Başkan Seçer, CHP Tarsus İlçe Danışma Kurulunda Konuştu

CHP Tarsus İlçe Danışma Kurulunda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "MESKİ dahil belediyemizde 10 bine yakın çalışan gözüküyor" ifadelerini kullandı.

03 Ağustos 2019 Cumartesi, 10:11
Başkan Seçer, CHP Tarsus İlçe Danışma Kurulunda Konuştu
-

CHP Tarsus İlçe Örgütü tarafından düzenlenen Danışma Toplantına katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, burada yaptığı konuşmada, başarılı projelere imza atarak Mersin’i dünyaya tanıtmak istediğini söyledi.

Partililerin, kazanılan Belediyelere sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Başkan Seçer, sığ çekişmelerden kimseye bir fayda gelmeyeceğini, Belediyelerin değil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’deki işsizlik problemine çözüm bulması gerektiğini söyledi. Belediyelere on binlerce kişinin iş başvurusunda bulunduğunu hatırlatan Başkan Seçer, mevcut haliyle dahi Büyükşehir'de şu ana kadar yaklaşık 10 bine yakın işçinun olduğunu ve sayının ciddi şekilde kadro fazlası olduğuna vurgu yaptı.

Belediye'lerin istihdamın kente gelmesi için çalışmalar yapması gerektiğini hatırlatan Başkan Seçer, bu konuda da ciddi çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Toplantıda konuşan Başkan Seçer, “Bizler Belediye Başkanlıklarını kazandık. Bu yük çok ağır bir yüktür. Eğer ki sizlerin desteği olmadan bu yükün altından kalkamayız. Seçmenler bizlere sadece sokakları temiz tutun diye, sinekleri öldürün diye, peyzajı yapın, kanalizasyonu yapın diye oy vermedi. Türkiye’nin gelecek yol haritasını çizin, artık insanları bu illetten kurtarın diye oy verdi.

CHP’li tüm belediye başkanları çalışıyor ve çalışacak. Tüm belediye başkanları halk için; beldesi veya kenti için çalışacak. Halkın hakkını gasp eden, yandaşçılık yapan; yandaşçıların veya destekçilerinin cebini dolduran belediye başkanı bizden değildir.

Türkiye’nin bu kritik sürecinde esas olan, sadece seçmenlerini değil, tüm Türkiye’yi kucaklayan, insanları kapsayan, insanlara umut veren, moral veren belediye başkanları bizim kabulümüzdür.

Partimle onur duyuyorum. Dünyada da kabul gören partimin görüşünün, en mükemmel ideoloji olduğunu düşünüyorum. Onun için bu partinin çatısı altında mücadele ediyorum. Ama şu gerçeği görmemiz gerekiyor, Türkiye’nin her tarafında seçim kazanan CHP’li belediye başkanları; birkaç istisna hariç, her iki yurttaşın birinin oy’unu aldı. Partimizin Mersin ölçeğinde, İstanbul ölçeğinde aldığı oy oranı, genel seçimlerde aldığı oy oranının iki katıdır. Bu görmek, bunu okumak lazım. Gelecek siyasetini de buna göre dizayn etmek lazım. Herkesi kucaklamamız gerekmektedir” diye konuştu.

Yerel seçimlerde alınan başarıların, partinin genel iktidara taşınması umutlarını arttırdığına dikkati çeken Başkan Vahap Seçer, “Ben eski bir parlamenterim. Eskiden bu toplantılarda şekli-şemali gerçekleştirmek için toplanırdık! Burada belediye başkanlarımız var, daha önceki dönemlerde görev yapmış milletvekillerimiz var, onlar bunları bilir. Şimdi ise her şey çok daha farklı. Geçtiğimiz hafta kamp yapılan Afyon’da kaldığımız 48 saat içerisinde çok değerli çalışmalar yaptık. Birliğin, beraberliğin, bir arada olmanın, birikimleri paylaşınca işimizin ne kadar kolaylaştığını gördük. Umut ediyorum, bundan sonra ki süreçte de verimli çalışmalar olur.

Türkiye genelinde kazanılan 11 büyükşehir de ben bir istisnayım. Diğer tüm Belediye Başkanlarımız ya görevlerine devam ettiler ya da ilçe belediye başkanlığından Büyükşehir Belediye başkanlığına seçildiler. Umarım bizlerde başarılı tüm belediye başkanları gibi, Mersin’i geleceğine yön verecek, dünyaya tanıtacak projelere imza atarız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin