Başkan Seçer: "İşsizlik Başta Olmak Üzere Temel Sorunları Çözmek İktidarın Sorumluluğudur"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Belediye Başkanları Çalıştayı’na katılmak üzere gittiği Afyon’da önemli değerlendirmelerde bulundu.

29 Temmuz 2019 Pazartesi, 04:38
Başkan Seçer: "İşsizlik Başta Olmak Üzere Temel Sorunları Çözmek İktidarın Sorumluluğudur"
-

Mersin’e ilişkin hayata geçirecekleri projeleri anlatan Başkan Seçer, personel konusunda liyakate önem vereceklerine değindi. Başkan Seçer, belediye bünyesinde çalışanların envanter çalışmasının olduğunu belirterek, “Kangren olmuş sorunları kesip atmamız lazım. Ben bugün Belediye Başkanı olduğum için kendi taraftarlarımı doldurayım, bir sürü borç yapalım, ondan sonraki belediye başkanı da gelsin eskileri temizlesin kendi adamlarını alsın. Böyle bir anlayış sürdürülebilir değil. İhtiyaç olan noktalara biz liyakatli insanlar almak zorundayız. Benim işinin ehli insanlarla çalışmam lazım. Çünkü başarılı olmam lazım” diye konuştu.
İşsizlik başta olmak üzere ülkemizde yaşanan temel sorunları iktidarın çözmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Seçer, “Vatandaşlarımızın elbette bizden beklentileri olsun ama bizim görev ve yetki alanımızın dışında olan şeyleri bizden beklemesinler. Onu genel iktidara geldiğimiz zaman bizden beklesinler” dedi.
Eğitim konusunda çok titiz olduklarını ve mevcut eğitim veren kurslarda yeni düzenlemeler için ODTÜ akademisyenleri ile çalışmalar sürdürdüklerini söyleyen Seçer, “Daha önceki dönemden eğitim kursları var ve 1000 öğrencimiz yararlanıyordu. İlk etapta bu sayı 5 binmiş 1000’e düşmüş. Biz 6 bin civarında bir alt yapı oluşturuyoruz. 6 bin öğrenci başlasın, eğitim dönemi sonuna kadar aynı sayı ile neticelendirelim. Dört dörtlük bir kurs sistemi oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Belediye Başkanları Çalıştayı’na katılmak üzere gittiği Afyon’da önemli değerlendirmelerde bulundu.
“İnsan kaynakları envanteri çıkarıyoruz”
Çalıştay’da katıldığı televizyon programlarında ve yazılı basındaki gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Seçer, Mersin’in en önemli sorunların başında iş ve istihdam sorunlarının geldiğini anlattı. Vatandaşların kendilerine ve yakınlarında belediyede iş olanağı aradıklarını dile getiren Seçer, bugün için Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yaklaşık 10 bin kişinin çalıştığı bilgisini verdi. “Siyasi münazaralar, yanlış tespitler ve farklı sebeplerle farklı birimlere verilen ve farklı bir yerde faydalı olacak elemanları keşfetmeye çalışıyoruz. İnsan kaynakları çalışıyor, bir envanter çıkarıyoruz” diyen Seçer, vatandaşlara yeni istihdam alanları yaratmak ve işsizliğe çare olmak için yeni yatırımlara destek vereceklerinin altını çizdi. Seçer, “Bizim belediyeye eleman almamızın dışında özel sektörü canlandıracak, istihdam alanı yaratacak, Mersin ekonomisini canlandıracak turizm, tarım, sanayi ve ticarette istihdam alanı yaratacak projeleri belediyenin de katkılarıyla merkezi hükümetin de yatırımlarıyla harekete geçirmek istiyoruz. Benim seçim öncesi verdiğim vaat buydu” diye konuştu.
“İhtiyaç olan noktalara biz liyakatli insanlar almak zorundayız”
Belediye Başkanı’nın kendi çevresindeki insanlara Belediye’de istihdam sağlamasını da doğru bulmadığını vurgulayan Seçer, konuşmasını şöyle devam etti:
“Bu ülke çağdaş, daha kalkınmış bir ülke haline gelecekse bir takım kronikleşmiş rahatsızlıkların tedavi edilmesi lazım. Kangren olmuş sorunları kesip atmamız lazım. Ben bugün Belediye Başkanı olduğum için kendi taraftarlarımı doldurayım, bir sürü borç yapalım, ondan sonraki belediye başkanı da gelsin eskileri temizlesin kendi adamlarını alsın. Böyle bir anlayış sürdürülebilir değil. Vatandaşlarım beni anlayışla karşılasın. Diğer yandan ben bunlar benim arkadaşım deyip kadroları dolduramam. Vatandaşlarım benden yana şunu sorgulasınlar; Vahap Seçer, hakkaniyetli mi, adaletli mi, hırsız mı? Vahap Seçer, memleketin kaynağını gözü gibi koruyor mu, vatandaşın parasını gözü gibi koruyor mu? Gece-gündüz vatandaşı için çalışıyor mu, halkın menfaatini önde tutuyor mu bunlara baksınlar. İşinde, gücünde, geçiminde olan insanların bunlarla işi yok. Hiç olmazsa partimize oy verenlerden istihdam almamızın zorunlu olduğunu düşünenler, söyleyenler, bunu da kamuoyunda polemiğe çevirenler doğru şeyler yapmıyorlar.”
Mersin her alanda “Üretim Merkezi” olsun istiyorum
Kılıçdaroğlu’nun çalıştayda belediye başkanlarına yönelttiği yedi ilkeyi yorumlayan Başkan Seçer, şunları söyledi:
“Burayı iyi okumak lazım. Bizden beklentiler var. Başta işsizlik son derece derin bir sorun. Ancak, Türkiye’de bugün işsizliğin müsebbibi biz değiliz, çözüm mercii de biz değiliz. Tabii ki genel iktidarın görevi. Elbette belediyeler belirli bir kapasitede istihdam sağlayabilir. Yerel yönetimler sadece bölgesinde istihdam yaratıcı alanlarına katkı sunar. Ben de Mersin, üretim, yatırım üssü olsun, insanlar yatırım yapsın istiyorum. Bunu sağlayacak olan merkezi yönetimin alacağı kararlar, tedbirler ve teşvik düzenlemeleridir. Onlar çok önemli ama yerel yönetimler olarak, belediye başkanlar olarak bu yatırımların önünü açacak idareye sahip olmam lazım. Ben bunu hazırım. Sayın Genel Başkanımızın söylediği de bu. Vatandaşlarımızın elbette bizden beklentileri olsun ama bizim görev ve yetki alanımızın dışında olan şeyleri bizden beklemesinler. Onu genel iktidara geldiğimiz zaman bizden beklesinler. Bizi görüp, belediyelerde, uygulamalarımıza bakın, izleyin. En azından bu süre içerisinde mantalitemizi, iyi niyetimizi, samimiyetimizi sorgulayın ama bir dahaki seçimlerde genel iktidara yönelik tercihlerinizde biz de size bir referans olacak bu süreci hizmetlerimizle donatalım.”
“Gecesini gündüzüne katan bir belediyecilik dönemi başlıyor”
Başkan Seçer, morallerinin son derece yüksek olduğunu belirterek, “Çalışma arzumuz var. Bu son derece önemli. Sabah işimize erken kalkıp gidiyoruz, seviyoruz ve başarılı olmak istiyoruz. CHP’li belediyeler çok güzel işler yapacak. Bugüne kadar özlenen şeffaf, izlenebilir, sosyal belediyecilik anlayışını ön planda tutan, kaynakları rasyonel harcayan, israfa tedbir alabilen, yeni kaynaklar yaratabilen ve tamamen şehri için orada yaşayan, hemşehrileri için gecesini gündüzüne katan bir belediyecilik dönemi başlıyor” diye konuştu.
“Türkiye’nin potansiyelini açığa çıkarmak lazım”
Belediye Başkanları olarak, yollarının meşakkatli ama zor olmadığını belirterek, Türkiye’nin önemli potansiyeli bulunduğunu hatırlattı. Türkiye’nin yaşadığı her sorunu aşabileceğini vurgulayan Başkan Seçer, “Eğer bu kadar zenginliğiniz, potansiyelleriniz varsa ve bunlar açığa çıkartılamıyorsa yönetimde bir sorun var demektir. Tüm bu sorunları yönetecek kadrolarınız varsa sorun ortadan kalkıyor. Ben bütün samimiyetimle partimizin çok yeterli kadroları olduğunu söyleyebilirim. Birikimli, liyakatli bir kadro zenginliği var. Seçimlerde önemli bir eşik aşmış olduk. Her iki kişiden birinin oyunu aldık. CHP, Türkiye’nin yaklaşık olarak yüzde 50’ye yakın nüfusunun yaşadığı 11 Büyükşehir’in belediye başkanlığını kazandı. Toplamda 251 belediye başkanlığını kazandı” dedi.
“Çalıştay yol haritamızın belirlenmesi için önemli”
Belediye Başkanları Çalıştayını da değerlendiren Başkan Seçer, şunları söyledi:
“31 Mart seçimlerinden sonra böyle bir çalıştayın olması önümüzdeki günlerde yol haritamızın belirlenmesi açısından önemli bir çalışma. Burada bazı konularda arama konferansları yapıldı. ‘Nasıl bir belediye olmalı? Nasıl bir belediye başkanı olmalı ve ideal bir belediye başkanı neler yapmalı, hangi özelliklere sahip olmalı’ gibi bazı değerlendirmeler yapıldı. Faydalı bir toplantı oldu. Genel Merkez’de bir birimin oluşturulmasına karar verildi. Sayın Genel Başkanımız başkanlığında, Sayın Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un yardımcılığında bir danışma kurulundan oluşan ve altı ayrı birimden oluşan proje, finans, reklam gibi farklı alanların olduğu, belediyelerimize katkı sunacak çalışma gruplarından oluşan bir yapı oluşturuluyor. Genel Merkez’de izleme ve denetleme birimi olarak değerlendiriliyor. Belediyelerimizin neler yaptığı bu birim tarafından izlenecek. Diğer taraftan denetleme mekanizması olacak. Belediyelerimiz neler yapıyor? Hangi konuda doğru, hangi konuda yanlış yapıyor? Doğru yaptığı konuda onu desteklemek yanlış yaptığı konularda onu uyarmak gibi bir takım misyon üstlenecek. Bu da bizim önümüzdeki beş yıldaki çalışma sürecimize önemli katkılar sunacak.”
Başkanlar sık sık bir araya gelecek
Büyükşehir Belediye Başkanları olarak görüştükleri konular hakkında da bilgi veren Başkan Seçer, “11 büyükşehir belediye başkanları olarak biz bir masa etrafında tartışırken şuna karar verdik; Hiç olmazsa büyükşehir belediye başkanları olarak çok uzun süre olmamak kaydıyla bir ay, en fazla üç ay içerisinde hatta bazı durumlarda da olağanüstü bir araya gelelim, Türkiye’nin önemli konuları konuşalım. Diyelim ki Mersin’de özel bir sorun vardır, bunu tartışmaya ben açarım ya da genel anlamda bizleri, yerel yönetimleri ilgilendiren her durumda bazı değerlendirmeler olsun. Buradan yeni fikirler çıksın, birbirimize yardımcı olalım diye kararlar aldık. Onu da uygulamaya koyacağız” dedi.
“ODTÜ ile eğitim kurslarımızı iyileştirmek için çalışımalar yapıyoruz”
Açıklamaları sırasında Mersin’de yaptıkları çalışmalardan ve şehirde hayata geçirdikleri düzenlemelerden de söz eden Seçer, eğitim konusunda çok titiz olduklarının altını çizdi. Belediye bünyesinde eğitim veren kurslarda Türkiye’nin en köklü üniversiteleri arasında yer alan ODTÜ akademisyenler ile çalışmalar sürdürdüklerini söyleyen Başkan Seçer, “Biz eğitim konusunda çok hassasız. Daha önceki dönemden eğitim kursları var ve 1000 öğrencimiz yararlanıyordu. İlk etapta bu sayı 5 binmiş 1000’e düşmüş. Biz 6 bin civarında bir alt yapı oluşturuyoruz. 6 bin öğrenci başlasın, eğitim dönemi sonuna kadar aynı sayı ile neticelendirelim. Dört dörtlük bir kurs sistemi oluşturmaya çalışıyoruz. Biz yeniden ODTÜ’nün destekleriyle bu öğrenci alımlarını gerçekleştiriyoruz. Onlar testler yapıyorlar, mülakatlar yapıyorlar. Herhangi bir siyasi yaklaşımdan uzak yapıyorlar. Bunlar son derece önemli” dedi. Yeni kuracakları daire başkanlıklarını önümüzdeki Meclis toplantısında gündeme getireceğini ifade eden Seçer, “Çok iyi kadrolarla çalışıyoruz, daha da iyileştireceğiz. Yeni daire başkanlıkları kuracağız. Kadın ve Çocuk Daire Başkanlığı’nı ve daire başkanlığı olarak tanzim edeceğimiz Makine İkmal konusunu önümüzdeki Meclis’te gündeme getireceğim” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin