Başkan Seçer: "kadın Kooperatifleri İçin Önemli Çalışmalar Yapıyoruz"

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin stratejik plan çerçevesinde düzenlediği “Kadın ve Çocuk Çalıştayı”na katıldı.

25 Temmuz 2019 Perşembe, 10:05
Başkan Seçer: "kadın Kooperatifleri İçin Önemli Çalışmalar Yapıyoruz"
-

Yapacakları çalışmalarla Mersin’de çok şeyin değişeceğini vurgulayan Seçer, “Çok daha fazla çalışacağız. Mersin daha iyi bir Mersin olacak. Değişimi her geçen gün göreceksiniz. Bugünün temasını oluşturan kadınlarımız, çocuklarımız da görecek. Yoksulumuz da, gencimiz de, sanatçımız da, işçimiz de, emekçimiz de görecek bunu. Hep beraber başaracağız diye umut ediyorum” dedi.
Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu’nun çalışmalarından söz eden Seçer, kadınlara “Siz yürüyün yol kendiliğinden açılır” diye seslendi. Kadınların ekonomik hayatta var olmasını sağlayacak tedbirler alınması gerektiğini belirten Seçer, “Belediye olarak, yasal olarak da bu imkanlara sahibiz, ekonomik olarak da sahibiz. Kadın kooperatiflerini son derece önemli buluyoruz ve bu konuda da önemli çalışmalar yapıyoruz” dedi. Seçer, ilk meclis toplantısında meclisin gündemine getirmeyi planladıkları Kadın ve Çocuk Daire Başkanlığı’nın hukuki alt yapısını hazırladıklarını bildirdi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu, gelecek 5 yıllık çalışmalarına şekil verecek olan stratejik plan kapsamında düzenlediği “Kadın ve Çocuk Çalıştayı”nı gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de çalıştaya eşi Meral Seçer’le birlikte katıldı. Hayata geçirecekleri projelerle Mersin’de çok şeyin değişeceğini vurgulayan Başkan Seçer, Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu’nun çalışmalarından övgüyle söz etti. Seçer, kadınlara yönelik olarak “Siz yürüyün yol kendiliğinden açılır” dedi. Kadın kooperatiflerini önemli bulduklarını vurgulayan Seçer, “Bu konuda önemli çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.
Her kesimden kadınlar katıldı
Başkan Seçer, kadınların ve çocukların daha mutlu olduğu bir Mersin hayali ile çıktığı yolda attığı ilk adım olan Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu’nun Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda düzenlenen çalıştayına eşi Meral Seçer’le birlikte katıldı. Çalıştaya, Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su başta olmak üzere Mersin’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda ve dernek temsilcileri ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin iç paydaşları katıldı. Çalıştay öncesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu Sorumlusu Şerife Hasoğlu Dokucu, kuruldukları günden bu yana kadınlar ve çocuklar için 3 ay gibi kısa bir sürede yapılan etkinlikleri katılımcılarla paylaştı.
“Kadınlar ve çocuklar konusunda çok başarılı işlere imza atacağız”
Başkan Seçer, çalıştayda alınan kararlar ile birlikte stratejik planın belirleneceğini ifade ederek, plan çerçevesinde yapılan hizmetler ile 5 yıl sonra kadın ve çocuk konusunda önemli çalışmalara imza atılmış olacağını vurguladı. Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, burada yapılacak çalışmaların, ortaya konulacak görüşlerin, değerlendirmelerin sonucunda elde edeceğimiz rapor ile 5 yıllık yol haritamızı çizeceğiz. Eğer stratejik planda somut, uygulanabilir, sürdürülebilir değerlendirmelerle yol haritasını çizersek, 5 yıl sonra kadın ve çocuk konusunda Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak çok başarılı çalışmaların altına imzamızı atmış olacağız. Bazı konularda çalışmalar masa başında devam ederken, sahaya da inerek kadın ve çocuklarımız konusunda düşündüklerimizi, hissettiklerimizi ortaya koyalım istedik. Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu’nu kurduk. Ama nihai hedefimiz ilk meclis toplantımızda meclisin gündemine getireceğimiz Kadın ve Çocuk Daire Başkanlığı’nı oluşturmak. Şimdi bunun hukuki alt yapısını hazırlıyoruz” dedi.
“Kadın Kooperatiflerini önemli buluyoruz”
Kadın ve çocuk konusuna büyük önem verdiklerini ve bu kapsamda sorunları belirleyip çözümler konusunda çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Seçer, şöyle devam etti:
“Kadın ve çocuk bizim için çok önemli bir konu. O yüzden burada seçim öncesinde Kadın ve Çocuk Daire Başkanlığı kuracağız dedik. Türkiye’de kadının adı yok. Kadın, en sorunlu grupların başında geliyor. Ona bağlı olarak çocuklarımız da aynı şekilde. Birçok alanda kadınlarımızın pozitif ayrımcılığa ihtiyacı var. Biz bunu sağlayacağız. Onun için bu çalışmayı yapıyoruz. Kadınları destekleyecek bir aile efradı yoksa, hukuki desteği, koruma desteği, sahiplenme desteğine ihtiyacı var. Sosyal devlet bir bireyin her şeyidir. Sosyal devlet yağmurlu havada o bireyin şemsiyesidir. Soğuk havada ısıtacak sobasıdır, aç kaldığında ona bir lokma ekmek verecek anasıdır, babasıdır. İşsiz kaldığında ona iş sahaları açacak bir yapıdır. Biz sosyal devlet anlayışı ile doğal olarak sosyal belediyecilik anlayışı ile özellikle kadınlarımızın ekonomik hayata katılmaları, ekonomik bağımsızlıklarını elde etmeleri konusunda çok etkin çalışmalara imza atmak istiyoruz. Bu konuda da önemli çalışmalar yapıyoruz. Kadının ekonomik hayatta var olmasını sağlayacak tedbirler almalıyız. Belediye olarak, yasal olarak da bu imkanlara sahibiz, ekonomik olarak da sahibiz. Kadın kooperatiflerini son derece önemli buluyoruz ve bu konuda da önemli çalışmalar yapıyoruz. Diğer taraftan kadınlarımızın meslek edinmesi konusunda da önemli oluşumlara imza atıyoruz. Kadınların kendi el emeği ürünlerinin pazarlanması konusunda aslında çok basit gibi görünse de Kırsal Mahalle Buluşmaları çok büyük imkânların kapısını açacak bir başlangıç olarak değerlendiriliyor. Siz yürüyün yol kendiliğinden açılır.”
“Bir çocuğun hayata tutunması geleceğe umutla sarılması için enerji kaynağı sevgidir”
Kadınlarla birlikte çocukların da önemli sorunlarla karşı karşıya kaldığını ifade eden Seçer, “Çocuklarımız çok daha farklı sorunlarla karşı karşıya. En önem verdiğim sorunların başında madde bağımlılığı geliyor. Bunun tabi birçok koşulu var. Farklı alanlarda yaşayan çocuklarımızın farklı gerekçelerden, farklı etmenlerden kaynaklı bu sorunlarla karşı karşıya kaldığını görebiliyoruz. Çocuklar geleceğe umutla bakamıyor. Hayata tutunacak, onların gelecek için hayal kurmaları sağlayacak ve bu hayalleri gerçekleştirmeleri için enerji kaynakları yok. Bir çocuğun hayata tutunması geleceğe umutla sarılması için enerji kaynağı sevgidir. Sevgi ile bütün bu sorunlarla baş edebileceğimizi düşünüyorum” dedi.
“Türkiye’yi bilim ve akıl kurtaracak”
Kentlerin vizyonunun o kentin belediye başkanının dünya görüşüyle orantılı olduğunu belirten Başkan Seçer, “Ben belediye başkanıyım ve bir siyasi partinin çatısı altında seçimlere girerek belediye başkanı oldum. Ama şundan emin olabilirsiniz, ortaya koyacağımız her alandaki uygulamaları siyasi saiklerden arınmış olarak yapacağız. Bunun teminatı başkanınız. Elbette benim bir dünya görüşüm var; ben Atatürkçü bir adamım, demokratik bir adamım, ilerici, devrimci bir adamım. Bundan da gurur duyuyorum. Elbette ki alacağım kararlarda, bu dünya görüşünün tesiri olacak. Benim yaşam biçimim, benim giyim kuşamım, gömleğimin renk seçimine kadar kente yansıyacak. Belediye başkanı ne düşünüyorsa, ne hissediyorsa, nasıl yaşıyorsa hangi renkten, hangi çiçekten hoşlanıyorsa o hakim unsurları kentte kılmaya başlar. İşte onun için vurgu yapıyoruz, biz çağdaş insanlarız. Türkiye’yi bilim ve akıl kurtaracak. Onun mürşitliğinde projelerimizi, programımızı hayata geçireceğiz. Çok daha fazla çalışacağız. Mersin, daha iyi bir Mersin olacak. Değişimi her geçen gün göreceksiniz. Bugünün temasını oluşturan kadınlarımız, çocuklarımız da görecek. Yoksulumuz da, gencimiz de, sanatçımız da, işçimiz de emekçimiz de görecek bunu. Hep beraber başaracağız” dedi.
Göreve geldiği andan itibaren çalışmalarına başladığı ve en kısa sürede hayata geçirdiği Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu ile tüm Mersin’den takdir toplayan Başkan Seçer, konuşmasında kadın ve çocuklar için Mersin’i dünyanın en güzel yeri haline getireceklerini ifade etti.
Konuşmaların ardından tüm paydaşlar, kadınlar ve çocukların daha sağlıklı mutlu, güvenli ve huzurlu bir Mersin’de yaşayabilmesi için yapılması planlanan projeler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.
Planlanan projeler konuşuldu
Kadın ve Çocuk Daire Başkanlığı’nın kurulması ile devam edecek olan süreçte yapılması planlanan projeler arasında Çocuklara Süt Dağıtımı, Kadın Barınma Evleri ve Destek Merkezlerinin Yapılması, Çocuk Gelişim Merkezi ve Kreşlerin Yapılması, Yeni Doğan Bebek Yardımları, Bilim Merkezi’nin yapılması, Gençlere ve İş Kurmak Vatandaşlara İş Geliştirme ve Kariyer Merkezi Kurulması gibi önemli projeler yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin