Başkan Seçer, Ford Trucks Bayi Açılışı’na Katıldı; “100 Nakliyeci Esnafına Hizmet Edecek Bir Nakliyeciler Sitesi İnşa Ettik”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ford Trucks Bayi Açılışı’na katıldı.

31 Mayıs 2024 Cuma, 10:52
Başkan Seçer, Ford Trucks Bayi Açılışı’na Katıldı; “100 Nakliyeci Esnafına Hizmet Edecek Bir Nakliyeciler Sitesi İnşa Ettik”
-

Mersin’in İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en büyük taşımacılık filosunun olduğu bölge konumunda olduğunu ancak buna karşın Mersin’e gerekli yatırımların yapılmadığını söyleyen Seçer, “Türkiye’nin ikinci büyük taşımacılık filosuna sahip bir kentte lojistik köyün olmaması başlı başına düşündürücüdür ve Mersin için çok olumsuz bir durumdur. Bu sorunu gördükten sonra süratle imkânlarımız dâhilinde Huzurkent civarında 80 bin metrekare alan üzerinde, 100 nakliyeci esnafına hizmet edecek bir nakliyeciler sitesi inşa ettik” dedi.
 
Mersin’in süratle geliştiğini vurgulayan Seçer, ulaşımın kolay olduğu yerde ticaretin de sanayinin de turizmin de tarımın da gelişeceğine işaret etti. Mersin Limanı’nın genişleme çalışmaları ve Silifke Taşucu’ndaki SEKA Limanı’nın özelleştirilmiş olmasının bölgede karayolu taşımacılığında yeni koridorları açma ihtiyacını ortaya koyacağını kaydeden Seçer, bir an önce Çeşmeli-Taşucu otoyolunun yapılması gerektiği çağrısında bulundu.
 
Mersin’in sorunları için kentin tüm bileşenlerinin ortak bir noktada buluşması gerektiğinin altını çizen Seçer,  iş insanları ve bağlı bulundukları STK’lara seslenerek, “Siyasilerle beraber merkezi hükümetin yatırımlarını buraya çekmek, buranın sorunlarını çözmek için iş birliği yapma zorunluluğumuz var. Yerel yönetimler olarak biz buna hazırız” dedi.
 
Akdeniz ilçesinde gerçekleştirilen açılış ve lansmana; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Ford Genel Müdürü Güven Özyurt, Mersin Sanayici İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Adnan Gündoğdu, Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı (MERYAP) Nesim Ekinci, STK temsilcileri ile iş insanları katıldı.
 
“100 nakliyeci esnafına hizmet edecek bir nakliyeciler sitesi inşa ettik”
Programda konuşan Başkan Seçer, bayinin Mersin’e hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundu. Mersin’in İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en büyük taşımacılık filosunun olduğu bir bölge konumunda olduğunu ancak buna karşın Mersin’e gerekli yatırımların yapılmadığını söyleyen Seçer, “Türkiye’nin ikinci büyük taşımacılık filosuna sahip bir kentte lojistik köyün olmaması başlı başına düşündürücüdür ve Mersin için çok olumsuz bir durumdur. Bu sorunu gördükten sonra süratle imkânlarımız dâhilinde Huzurkent civarında 80 bin metrekare alan üzerinde, 100 nakliyeci esnafına hizmet edecek, 200 tırlık parktan oluşan, sosyal tesisleri olan belediyemize ait bir nakliyeciler sitesi inşa ettik. Yakın tarihte bitecek ve hep beraber açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.
 
Büyükşehir’in kente kazandırdığı Nakliyeciler Sitesi’nin tek başına yeterli gelemeyeceğini de belirten Seçer, “Bu sorunun bilincinde olan bir başkan olarak Uluslararası Nakliyeciler Derneği’ne, lojistik sektörü içerisinde olan tüm aktörlere sesleniyorum; bir başına bir kurumun altından kalkabileceği bir yatırım değil. Mersin’in yıllar önce çözmesi gereken bu önemli sorunu çözmemiz lazım. Gün geçtikçe bu sorun çözülemez bir düğüm haline gelebilir” diye konuştu.
 
“Ulaşımın kolay olduğu yerde bütün sektörler gelişir”
Mersin’in süratle geliştiğini vurgulayan Seçer, uluslararası havaalanının kentin ticaretinin değerine değer katacağını söyleyerek,  ulaşımın kolay olduğu yerde ticaretin de sanayinin de turizmin de tarımın da gelişeceğine işaret etti. Seçer, “Bütün sektörlerin geliştiği yerde lojistik de gelişir. Ürünleri bir yerlere taşımak istiyorsanız bunu karayolu, demiryoluyla deniz yoluyla yapacaksınız. Doğal olarak karayolu taşımacılığı da bu bölgede her geçen gün katlanarak devam edecek” dedi.
 
Mersin Limanı’nın genişleme çalışmaları ve Silifke Taşucu’ndaki SEKA Limanı’nın özelleştirilmiş olmasının bölgede karayolu taşımacılığında yeni koridorları açma ihtiyacını ortaya koyacağını kaydeden Seçer, “Her zaman söylüyorum, bunu siyaseten söylemiyorum, bunu Mersin adına söylüyorum; diyorum ki; çok kısa sürede merkezi hükümet Çeşmeli-Taşucu otoyolunu yapmalı. Limanı faaliyete geçiriyorsanız bunun altyapısını yapmak zorundasınız. Ya da Sertavul üzerinden Mut üzerinden Orta Anadolu’ya, Konya’ya, Karaman’a bağlantıyı gerçekleştirmeniz lazım. Yol genişleme çalışmalarının bir an önce gerçekleşmesi lazım” ifadelerine yer verdi.
 
Seçer’den iş insanlarına iş birliği çağrısı
Mersin’in sorunları için kentin tüm bileşenlerinin ortak bir noktada buluşması gerektiğinin altını çizen Seçer,  iş insanları ve bağlı bulundukları STK’lara seslenerek, “Sizler Mersin’de ekonomiye yön veren kişilersiniz ve doğal olarak da siyasete de yön verme hakkına sahipsiniz. Bütün gelişmiş toplumlarda da bu böyledir. STK’lar önemlidir, STK’lar bir şehrin kaderini değiştirir. Siyasilerle beraber merkezi hükümetin yatırımlarını buraya çekmek, buranın sorunlarını çözmek için iş birliği yapma zorunluluğumuz var. Yerel yönetimler olarak biz buna hazırız” dedi.
 
Program, konuşmaların ardından açılış kurdelesinin kesilmesiyle sona erdi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Sıcak Havalarda Nelere Dikkat Edilmeli, Uzm. Dr. Çat Açıkladı; “Bol Su Tüketin, Suyun Yerine Başka İçecekler Koymaya Çalışmayın”
69’undan Sonra Mersin Büyükşehir’in Ekipleri Sayesinde Yeniden Ayakta
Büyükşehir’in Programında Ressamlar Karageçit’in Doğal Güzelliklerini Tuvallere Aktardı
Tarsus Ticaret Borsası URGE Proje Takımı, Amerika- New York’ta Düzenlenecek Fancy Food Show Fuarı’na Katıldı
Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Tarafından Tarsus Genelinde Cadde Ve Bulvarlarda Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Tarafından Düzenlenen ‘Türkiye’nin Birinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ Listesinde Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nden 12 Firma Yer Aldı
Mersin’in Toroslar İlçesi Alsancak Mahallesinde Motosiklet Üzerinde Tabancayla Vurulan Salih Şahin Hastaneye Kaldırıldı
Mersin'in Tarsus ilçesi Çamalan bölgesi Alaman Mezarlığı Civarında Buğday Yüklü Tır Alev Aldı
Mersin Büyükşehir Sanatsal Etkinliklerle Çocukların Gelişimine Katkı Sunuyor
Başkan Seçer, Silifkeli Yurttaşlarla Buluştu: “Hizmetlerimizi Artırarak Devam Ettireceğiz”

Mersin Haber ,Mersin