Başkan Seçer, Bayramın Son Günü Ayvagediği’nde Vatandaşlarla Buluştu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kurban Bayramı boyunca gerçekleştirdiği ilçe ziyaretleri kapsamında Toroslar İlçesi Ayvagediği Mahallesi’nde hemşehrileri ile bir araya geldi. Mahalleli tarafından davul zurna ile karşılanan Seçer’e ilgi yoğundu.

03 Ağustos 2020 Pazartesi, 20:42
Başkan Seçer, Bayramın Son Günü Ayvagediği’nde Vatandaşlarla Buluştu
-

Mahalle halkına seslenen Başkan Seçer, seçimden sonra Ayvagediği’ne ikinci gelişi olduğunu belirterek, “Bu kadar sorunun yaşandığı bir dönemde sizin içinize geliyorum, kaçmıyorum, Marmaris’e, Bodrum’a tatile gitmiyorum, buraya geliyorum” dedi.

“Sorunların yaşandığı yerlerde tatil yaptım”
Bu yıl bayramda her yıla göre daha fazla su sıkıntısı yaşadıklarını aktaran Seçer, “Ben, bu bayram insanlarımızın yoğun olduğu, sorunların yaşandığı yerlerde tatil yaptım. Ben sorunun olduğu yerdeyim, kimseden kaçtığımız, göçtüğümüz yok. Allah'a şükür utanılacak tarafımız yok. Kimseyi kırmak istemiyorum ama bazı şeyleri siyasi bir propaganda, bir provokasyon şekline getirirseniz, bizim de verecek cevabımız olur. Ben hepinizin belediye başkanıyım. Bir yıldır görevinin başında olan bir belediye başkanı var ve bu belediye başkanı sizden kaçmıyor. Sorunlarla boğuşuyor, sorunlardan kaçmıyor” ifadelerini kullandı.

“5 yıl yatıp da bu sorunları gideremeyenlere siz bir şey dediniz mi?”
Geçtiğimiz yayla mevsiminde bölgeye gittiğinde kendisinden istenilenlerin hepsini yaptıklarını ifade eden Seçer, “Gelelim su meselesine; su meselesi, ilk sorun yaşandığı bir yayla mevsimini yaşamıyor. Geçtiğimiz yıl yok muydu, daha önceki yıl yok muydu? Vardı. Peki 5 yıl yatıp da bu sorunları gideremeyenlere siz bir şey dediniz mi? 15 aydır yönetimdeyiz, 3 ayını pandemiye say, 12 ay, 6 ayda Bismillah işimize başladık” diye konuştu.

“Bu bölgede su sıkıntısından eser olmayacak”
Bölgede yapacakları hizmetleri anlatan Başkan Vahap Seçer, şunları söyledi:

“Gelecek sene, bu zamanlar buraya geldiğimde, bu bölgede su sıkıntısından eser olmayacak. Biz şu anda Cehennem Deresi’nden saatte 250 ton su pompalıyoruz. Bunlar hep iptidai sistemler, teknoloji yok. Biz bunları gördük, bunun projesini de arkadaşlarım hazırladı. Çok kısa süre içerisinde ihalesine çıkıyoruz. Bizim için çok para değil, 15 milyon liralık bir yatırım. Bundan sonra buradaki ana depo marifetiyle tali depolara suyu vereceğiz. Gelecek yıl Haziran ayında bu bölgede, Ayvagediği, Gözne, Bekiralanı, Soğucak, Kepirli, Sarnıç’ta su sorunu kalmayacak.”
Kayıp-kaçak konusuna da değinen Seçer, “Bu bölgede demode olmuş şebekeler var. Bu proje içerisinde değiştiriyoruz. Yaptıkları şebekeden saate kadar suyu biz bağlayacağız. Kaçakları da bir bir söküp atacağız” dedi.

“MESKİ içinde bilinçli olarak yönetimi provoke edenler var”
MESKİ içinde bilinçli olarak yönetimi provoke edenlerin olduğunu öğrendiklerini ifade eden Seçer, “Hiç merak etmeyin. MESKİ’de de, Büyükşehir’de de herkesi yakından takip ediyorum. Biz kimseyi affedemeyiz. Bu memleket ihaneti kabul etmez. Bu memleket ihanetçileri reddeder, sonuna kadar da mücadele eder. Biz bir bayrak altında yaşıyoruz. Biz, hiç kimseden korkmuyoruz” dedi.

“En geç 2022 yılı içerisinde projeyi tamamlayacağız”
Seçer, çalışmalarına başladıkları Gözne-Ayvagediği kanalizasyon arıtma tesisi projesi ile ilgili mahalle sakinlerine bilgi vererek, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz ziyaretimde, ‘Gözne-Ayvagediği kanalizasyon arıtma tesisi sorununu çözeceğiz’ demiştim. Şu anda 100 milyon liralık bir proje. Projesi bitti; 95 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebeke hattı. Artık vidanjör tarihe karışacak. 10 ayrı noktada paket terfi istasyonuyla, bunun sayısı çoktu, Karayolları ile anlaştık. Karayolları’na ait olan Gözne girişi, 2 kilometrelik güzergahı Büyükşehir aldı. Meclis’ten geçirdik, yeni bir protokol yaptık. O karayolu üzerinden hatları geçireceğiz, o yolun bakımı da bize ait olacak. Arıtma tesisi, kanalizasyon sisteminin Eylül, en geç Ekim ayında ihalesi tamamlanacak ve en geç 2022 yılı içerisinde projeyi tamamlayacağız.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin