Başkan Seçer, Eşi Meral Seçer İle Birlikte 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı Dolayısıyla Şehit Aileleri ve Gazilerle Yemekte Bir Araya Geldi

Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı kent genelinde düzenlenen coşku dolu etkinliklerle kutlandı.

04 Ocak 2022 Salı, 12:46
Başkan Seçer, Eşi Meral Seçer İle Birlikte 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı Dolayısıyla Şehit Aileleri ve Gazilerle Yemekte Bir Araya Geldi
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, etkinliklerin ardından akşam saatlerinde şehit ailelerini ve gazileri yemekte ağırladı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte şehit aileleri, yakınları ve gazilerle bir araya geldi.
Suphi Öner Öğretmen Evi’nde düzenlenen etkinliğe; Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer’in yanı sıra Mersin Valisi Ali İhsan Su ve eşi Zeliha Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik ve eşi Oya Gedik, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Beyazıt Yumuk, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Cındız, Azerbaycan Askeri Dernekler Başkanı Emin Hasanlı ile şehit aileleri, yakınları ve gaziler katıldı.

“Tarihten günümüze yüce milletimiz hür yaşamış bundan sonra da hür yaşayacaktır”

Mersin Valisi Ali İhsan Su, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bu güzel Mersin akşamında, Mersin’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında sizlerle beraber olmaktan, bu güzel geceyi paylaşmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Tarihten günümüze yüce milletimiz hiçbir zaman esaret altında kalmamış, karakteri olan bağımsızlık, hürriyet uğruna her şeyini ortaya koyarak tarih boyunca günümüze kadar bağımsız ve hür yaşamış; bundan sonra da bağımsız ve hür yaşayacaktır.”

“Bugün Mersin’imiz için çok önemli, tarihi bir gün”

Başkan Seçer, günün önemine değinerek başladığı konuşmasında, “Bugün Mersin’imiz için çok önemli, tarihi bir gün. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yakmış olduğu bağımsızlık ateşinin finalinin kutlu günüdür. Ulusal kurtuluş mücadelesi 1918 yılında Gazi Mustafa Kemal’in Mersin’i ziyareti ile başlamış bir mücadeledir. Tarihçiler genelde 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla bunun başladığını yazarlar ama tarihi yorumlayanlar gerçek başlangıç tarihini 5 Kasım 1918’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’i ziyareti ve bağımsızlık ateşinin buradan ateşlendiği yönünde belirtirler” ifadelerine yer verdi.

“Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz, sevgimiz, saygımız daim olsun”

Mersin’in değerli bir kent olduğu vurgusunu yineleyen Başkan Seçer, şöyle devam etti:

“Biz önemli, değerli ve güzel bir kentte yaşıyoruz. Göçle büyümüş bir kentte yaşıyoruz. Yani Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden Orta Anadolu’suna her bölgeden insanların farklı amaçlarla gelip burada çoluğunun çocuğunun geleceğini aramak, onlara daha iyi bir istikbal kurma amaçlı yerleşmeleri ile büyümüş, gelişmiş, serpilmiş bir kentte yaşıyoruz. Burada bir şeyin altını çizmemiz gerekiyor. Bunu söylememiz gerekiyor. Mersin’de maddiyattan öte bir şey var; maneviyat. Yani insanların inançla, hissederek, kalpten birbirlerini sevmesi, sayması, hoşgörü, birlik ve beraberlik düşünceleri. Mersin’de toplumda bir aksırma olursa Türkiye yatağa düşer. Toplumsal barışın öncelikle Mersin’de tesis edilmesi çok önemlidir. Bakın 400 bin Suriyeliye ev sahipliği yapan bir kentte yaşıyoruz. Buradan yola çıkarak böyle bir kentte, böyle stratejik, önemli bir kentte Belediye Başkanlığımın bu duygularla verdiği sorumluluğu yerine getirme huzuruyla görevimi yaptığımı ifade etmek isterim. Sizlerle gurur duyuyoruz. Bu güzel toprakları sizlerin, şehitlerimizin sayesinde biz de çocuklarımıza miras olarak bırakıyoruz. Bir yönetici olarak sizlere ilişkin ne söylersem, ne kadar güzel şeyler söylersem, ne kadar sevgi, saygı dolu sözler söylesem eminim ki kifayetsiz kalacak. Ez cümle; birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz, sevgimiz, saygımız daim olsun. 3 Ocak kurtuluş günümüz kutlu olsun.”
Azerbaycan Askeri Dernekler Başkanı Emin Hasanlı da günün anlam ve önemine dair yaptığı kısa konuşmada Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını kutladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin