlanması için bir değil birçok yatırıma ihtiyaç var”
Millet Bahçesi Projesi’nin de önemli bir proje olduğundan söz eden Seçer, “Kim gerçekleştirirse gerçekleştirsin, hiç fark etmiyor. Mersin çarşısına, eski çarşıya canlılık getirecek bir proje. Bunun süratle bitmesini isterim. Biz de belediye olarak elimizden gelen katkıyı yaparız. Merkezin canlanması için bir değil birçok yatırıma ihtiyaç var. Birçok faktörün işlevsel hale gelmesi lazım. Geçtiğimiz günlerde şöyle bir karar aldık. Akdeniz ilçe belediyesi sınırları içerisindeki bölgelerle, yani merkez Mersin’le, Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliği yapsın. Parti gözetmeyen, öyle bir derdimiz yok. Bir komisyon oluşturalım. Akdeniz Kent Konseyi de bu komisyonun içerisinde olsun. Diğer yapılar da olsun. Genel Sekreter Yardımcımız Sayın Ulusoy’u da bu konuda görevlendirdim. Bu konuda çalışmaları tamamlamışlar. Akdeniz Belediyemiz ile görüşme halindeyiz. Burada amacımız pratik çözüm yolları üretmek ve seri işlemler yapmak. Ne yapacağımızı, ne zaman ve nasıl yapacağımızı bilmemiz açısından iş birliğini önemsiyoruz ve bu işbirliğini başlattık” dedi.
Küçük Sanayi Siteleri’nin, 1/5.000’lik nazım planını ilgilendiren önemli bir konu olduğundan bahseden Seçer, “Sadece Mersin merkez ikinci etap değil, tüm ilçelerde, Küçük Sanayi Siteleri, İhtisas Sanayi alanlarının oluşabilmesi için mutlaka Mersin’in sanayi, lojistik, ticaret yatırımlarının olduğu, 1/5.000’lik ikinci etap planının artık yürürlüğe girmesi lazım ki, uygulamayı yapabilelim. Yetkililere rica ediyorum. Benim de hizmetlerimi aksatıyor. Sizlerin de yatırımlarını aksatıyor. Bunu gerçekleştirdiğimiz takdirde, planlar çerçevesinde bazı yeni alanlar yaratmamız lazım” dedi.
“Kuralsızlığı kural haline getirmekten çıkalım”
Başkan Seçer, kaldırımlar konusunda bir disipline girilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bazıları oy kaygısı ile bunu abartır. Ortalığı pislik götürür, aman oy kaybetmeyeyim diye ses çıkarmaz. Benim böyle bir kaygım yok. Bir disipline girmemiz lazım. Kaldırımların bakılacak tarafı yok. Tabela kirliliği almış başını gitmiş. Bunu sadece benden beklemeyin. Cezalarla olmaz. Bu bir anlayış, kent estetiği. Bunları standarda oturtalım. Bizler de yardımcı olalım. Kuralsızlığı kural halinde getirmekten çıkalım” diye konuştu.
“Mersin’de huzuru hakim kılmak için gecemi gündüzüme katıyorum”
Belediye harçları konusuna da değinen Seçer, “Ben isterim ki bütçem nispetinde vatandaşıma en az yükü yükleyeyim. Ama dürüst konuşmam lazım. Benim hizmet edebilmem için Belediyemin gelire ihtiyacı var. Popülist davranamam. Vergi gelirlerinden gelen bütçeden kesilen para var, İller Bankası’ndan var, öz gelirlerim var. Gelirim çerçevesinde dezavantajlı gruplara, desteğe ihtiyaç duyan gruplara en az yükü yüklerim ama bazı gelirlere de ihtiyacım olduğunu unutmayınız” dedi. Hal sorunu hakkında da açıklamalarda bulunan Seçer, şunları söyledi:
“Hal sorunu benim sorunum değil. Hepimiz devreye girdik bu sorunu çözemiyoruz. Sizler de yardımcı olun. Ya 7 gün açsınlar ya da kendi aralarında anlaşıp bir gün kapatacaklarsa en makulü Cumartesi mi Pazar mı karar versinler. Hal esnafı, pazarcı esnafı, manav esnafı aralarında anlaşsınlar, biz onaylayalım. Bizim kararımız uygulanabilir ama onları sıkıntıya sokmak istemem. Kendi aralarında bir çözüm üretsinler. Hal ücretleri benim kararım değil. Kanun ne diyorsa ben onu yapmak zorundayım. Seçim öncesi hal ücretleri de Meclis kararına rağmen uygulanmamış. Burası Muz Cumhuriyeti değil. Ben Belediyeyi yasalarla yönetiyorum. Yeni bir uygulama olacaksa, yeni dönemde Meclis’e getiririm, otururuz, makul bir ücret yaparız. Haller zaten diz boyu sorun. Onları da çözeceğiz. Hep beraber çalışıyoruz. Hiçbir ayrım yapmıyoruz. Ben Mersin’de huzuru hakim kılmak için gecemi gündüzüme katıyorum. Herkesin de yardımına ihtiyacım var. Bunu tek başıma başarmam mümkün değil.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin