Başkan Seçer, Birimlere Yapılan Saldırılar Hakkında Konuştu: "Bunun Arkasındaki Suç Odakları Çıkartılmalıdır!"

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı, Şubat ayı 1. Birleşimi Vahap Seçer başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.

10 Şubat 2021 Çarşamba, 17:08
G: 10.02.2021 - 20:09
Başkan Seçer, Birimlere Yapılan Saldırılar Hakkında Konuştu: "Bunun Arkasındaki Suç Odakları Çıkartılmalıdır!"
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Toplantıda Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ birimlerine yapılan saldırıları değerlendiren Başkan Seçer, “Bunun arkasındaki suç odakları çıkartılmalıdır. Birileri tarafından yönetilmektedir” diye konuştu. Erdemli’deki belediye tabelalarının parçalandığını ve Karaduvar’da dikilen fidanların söküldüğünü ifade eden Seçer, “Bunun sonu nereye varacak?” diye konuştu.

“İnsanları bana düşman ediyorsunuz”
Meclis toplantısında, idareden gelen 23, komisyonlardan havale edilen 12 olmak üzere toplam 35 madde görüşüldü. Başkan Seçer, fidanlara ve tabelalara yönelik saldırıların başladığını belirterek, “Erdemli’de belediye tabelaları parçalanıyor. Daha Pazar günü Karaduvar’a diktiğimiz fidanlar parçalanmış. Siz ‘kısa çalışma ödeneği’ deyip, ‘işten eleman çıkartıyorsunuz’ deyip ki; Nisan’dan beri benim böyle bir hakkım yok. Siz insanları bana düşman ediyorsunuz. Bunu şiddetle kınamanız gerekiyor. Hepimiz teröre karşıyız. Oradan gelmiş, buradan gelmiş, şuradan gelmiş; ne farkı var? Siz dağda terörist ne arıyorsunuz, işte ovada var, sokakta var, burada Mersin’in içinde var. Şimdi birbirimizi kandırmayalım. Benim sorumluluklarım var bu kente karşı. Siz düşünebiliyor musunuz ben bu kentin huzurunu kaçırmaya yönelik bir karar alacağım. Böyle bir eylem ve işlem içerisinde olacağım. Ama buyurun. Terfi birimim saldırıya uğruyor, zanlılar yakalanmamış. Şimdi bakacağız. Bunu tabi ki gören kötü niyetliler, art niyetliler cesaret alıyor, ‘yapıyoruz yanımıza kar kalıyor, gidelim Karaduvar’daki fidanları da kıralım, gidelim Erdemli’deki tabelaları da kıralım’ diyor. Bunun sonu nereye varacak?” dedi.

“O eylemin yapıldığı gün bu şahıs Mersin Belediye çalışanıdır. İşten çıkartılmamıştır”
Seçer, Meclis’in de bu konuda Belediye’nin ve kendisinin yanında durması gerektiğinin altını çizerek, Büyükşehir Belediyesi Taş Bina’ya saldıran şahsın eylemi yaptığı gün de Büyükşehir’in çalışanı olduğunu söyledi. Seçer, şöyle devam etti:

“O eylemin yapıldığı gün bu şahıs Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanıdır. İşten çıkartılmamıştır. Hakkında tutanak tutulmuştur sadece. Bunu teyit etmeden, kuruma mı sordular bunu açıkladılar resmi makamlar? Bu kadar da ucuz değil. İdare beni koruyacak, Belediye’yi koruyacak. Saldırganı değil. Ben bunun için bu konuyu gündeme getirmek istiyorum. Olur, o zaman işten her çıkan ya da farklı bir gerekçede, hoşuna gitmeyen bir idari kararla karşı karşıya kalan bir insan gelsin Belediye’ye bomba atsın. Var mı böyle bir doğru? Bunu kim tasvip edebilir arkadaşlar? Bu işi hafifletmek, bu işi magazinselleştirmek doğru bir şey değil. Ben bunu reddediyorum. Anlatıyorum işte bunlardan bir bütün olarak çıkartın. Yani bu açıklamayı gerektiren neydi? Desene, şöyle söylenebilir: ‘Saldırgan yakalanmıştır, bir terör saldırısı olmadığı kanaati uyanmıştır, soruşturma devam ediyor.’ Nokta. Sen işten çıkan biri yaptı dediğin takdirde, vay demek ki bu insanlar bu dönemde haksız yere işten çıkartılıyor. Yasal olarak bu mümkün değil. Sen hedef saptırıyorsun. Böyle bir şey olamaz.”

“Özverili çalışanlarım ile benim kurumuma katkı yapmayanları eşit tutamam”
Başkan Seçer, işten çıkarma iddialarının doğru olmadığını, kısa çalışma ödeneğinin bir hak olduğunu vurgulayarak, “Kamu kurumu, özel sektör, her kim ise; parlamento bu konuda bir karar vermiş, bir yasa çıkartmış, tarihi belli, sayısı belli, yapılan nizami bir başvurudur. Ancak buradan yola çıkarak insanları tahrik etmenin doğru olmadığını söylüyorum” dedi. Toroslar ve Akdeniz belediyelerinin de kısa çalışma ödeneği talebinde bulunduğunu ifade eden Seçer, pandemi sürecinin bazı kişiler tarafından istismar edildiğini söyledi. Seçer, “Elbette pandemi devam ediyor, elbette sorunlar var, elbette geçim sorunu var. Ama ben bir kurum yönetiyorum, yani ben de hastalıkla yüzleşebilirim, ben de risk taşıyorum, bürokrasi de risk taşıyor, şurada bile risk taşıyoruz. Pandeminin en yoğun olduğu dönemde belediyeme el veren, omuz veren, belediyemin hizmetleri aksamasın diye gecesini gündüzüne katan, mesai mefhumu düşünmeyen personelimle, uydurma raporlarla gününü gün edenleri, işe gelmeyenleri, işi savsaklayanları… Farklı görevi var bizde koli dağıttı insanlar, farklı görevi var hijyen paketi dağıttı, farklı görevi var çocuklara süt ulaştırdı. Şimdi ben bu özverili çalışanlarımla, bu konuda benim kurumuma katkı yapmayanları eşit tutamam, yapamam bunu” dedi.

“Saldırının arkasındaki suç odakları çıkartılmalıdır”
Kendisinin 14 aydır borçlanma hakkından yoksun olduğunu da hatırlatan Seçer, “Hiçbir suretle ben mali konuları kendime gerekçe göstermedim. Bakın 12 aydır yaklaşık olarak, hatta daha da geriye gidelim 14 aydır ben borç kullanma hakkından yoksunum. Ama bir gün dahi benim çalışanlarımın, bana hizmet ya da mal satan ya da iş yapan yüklenicilerin paralarını aksatmadım. Bu kurumu ben yönetiyorum. Sorumluluk bana ait. İdari kararlarımı kimse sorgulayamaz. Buradan o açıklamaya geliyorum. Bu kadar ucuz değil. Daha 1 saat geçmiş üzerinden. Yakalanmışsa söylenir, ‘Evet zanlı yakalandı.’ ‘Şüpheli yakalandı.’ ‘Şahıs yakalandı. Ama ilk yapılan sorgulamada eylemi gerçekleştirme nedeninin bir terör eylemi olmadığı anlaşılmaktadır’. Nokta. Bu kimdir, nedir, telefonla kimlerle görüşülmüştür, bunun arkasında buradan söylüyorum, daha önce de söyledim yetkililere. Bu, bu kadar basit değil. Bunun arkasındaki suç odakları çıkartılmalıdır. Birileri tarafından yönetilmektedir” diye konuştu.

“18 Şubat’ta Mersin Raylı Sistem ihalemiz gerçekleşecek”
Başkan Seçer, daha önce 1 milyon 650 bin nüfusa göre Ulaşım Master Planı’nın yapıldığını ancak Suriyeli misafirlerle beraber şu anda 2 milyon 200 bin nüfusun kentte yaşadığını belirtti. Mersin metrosu açısından da Ulaşım Master Planı’nın günün koşullarına göre revize edilebileceğini belirten Seçer, raylı sistem ihalesinin ilk aşamasının tamamlandığını kaydetti. Seçer, “18’inde biliyorsunuz ihalemizin ikinci aşaması var. Ön yeterlilik bitmişti, süreç tamamlandı. 29 Ocak’taydı ihale. İdare olarak biz 18’ine, 20 gün erteledik. Bunun nedeni Noel tatili nedeniyle yurtdışında özellikle finans kurumlarıyla işbirliği yapacak buradaki yerli inşaat firmalarının yaşadığı sıkıntıydı. Onlara katkı sunma amacıyla 20 gün öteledik ve 18 Şubat, yani haftaya Mersin Raylı Sistem ihalemiz gerçekleşecek” dedi.
13.4 kilometrelik yeraltı raylı sistem çalışmasının Tulumba Kavşağı’nın 500 metre batısından Tren Garı’na kadar olan kısmını zeminin üstüne rahatsızlık vermeden yürüteceklerini belirten Seçer, Mezitli eski Belediye Binası’na kadar olan yaklaşık 7.5 kilometrelik kısmını da aç-kapa yöntemiyle gerçekleştireceklerini söyledi. Seçer, “Açılacak, yeraltında tüneller yapılıp kapanacak. Bu sebeple belirli bir süre belirli bölgelerde trafik aksayacak. Biz, hedef olarak şunu koyduk; metro inşaatı başlayana kadar Hal Kavşağı’ndan doğu istikametinden batı istikametine Mersin’i doğu-batı aksında kat edecek bir araç, yaklaşık 10 dakikada Hal’den Vatan Caddesi’ne, Mezitli’ye ulaşsın” diye konuştu.
Doğu-batı aksındaki trafik akışını rahatlamak amacıyla Okan Merzeci Bulvarı üzerinde katlı kavşak çalışmaları yürüttüklerini anlatan Seçer, Akbelen Mezarlığı civarındaki kavşakla ilgili de açıklamalarda bulunarak; “Şu anda Karayolları’nın yatırım programında ve 2021 programına konuldu, bütçesi de konuldu. Bu konuda sizin desteklerinizi bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Katlı kavşak çalışmalarında sırada Göçmen var: “Maksimum 90 günde bitireceğiz”
20. Cadde kesişiminde tamamlanan katlı kavşağın ardından Göçmen’de bir katlı kavşak çalışması başlatacaklarını duyuran Seçer, “Şu anda projesi yapılıyor. En geç Haziran ayı içerisinde bunun inşaatı başlar. Bizim yaptığımız inşaatlar yılan hikayesine dönmeyecek. 90 gün, 70 gün katlı kavşaklar, şimdi buna 70-75 gün hedef koyuyoruz ama maksimum yine 90 günde bitireceğiz Göçmen Kavşağı’nı. Ardından 34. Cadde ile Okan Merzeci’nin yani kamuoyundaki ismiyle Kipa Kavşağı. Burası da çok önemli. Bir de orada tramvay projemiz olduğu için şu anda onunla eşgüdümlü çalışıyoruz. Egemenlik Kavşağı, o daha önceki dönemde yapılmış ve oradan Vatan Caddesi’ne erişim olacak” diye konuştu.

“İhtiyaç duyulan noktalarda katlı kavşak yapacağız”
Katlı kavşak yapımında teknik değerlendirmelerin baz alındığını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Katlı kavşak yapma hevesinde değiliz. Ama ihtiyaç duyulan, trafiğin yoğun akışını sağlamamız gereken noktalarda bunu yapacağız. Bunu GMK’da yaparken on kere düşünürüz. Bunu hele hele Adnan Menderes’te hiç yapmayız. Her caddenin durumuna, konumuna, oradaki işlevselliğine göre biz karar veriyoruz. ‘Hadi burada trafik sıkışıyor biz buraya yapalım böyle bir katlı kavşağı’. Hayır, onların da sayımları var. Bakın pik saatlerde ortalama 5 bin araç olması lazım. Burada biz sayım yaptırmışız. Örneğin en son yaptırdığımız katlı kavşakla ilgili bize eleştiriler gelmiş; ‘buranın ihtiyacı var mı?’ diye. Oysa yaptığımız sayımlarda pik noktalarda burada saatte 5 bin civarında araç sirkülasyonu olduğunu gördük ve zaten bizim katlı kavşak yapmamızı gerektiren baremlerin üzerinde bir rakam bu. Dolayısıyla bunlar ulaşım mühendisliğinin çalışmaları sonucu teknik yapılan değerlendirmeler sonucunda alınan rakamlar. Bakın bizim yeni yaptığımız Sevgi Katlı Kavşağı’nda akşam saatlerinde ya da sabah pik saatlerde 5 bin 975 civarında saatte araç seyrediyor ve gün ortalaması 4 bin 679. Diğerleri de bundan geri kalmıyor en az bu kadar; yani Göçmen, yani Hal, yani Kipa bunlar da aynı durumda.”

“Planlar önemli de önemli”
Seçer, Mezitli 4. Etap (Tece-Davultepe Kıyı Kesimi) 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama Planına ilişkin madde ile Akdeniz İlçesi, Nüzhetiye Mahallesi, 88 ada 25 parsel ile ilgili hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine ilişkin maddeler hakkında komisyonda şerh koyan meclis üyelerine söz verdi. İmar planlarının öneminden söz eden Seçer, “Sağlıklı bir çevre için önemli, kentin yatırımları için önemli, ekonomi için önemli, toplumsal refah için önemli, sağlıklı bir kentleşme için önemli. Önemli de önemli. Bizim yapacağımız işi aceleye getirip, hayati bir önem taşıyan bir yanlış, yıllarca hatta belki on yıllarca, belki elli yıllarca, belki yüz yıllarca düzeltilemeyebiliyor. İşte görüyoruz, önümüzde duruyor. Birçok mahalle var, birçok bölge var. Altyapı yok, üstyapı karman çorman, cadde yok, sokak yok. Yok da yok. İşte bunlar büyük bir sorun. Ancak bir şehri yok edeceksiniz, topyekûn yok edeceksiniz. Yeniden imar edeceksiniz. Pratikte bu da mümkün değil. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak çok hassasiyet gösteriyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin