Başkan Seçer, “Esnaflar Siftahsız Dükkan Kapatmayacak”, 100’üncü yılda çifte mutluluk

Yarım kalan Anıt Katlı Kavşağı için yüklenici firma yetkilileri ile görüşerek inşaatın yeniden başlamasını sağlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kavşağın son durumu ile ilgili yerinde incelemelerde bulundu.

30 Nisan 2019 Salı, 14:58
Başkan Seçer, “Esnaflar Siftahsız Dükkan Kapatmayacak”, 100’üncü yılda çifte mutluluk
-

Mahalle sakinleri ve esnafın sabırsızlıkla beklediği açılış günü ile ilgili müjdeyi de veren Başkan Seçer, “Kavşağımızın açılışını Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ulusal kurtuluş mücadelesini başlattığı günün yüzüncü yılına denk getireceğiz” dedi.
“19 Mayıs’ta açılışını yapacağız”
Yaklaşık 6 ay önce temeli atılarak yapımına başlanan Anıt Katlı Kavşağı inşaat çalışmaları, maddi yetersizlikler nedeniyle bir süreliğine durmuştu. Yarım kalan Anıt Katlı Kavşağı için yüklenici firma yetkilileri ile görüşerek inşaatın yeniden başlamasını sağlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kavşağın son durumu ile ilgili yerinde incelemelerde bulundu.
Anıt Katlı Kavşağı’nın açılışını, Cumhuriyet değerleri açısından son derece önemli olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda yapacaklarını ifade eden Başkan Seçer, “19 Mayıs bizim için son derece önemli bir tarih. Bu yüzden açılışı da Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ulusal kurtuluş mücadelesini başlattığı günün yüzüncü yılına denk getireceğiz. 19 Mayıs, hem gençlerimizin bayramı olması hem de Cumhuriyet değerlerimiz açısından son derece önemli ve sembolik bir gün olduğu için açılışımızı da o anlamlı günde yapacağız” ifadelerine yer verdi.
“Esnaflar siftahsız dükkân kapatmayacak”
Anıt Katlı Kavşağı inşaatının uzun süredir belirsizlik yaşadığını ve esnafın siftahsız dükkân kapattığını söyleyen Başkan Seçer, “Bu bölgede esnaflardan çok yoğun şikâyet alıyorduk. Buraya müdahale edip, inşaatın bitmesini sağlamamı istemişlerdi. İnsanlar ekmeklerini, çocuklarının rızkını kazanmak için esnaflık yapıyor. Siftahsız dükkân kapatıyorlar. Buranın yarattığı fiziki olumsuzluklar da bölge insanını son derece etkilemişti. Allah nasip etti. Biz de göreve başlayınca inşaatı yeniden başladık. Çalışmalar son sürat devam ediyor” dedi.
İnşaatın durma nedeninin yüklenici firma ile yaşanan bazı anlaşmazlıklar olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Biz ilk iş olarak yüklenici firma yetkilileri ile görüştük. Talebimizi anlayışla karşıladılar ve hemen çalışmalara kaldığı yerden başladılar. Bugün de geldim, inşaat çalışmalarını yerinde inceledim. Hummalı bir çalışma var. Burada emek veren, işçisinden mühendisine kadar tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Yaklaşan 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı dolayısıyla alanda çalışan işçilerin 1 Mayıs’ını da kutlamayı ihmal etmeyen Başkan Seçer, “1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı. Tüm emekçilerin, helali ile para kazanan arkadaşlarımızın bayramını şimdiden kutluyorum” diye belirtti.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yaptığı incelemeler sonrasında Başkan Seçer tarafından kendilerinin görüşünün alındığını ve çalışmaların hızlanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Mithat Toroğlu mahalle muhtarı Faruk Doğan ise “Biz mahalle sakinleri ve esnaflar genel olarak sıkıntı yaşıyorduk. Ama sağ olsun başkanımız çalışmaları hızlandırdı. Bu konuda duyarlılığı için başkanımıza teşekkür ederim. 19 Mayıs için söz verdi inşallah açılışını yapacağız. İyi bir hizmet ve sonucu iyi olacak. Başkanımız hem hassas hem duyarlı biri. İşi hızlandırdığından dolayı teşekkür ederim. Başkanımızın birebir bu işlerle ilgilenmesiyle gurur duyuyorum. Başkanımız kimseye ayrım yapmıyor ve muhtarlarımızın da görüşünü alıyor. Bu bizim için bir artı” şeklinde konuştu.
“Başkanımız bizi şaşırttı”
Mahalle esnafından Hüseyin Murat Demir Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in talimatlarıyla hızlandırılan Anıt Kavşağı çalışmaları ile bölge esnafı olarak rahat bir nefes alacaklarını ifade etti. Başkan Seçer’in kendilerine mağduriyetin en kısa zamanda giderileceği sözünü vermesiyle memnun olduklarını aynı zamanda da şaşırdıklarını ifade eden Demir, “Çalışmalar durduğunda buradaki herkes perişandı. Çalışmaların başlaması bizi sevindirdi. Biz Belediye Başkanı değişince şüpheye düşmüştük, çalışmalar devam edecek mi acaba diye merak ediyorduk. Gelir gelmez çalışmaları başladı, hepimizi şaşırttı. Çalışmalar hızlandı ve inşallah bitince bölge esnafı rahat bir nefes alacak” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin