Başkan Seçer, Batman İli İle İlçeleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Yeni Binasının Açılışına Katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Batman İli ile İlçeleri Kültür ve Dayanışma Derneği’ne ait yeni dernek binasının açılış törenine katıldı.

15 Kasım 2021 Pazartesi, 12:32
Başkan Seçer, Batman İli İle İlçeleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Yeni Binasının Açılışına Katıldı.
-

Akdeniz ilçesi Şevket Sümer Mahallesi’nde açılan yeni binanın dernek yönetimine ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulunan Başkan Seçer, dernekte vatandaşlarla bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi. Başkan Seçer, Anamur’dan Tarsus’a kadar tüm Mersin’de eşit ve adil hizmet anlayışıyla çalışma yürüttüklerini vurgulayarak, “Ben Belediye Başkanı kaldığım sürece bu belediyede ayrımcılık diye bir kavramı kimse göremez” dedi.

“400 bin misafirimizin onurunu zedeleyecek hiçbir davranışımız olmamıştır”

Başkan Seçer, Türkiye’nin her bölgesinden 50 yıldır Mersin’e göç yaşandığını söyleyerek, Suriye’de yaşanan iç karışıklığın ardından Mersin’in mülteci akınının olduğu kentlerden birisi olduğunu aktardı. Başkan Seçer, Mersin’in Türkiye’nin özeti olduğu vurgusunu yaparak, “Türkiye’de ne varsa Konya’da yoktur. Türkiye’de ne varsa Trabzon’da yoktur, Trakya’da yoktur. Ama Türkiye’de ne varsa Mersin’de vardır” dedi.
Mersin’de Kürt, Türkmen, Arap, Alevi, Sünni, Gayrımüslim gibi birçok kültür ve mezhebin bir arada yaşadığını söyleyen Seçer, “Ben Belediye Başkanı kaldığım sürece bu belediyede ayrımcılık diye bir kavramı kimse göremez. Bunu men ederiz. Bu toplumda yaşayan Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyan herkes bizim yurttaşımız olduğu gibi, 400 bin misafirimize de ayrımcı, bir kem söz ya da onları ürkütecek, onların insanlık onurunu zedeleyecek hiçbir davranışımız, beyanatımız, uygulamamız olmamıştır. 1 milyon 900 bin kişilik para geliyor Ankara’dan, biz 2 milyon 300 bin kişiye hizmet ediyoruz. Kredi yok, borçlanma yetkisi yok” dedi.
Göreve gelir gelmez hızlı bir şekilde sosyal politikaları hayata geçirmeye başladıklarını da söyleyen Seçer, pandemi ile birlikte ne kadar değerli bir iş yaptıklarının daha iyi anlaşıldığını vurguladı. Vatandaşın o süreçte iş yerine gidemediğini, maaş alamadığını ve sokağa çıkamadığı süreçler yaşadığını anımsatan Seçer, “Kimseyi sorgulamadan her ‘Alo’ diyenin evine gıda yardımı gönderdi bu belediye. Her yıl Ramazan ayında 40-50 bin koli gıda yardımı yapan belediye sadece pandeminin ilk yılında 160 bin koli yardımı yaptı. ‘Çocuğuma mama alamıyorum’ deyip bizimle iletişim kuran her annenin çocuğu için evine kadar mamayı götürüp teslim ettik. ‘Evde bir karı bir kocayız. 80 yaşındayız bize bakacak kimsemiz yok’ diyenin evine yemeğini de gönderdik, bakımını da yaptık. Dün gece gelmiş, bir mesaj gördüm; ‘Vahap oğlum’ diyor. ‘Belediyeyi aradım. Temizlik işçileri geldi evimi temizledi. Allah senden razı olsun’. Aynen yazdığı bu. Yaşlı bir kadın yazmış. Bu temizlik işçisi dediği bizim Evde Bakım Birimi var. Gidiyorlar, hastaysa üstünü başını toparlıyorlar. Ev kirlenmişse temizliyorlar. Şimdi Belediye fakirine de bakacak, Belediye caddesini de yapacak, şimdi Metro projemiz var, metrosunu da yapacak” diye konuştu.

Batmanlılar Derneği Başkanı İhsan Taş, “Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in hizmet anlayışı, çalışkanlığı, ayrımcılık yapmayan tavrı hepimizi memnun ediyor. Mahallemize yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da bizim gibi ihmal edilmiş mahallelere her türlü desteği vereceklerine inanıyoruz. Bizi onurlandırdılar, şeref verdiler. Bize hizmet eden kim olursa biz de aynı şekilde desteğimizi veririz. Başkanımızdan son derece memnunuz. Allah yolunuzu açık etsin Sayın Başkanım” diyerek Başkan Seçer’e tekrar teşekkür etti. Etkinliğin sonunda Seçer, Dernek Başkanı İhsan Taş, dernek üyeleri ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin