Başkan Seçer, Bayramın 3. Gününde Çamlıyayla Halkı İle Buluştu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kurban Bayramı’nda ilçeleri gezerek vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Seçer’in Mezitli ilçesi ile başlayan bayram gezisi Çamlıyayla ile devam etti.

03 Ağustos 2020 Pazartesi, 09:07
Başkan Seçer, Bayramın 3. Gününde Çamlıyayla Halkı İle Buluştu
-

Kurban Bayramı’nın 3. gününde Çamlıyayla ilçesine bir dizi ziyaret gerçekleştiren Başkan Seçer, ilçeye bağlı Sarıkoyak, Sarıkavak, Belçınar (Atdağı) Fakılar, Sebil Mahalleleri ile Ergene Mevkii’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Seçer, ayrıca ilçe halkının kullanımı için planladıkları ve içerisinde düğün salonu, pazar yeri, toplantı salonu, kültür merkezi gibi yapıların yer alacağı pazar alanında incelemelerde bulundu. Başkan Seçer’e ziyaretleri sırasında Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, CHP Çamlıyayla İlçe Başkanı Ahmet Eryılmaz, Büyükşehir ve MESKİ bürokratları, daire başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar eşlik etti.

Seçer, Çamlıyayla sokaklarını vatandaşlar ile birlikte gezdi
Ziyaretler esnasında yöreye özgü lezzetlerin de tadına bakan Seçer, kahvehanede oturan vatandaşları da selamlayıp, esnaf ziyareti yaptı. Her gittiği mahallede hemşehrilerinin yoğun ilgisi ile karşılaşan Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin Stratejik Planı çerçevesinde Çamlıyayla için planladıkları tüm projeleri hayata geçirmek için var güçleri ile çalıştıklarını anlattı.
Başkan Seçer’in ziyaretlerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından minikler de unutulmadı ve çocuklara küçük bayram hediyeleri verildi.

Sarıkavak’tan gelen yol talebi için Başkan Seçer anında direktif verdi
En çok talep gelen konuların başında yol yapımı olduğunu ifade eden Başkan Seçer, Sarıkavak Mahalle Muhtarı Ahmet Ünal’dan gelen yol talebi üzerine, Büyükşehir’in yol ağına girmemesine rağmen yapacaklarının sözünü verdi. Seçer, “Sarıkavak’ta orman yolu ile ilgili muhtarımızın bir talebi oldu. O yol ormana ait dedim ama vatandaşlarımızın da çok işine yarayan bir yol. Arkadaşlarımıza talimat verdim. İlk fırsatta görevimiz olmasa da bu yolu vatandaşlarımıza yapalım’ dedik” ifadelerini kullandı.

“İlçe belediyeleri ile beraber çalışarak sizlere hizmet etmek bizim görevimiz”
Başkan Seçer, vatandaşlara daha hızlı hizmet götürmek için ilçe belediyeleri ile iş birliği halinde çalıştıklarını ifade etti ve şunları söyledi:

“Görevimizin başındayız. Bizden çok büyük beklentiler var. Bunları da sırasıyla karşılıyoruz. İlçe belediyelerimizin de taleplerine cevap veriyoruz. Çamlıyayla Belediyemiz’in yol yapımı, parke, iş makinası, karla mücadele talebi gibi her türlü isteklerine cevap vermeye çalışıyoruz. İlçe belediyesi ile beraber, onlara da katkı sunarak, yardımcı olarak sizlere hizmet etmek bizim görevimiz. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerde, belediyelerimizle ortaklaşarak sorunların üzerine gittiğimizde daha iyi netice alıyoruz. Bizlere sorumluluk alanlarımıza göre kaynak aktarılıyor. İlçe belediyelerimizin yetemediği birçok yerde biz yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çamlıyayla gibi yaz nüfusu çok olan ilçeler bunların başında geliyor. Çamlıyayla Belediye Başkanımız 8 bin 300 nüfusa göre kaynak alıyor. Ama 120-130 bin insana hizmet etmek durumunda kalıyor. Biz Büyükşehir olarak bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak için elimizden gelen katkıyı yapıyoruz. Zaman zaman eksik kalıyor, yetmeye çalışıyoruz. İyi niyetle, imkânlarımız ölçüsünde sadece Çamlıyayla’ya değil her ilçeye, siyasi parti, bölge farkı gözetmeden hizmetlerimizi yapıyoruz.”

Büyükşehir’den Çamlıyayla’ya 2 bin ton asfalt
Çamlıyayla için 2020 yılı programında 2 bin ton asfalt kullanılacağını söyleyen Seçer, çalışmaların başladığını ve devam edeceğini de belirtti.
Seçer, bölge vatandaşının çok amaçlı kullanımı için ilçeye kazandırmak istedikleri merkezden de söz ederek, “Biz bu bölgeye 2 bin ton asfalt çalışması yapacağız. Başladık, devam ediyor, devam da edecek. Bundan sonra daha etkin çalışmalar peşi sıra gelecek. Birçok çalışmalarımızla Çamlıyayla’yı çok daha iyi noktalara getirmek istiyoruz. Önümüzdeki yıl programa alıyoruz. Çok amaçlı, içerisinde düğün salonunun, en altta pazar yerinin, toplantı salonunun, kültür merkezinin olduğu, insanların bir araya gelip, etkinlik yapabileceği alanların da oluşacağı bir çalışma yapıyoruz. Gittik, çalışmanın yapılacağı yeri gördük. Burada olması gereken neyse, sizlerin konforu, huzuru ve mutluluğu için bunları yapmak bizim görevimiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da görevimizi layığıyla yapacağız” ifadelerine yer verdi.

“Metro, bölge tarihinde Belediye’nin yaptığı en büyük yatırım olacak”
Mersin’in merkezinde trafiği rahatlatmak için hayata geçirecekleri önemli projelerden de bahseden Seçer, Metro Projesi’ni önümüzdeki günlerde uygulamaya koyacaklarını duyurdu ve “Merkez’de önemli projelerimiz var. Trafiği rahatlatacak katlı kavşak çalışmalarımız var. Herkes, Mersin merkeze metro istiyor. Bu önemli bir yatırım. Bölge tarihindeki belediyenin yaptığı en büyük yatırım olacak. Pandemiden dolayı biraz piyasalar sıkıştı. Bu iş para işi, kredi işi. İnşallah bunu da Allah bize nasip edecek. Önümüzdeki günlerde uygulamaya koyacağız” dedi.

“Ben imkansızlık diye bir şey tanımıyorum. İmkansızlık imkana akılla dönüşür”
Seçer, tüm Mersin’e hizmet etme konusunda kararlı olduklarını şu sözlerle dile getirdi:

“Ben hayatta imkansızlık diye bir şey tanımıyorum. İmkansızlık imkana dönüşür, bunu akılla yaparsınız. Bir liralık işi beş liraya yapmamak lazım. Bu paranın değerini bilmek lazım. Bayram, seyran, gece, gündüz, yağmur, çamur dinlemeden çalışıyoruz. Samimiyetimizden, azmimizden en küçük endişeniz olmasın. Vergilerden gelen o para sizin paranız. Siz benim kadar iyi koruyamazsınız. Ben sizin adınıza koruyorum. Biz bunları yatırımlara dönüştürdüğümüz taktirde Mersin’in hiçbir eksiği kalmayacak. Bunlar zaman içerisinde olacak. Bize bu sabrı göstermeniz lazım. Göreve geldiğimizde olan 3 milyara yakınlık borcun üçte birlik kısmını azalttık. Bize iş yapacak olanlar eskiden belediyenin önünden geçmiyordu. Şimdi her bir ihaleye onlarca firma başvuruyor. Herkes belediyenin düzene girdiğini gördü.”
Başkan Seçer, Çamlıyayla gezisini Sebil Mahallesi ve Ergene Mevkii ziyareti ile sona erdirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor

Mersin Haber ,Mersin