Başkan Seçer, Emekli Öğretmenler İle Bir Araya Geldi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü programında, emekli öğretmenler ile bir araya geldi.

25 Kasım 2019 Pazartesi, 13:31
Başkan Seçer, Emekli Öğretmenler İle Bir Araya Geldi
-

Toplum için harcamış oldukları emeklerinden ötürü emekli öğretmenlere teşekkür eden Başkan Seçer, toplumları var eden değerlerin yeraltı zenginlikleri değil, eğitim sistemlerinin ortaya çıkardığı bir toplum anlayışı olduğuna vurgu yaptı. Seçer, ayrıca Büyükşehir Belediyesi olarak da eğitim alanında yaptıkları hizmetleri de anlattı.
“Bizler, çocuklarımız ve toplumumuz için harcadığınız emekler için teşekkür ediyoruz”
Yenişehir Kent Konseyi Binası önünde düzenlenen programa, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, meclis üyeleri ve emekli öğretmenler katıldı.
Emekli öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Başkan Seçer, “Sizlerin emekleri ile Türkiye bugün geçirdiği her türlü badirelere rağmen, laik, demokratik bir Cumhuriyetse, mukayese ettiğimiz zaman diğer İslam ülkeleri arasında, kendinden başka 55 ülke arasında dimdik ayakta duran seküler bir toplumsak, bilimi öncelemiş bir toplumsak, önce Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve sonra sizlerin sayesinde. Hepinize müteşekkiriz. Bizler, çocuklarımız ve toplumumuz için, harcadığınız emekler için teşekkür ediyoruz” dedi.
“Toplumları var eden yeraltı zenginlikleri değil, eğitim sistemleridir”
Gelişmiş toplumlardaki yönetim anlayışı çerçevesinde öğretmenlerin farklı bir yerde konumlandırıldığından söz eden Seçer, “Bugünlerde sadece eğitimin, öğretmenin değerini, kadrini bilmekten ziyade, genelde gelişmiş toplumlarda yönetim anlayışı içerisinde öğretmenler farklı bir yere konur. Toplumları var eden yeraltı zenginlikleri değil, toplumları var eden eğitim sistemleri, eğitim sistemlerinin yarattığı yönetim anlayışı ve ortaya çıkardığı bir toplum anlayışıdır. Bizler paradan ziyade, eğitimi düşünmek zorundayız. Çok bariz, somut ve çok yakından örnekler var. Ortadoğu ateş çemberi ama dünyanın en önemli enerji kaynaklarının üzerinde oturduğu bir coğrafya. Ama kan gövdeyi götürüyor. Suudi Arabistan’da nereye elinizi atsanız petrol çıkar. İran’da dünyanın en değerli doğalgaz kaynakları vardır. Irak dünyanın en kaliteli petrolüne sahiptir. En kaliteli petrol oradan çıkar ama en büyük kaos da o bölgelerdedir” diye konuştu.
“Eğitim, benim belediyemde de önemli bir alan”
Toplum olarak gelişmek ve kalkınmak için her şeyden öte eğitime önem verilmesi gerektiğini ifade eden Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak da eğitime büyük önem verdiklerinin altını çizdi. Seçer, şöyle devam etti:
“Eğitimi, merkezi yönetimden, yerel yönetimlere kadar bu ülkeyi idare eden, sevk ve yöneten bütün yönetimsel bilimlerin en tepeye koyacağı alan olarak görüyorum. Eğitim benim belediyemde de önemli bir alan. Kısa sürede önemli işler yaptığımızı düşünüyoruz. Bunu yeterli bulmuyoruz, çok daha iyi seviyelere getirmek istiyoruz. Belediyemiz Mersin’de üniversiteyi kazanan her öğrenciye, ekonomik teste tabi tutmadan 1250 TL yardım yapıyor. Bu yıl 7 bin 200 üniversite öğrencisi bize müracaat etti. ‘Ben üniversiteyi kazandım’ dedi ve 1250 TL yardım alıyor. 4 bin 200 öğrencimiz 8 merkezde, Toroslar’ın etekleri Mut’ta, Gülnar’da, Anamur’da, Tarsus’ta, merkezde Erdemli’de, Silifke’de, Aydıncık’ta, 160 çağdaş, laik cumhuriyetin erdemlerine inanmış öğretmenlerimiz tarafından üniversiteye hazırlanıyor. 4 bin 200 öğrenci ile başladık, bu eğitim ve öğretim yılının bitiminde 4 bin 200 öğrenci ile bu dönemi kapatırsak kendimizi başarılı sayacağız. Çünkü geçtiğimiz dönemde de 4 bin kişi ile başlamış ama biz devraldığımızda dershanelerimizde 1000 öğrenci vardı. Şunun altını çizmek istiyorum. Bu işi yasak savmak için yapmıyoruz. Dostlar alışverişte görsün, ‘belediye çocuklarımıza üniversiteye hazırlık kursu veriyor’ desinler diye yapmıyoruz. Tam anlamıyla çocuklarımızı bilgilerle donatacak, çağdaş, laik, Atatürkçü bir eğitim vermek için bu programı başlattık.”
“Amacımız dezavantajlı çocuklara eğitime erişmede fırsat eşitliğini yaratmak”
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim alanında yapmış olduğu katkıları aktaran Seçer, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Ulaşımda öğrencilerimizle, değerli öğretmenlerimizi aynı kategoriye aldık. Onlara ulaşım indirimli. Değerli öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz 1 TL’ye otobüslerimizden faydalanıyorlar. Üniversite öğrencilerine her sabah okuluna giderken bir tas çorba vermek anlamlı dokunuşlar. Kurduğumuz çamaşırhane çok önem arz etmeyebilir ama üniversitede okumuş öğrencilerimiz ya da çocukları okuyan velilerimiz bunların değerini çok iyi bilir. Bedava internete erişim imkanları sunuyoruz. Türkiye’nin en geniş alanını yaratıyoruz. Kültür Park’ın hangi tarafına giderseniz gidin orada internete erişim ücretsizdir. Bu ve bunun gibi birçok alanda biz eğitime destek vereceğiz. Özellikle bunu yapmamızın temel sebebi elbette laik eğitime katkı ama dezavantajlı toplulukların çocuklarının da eğitime erişmede fırsat eşitliğini yaratmak. Temel arzumuz bu. Fakir ailenin çocukları da okusun. Biz bunu istiyoruz. Yoksul semtlerde 33 İlköğretim Okulu’nda, toplamda 26 bin 500 ile başladık, 28 bin öğrencimize kadar çıktık. Okul öncesi eğitimi de dahil ettik. Haftada 2 kez, 200 cc’lik paketlerde çocuklarımıza süt veriyoruz. Çocuğun gelişmesinde hayvansal protein son derece önemli. Okuduğunu anlamasında, zeki olmasında, sağlıklı bir birey olmasında son derece önemli. Hepimiz burada Atatürkümüz’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları olarak, Sayın Tarhan da, Sayın Özyiğit de, Tarsus Belediye Başkanımız da, ben de, hepimiz Mersin’de çağdaş, laik, Atatürkçü bir eğitim için, bilimi öncelemiş ve mürşit edinmiş toplumlar yaratmak için gereken çabayı gösteriyoruz, bundan emin olabilirsiniz.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti

Mersin Haber ,Mersin