Başkan Seçer, Fox TV Ekranlarında Sokağa Çıkma Yasağını Değerlendirdi! Kriz Merkezi Bugüne Kadar 50 Binin Üzerinde Çağrıyı Yanıtladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, FOX TV’de İlker Karagöz ile Çalar Saat programının canlı yayın konuğu oldu.

12 Nisan 2020 Pazar, 16:28
G: 12.04.2020 - 18:22
Başkan Seçer, Fox TV Ekranlarında Sokağa Çıkma Yasağını Değerlendirdi! Kriz Merkezi Bugüne Kadar 50 Binin Üzerinde Çağrıyı Yanıtladı
-

Sokağa çıkma yasağı üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet seferberliği ilan ettiklerini anlatan Başkan Seçer, “Sokağa çıkma yasağı sona erer ya da devam eder bilemem ama her hal ve şartta Belediye olarak yurttaşlarımızın bu süreci en az sıkıntıyla aşması için seferberlik ilan ettik” dedi.
Belediyenin tüm ihale ve alımlarını durdurduklarını, kaynakları salgınla mücadele ve sosyal destek çalışmalarına ayırdıklarını belirten Seçer, “Belli ki gelecek günler kolay olmayacak. Elbette bu sorunlu günler atlatılacak. Ama ondan sonra gelecek günler de ekonomik açıdan sadece benim ilime değil, sadece Türkiye’ye değil, tüm dünyaya önemli sıkıntılar yaşatacak. Bunu görmek, bu ferasetle hareket etmek lazım. Bu süreçte işinden olan, geliri kesilen yurttaşımızın herhangi bir sorun yaşamaması için bütün kaynaklarımızı yurttaşlarımızın emrine amade edeceğiz” diye konuştu.
Başkan Seçer, Kriz Merkezi’nin toplam 50 personel ile 24 saat boyunca çağrılara yanıt vermeyi sürdüğünü ve vatandaşların özellikle gıda yardımı konusunda talepte bulunduklarını belirterek, “Kriz Merkezimiz 50 binin üzerinde çağrı aldı. 50 personelimiz orada 24 saat faaliyet gösteriyor. Ayrıca WhatsApp hatlarına talepler geliyor. Gıda yardımı talepleri çok fazla. Bunları karşılamaya çalışıyoruz. Ben buradan da vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Gün beraber olma, birlik olma günü. Gün tokun aça yardım etme günü” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, FOX TV’de İlker Karagöz ile Çalar Saat programının canlı yayın konuğu oldu. Sokağa çıkma yasağı üzerine Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet seferberliği ilan ettiklerini anlatan Başkan Seçer, tüm ihale ve alımları durdurduklarını, kaynakları salgınla mücadele ve sosyal destek çalışmalarına ayırdıklarını belirtti.
“Seferberlik ilan ettik”
Sokağa çıkma yasağı süresince, belediye tarafından alınan önlemleri ve sosyal yardımları anlatan Seçer, Mersin’de önemli bir sıkıntı yaşanmadığını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi olarak öncelikli gündemlerinin salgınla mücadele olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, şunları söyledi:
“Sokağa çıkma yasağı sona erer ya da devam eder bilemem ama her hal ve şartta belediye olarak yurttaşlarımızın bu süreci en az sıkıntıyla aşması için seferberlik ilan ettik. Genel anlamda çalışma yapımızı da değiştirdik. Çalışanlarımızın dörtte biri ya izinli ya da evden çalışıyor. Diğer arkadaşlarımız da zaruri olan ihtiyaçlara yöneldiler. Çevrenin dezenfeksiyonu, ilaçlaması, sosyal hizmetlerin gerçekleşmesi, yardım dağıtımı, ailelere ulaşılması, onların ihtiyaçlarının karşılanması konusunda tüm personelimizi seferber ettik. İhaleleri durdurduk. Bir genelge yayınladık. İkinci bir karara, emre kadar Mersin Büyükşehir Belediyesi tüm alımları, ihaleleri iptal etti. Belli ki gelecek günler kolay olmayacak. Elbette bu sorunlu günler atlatılacak. Ama ondan sonra gelecek günler de ekonomik açıdan sadece benim ilime değil, sadece Türkiye'ye değil, tüm dünyaya önemli sıkıntılar yaşatacak. Bunu görmek, bu ferasetle hareket etmek lazım. Belediyenin gelirleri de düşecek. Ülke ekonomisi daralırsa bizim gelirlerimiz de düşer. Onun için de onu göz önüne alarak bütün kaynaklarımızı bu süreçte yurttaşlarımızın ihtiyacını karşılamaya ayırdık. Bu süreçte işinden olan yurttaşımızın, geliri kesilen yurttaşımızın herhangi bir sorun yaşamaması için bütün kaynaklarımızı yurttaşlarımızın emrine amade edeceğiz. Bu gıda kolisi, sıcak yemek ulaştırmaktır, bebeklerimize mamalarını göndermektir. Çocuk bezini, hijyen malzemelerini göndermektir. Onların bu süreci sağlıklı geçirebilmeleri adına her türlü hizmetlerine amadeyiz.”
“İhtiyaç duyulan her yere ekiplerimiz ulaşıyorlar”
Başkan Seçer, SUN RTV ekranlarında yayınlanan ‘Deniz Tuncay Akkapılı ile Memleket Meseleleri Programı’nın da canlı yayın konuğu oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak ekiplerin sahada aktif bir şekilde çalışmalara devam ettiğini kaydeden Başkan Seçer, “Her şey kontrol altında. Herhangi bir sorun yok. Ekiplerimiz sahada. Ekmek Fabrikası faaliyetine devam ediyor. Bütün satış noktalarında ekmek satışı devam ediyor. Vatandaşlarımızın çok elzem ihtiyaçları karşılanıyor. Vatandaşlarımız Kriz Merkezi’ne ulaşıyor. Özellikle bebekleri mamasız kalan aileler ya da yalnız yaşayan yaş almış insanların yemek talepleri oluyor. Zaten biz günlük 4 bin yurttaşımızın evine yemek gönderiyoruz. Bunlar yaş almış yurttaşlarımız. Onları ihmal etmiyoruz. Bu özellikle hafta sonu sokağa çıkma yasağı oldu. Diğer bazı zaruri ihtiyaçlar olursa, hastadır, ilaç talebi vardır, onlar karşılanıyor. Belli bölgelerde çok yoksul yurttaşlarımıza ücretsiz ekmek veriyoruz. İhtiyaç duyulan her yere ekiplerimiz ulaşıyorlar” dedi.
“Gelecek hafta sonu yine aynı karar alınacaksa bunun duyurulması lazım”
Sokağa çıkma yasağının doğru bir karar olduğunu, ancak zamanlamasının yanlış olduğunu ifade eden Başkan Seçer, yasağın geç duyurulması nedeniyle insanların izdiham yarattığını hatırlattı. Başkan Seçer, “Gelecek hafta sonu yine aynı karar alınacaksa bunun duyurulması lazım ki insanlar tedbirini alırlar, tedarikli olurlar. Böyle arzu etmediğimiz tablolarla da karşı karşıya kalmayız” diye konuştu.
“Gün beraber olma, birlik olma günü. Gün tokun aça yardım etme günü”
Başkan Seçer, Kriz Merkezi’nin toplam 50 personel ile 24 saat boyunca çağrılara yanıt vermeyi sürdüğünü ve vatandaşların özellikle gıda yardımı konusunda talepte bulunduklarını belirterek, şöyle devam etti:
“Kriz Merkezimiz 50 binin üzerinde çağrı aldı. Ayrıca WhatsApp hatlarına talepler geliyor. Gıda yardımı talepleri çok fazla. Bunları karşılamaya çalışıyoruz. Yaş almışların akşam en azından sıcak yemek ihtiyacını karşılayalım diye gayret ediyoruz. Gıda yardımı yapıyoruz. Anamur'dan Tarsus'a kadar 13 ilçemizde, bütün kırsal ve merkez mahallelerimizde ihtiyaç sahibi insanlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Ben buradan da vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum: ‘Gün beraber olma, birlik olma günü. Gün tokun aça yardım etme günü’ Bu hassasiyet içerisinde olsunlar. Özellikle ihtiyaç sahibi insanlara biz bu gıdaları önce ulaştıralım. İstismar etsinler istemiyoruz. Bir talep yığılması var. Bunları süratle yerine getirmede zorlanıyoruz. Ancak hepsinin üstesinden geleceğiz, hepsinin talebine cevap vereceğiz. Şu ana kadar 10 binin üzerinde gıda kolisi dağıldı.”
Mersin’deki vaka sayısının az olması hakkında değerlendirmelerde bulunarak, Koronavirüs ile mücadeleyi rehavete kapılmadan, ciddiyetle sürdürmek gerektiğini vurgulayan Seçer, “Çok daha dikkatli olmamız lazım. Sağlık çalışanlarının emeklerine sağlık. Onları anmadan geçmek istemiyorum. Tıp otoritelerinin ‘artık bu belayı savuşturduk’ dediği noktaya kadar işi ciddi tutmamız lazım” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Sesimizi duyun
18:02
13 Nisan 2020 Pazartesi
Ben erdemli kargi pınarı mahallesinde oturuyorum kac defa vefa masasini aramama ragmen halen bir faaliyet gormedim
178.246.23.66
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi

Mersin Haber ,Mersin