BAŞKAN SEÇER, BAŞKAN YAVAŞ İLE BİRLİKTE “1. MUT ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI FESTİVALİ”NE KATILDI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle Mut Belediyesi tarafından ‘Sağlık Zeytinden Zeytin Mut’tan’ sloganıyla düzenlenen “1. Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali”nin açılış programına katıldı.

27 Eylül 2024 Cuma, 21:13
BAŞKAN SEÇER, BAŞKAN YAVAŞ İLE BİRLİKTE “1. MUT ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI FESTİVALİ”NE KATILDI
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle Mut Belediyesi tarafından ‘Sağlık Zeytinden Zeytin Mut’tan’ sloganıyla düzenlenen “1. Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali”nin açılış programına katıldı.

 

Mut’ta yoğun katılımlı festival açılışı...

Mut Karacaoğlan Çınaraltı Parkı’nda gerçekleştirilen festivalin açılış programında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Mut Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu gösterilerini sergiledi ve ardından protokol konuşmalarına geçildi.

 

Seçer: “Mut’umuzdan bereket akıyor”

Mut’un bereketli toprakları olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Başkan Seçer, “Mut’umuzdan bereket akıyor. Her zaman söylüyoruz, Mut’la övünüyoruz, Mut’a geliyoruz mutlu oluyoruz. Çalışan, emek eden, alınteri döken insandan zarar gelmez. Hepimiz çalışacağız, 7’den 77’ye. Eğer dünyayla rekabet etmek istiyorsak çalışacağız. Biz çalışacağız, birlik ve beraberlik içerisinde olacağız, birbirimizi sarıp sarmalayacağız” dedi. Toplumun hiçbir kesimine karşı ayrımcı davranmadıklarını vurgulayan Seçer, “Doğudan batıya, kuzeyden güneye burası Anadolu. Bizim buluşacağımız nokta belli, bizim mürşidimiz belli; Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Bayrağımız ay-yıldızlı Albayrak, hep onun çatısı altında, gölgesinde bir arada olacağız” diye konuştu.

 

“Halk ‘Ülkeyi siz yönetin’ diyecek, buna canı yürekten inanıyorum”

Mut’un üreten insanlardan oluştuğunu ve Büyükşehir olarak her zaman desteklediklerini söyleyen Seçer, “Mut üretmeye devam ettikçe biz de Mut’a desteğe devam edeceğiz. Bizim görevimiz bu, onun için bize rekor oy ile destek verdiniz. Mut halkına teşekkür ediyoruz. Hiç merak etmeyin sorumluluğumuzu, görevimizi biliyoruz. Haram yemiyoruz, sizler için çalışıyoruz” diyerek, daha fazla çalışıp Mersin’i daha fazla güçlendireceklerini vurguladı. Halkın seçerek göreve getirdiği Belediye Başkanlarından hizmet beklediğini kaydeden Seçer, “Belki de ilk seçimlerde diyecekler ki ‘Bakın Belediyede ne güzel hizmetler yapıyorlar, ayrımcılık da yapmıyorlar, adaletsizlik de yapmıyorlar, herkesi kucaklıyorlar. O zaman ülkeyi sizler yönetin, bu ülkenin evladı değil misiniz siz yönetin’ diyecekler. Ben buna canı yürekten inanıyorum” dedi.

 

“Dünyada Mut’un zeytini, zeytinyağı aranır olsun”

Bir çocuğun okuduğu şiirden ‘Zeytinin başkenti Mut olsun gari’ kısmını alıntılayan Seçer, “İşte size bir motto yarattı. Mut’un zeytinyağı başka markalar adı altında sanki başka bölgenin zeytinyağı gibi pazarlanıyor. Üretim güzel ama akıllı hareket edeceğiz, marka yaratacağız, tanıtacağız. Dünyada Mut’un zeytini, zeytinyağı aranır olsun” sözlerine yer verdi.

 

“Halkımız samimi çalışmayı, hizmeti, emeği, alın terini gördü ve desteğini verdi”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da Mut Zeytinyağı’nı denemesi önerisinde bulunda ve birlikten güç doğacağını belirterek, “Mut zengin bir ilçemiz, coğrafyası geniş, en yüksek tarımsal desteği yaptığımız ilçelerden bir tanesi burası. ‘Adalet, hak’ dedik, ‘Ayrımcılık yapmayacağız’ dedik, yapmadık. Benim derdim oy almak değil ama mesele oy ise zaten halk bunu 31 Mart’ta gördü. O samimi çalışmayı, hizmeti, emeği, alın terini gördü ve desteğini verdi” şeklinde konuştu. Daha çok hizmet yapmayı sürdüreceklerinin altını çizen Seçer, “Daha çok geleceğiz. Nerede ne derdiniz var, ne sorununuz var hepsini çözeceğiz. Umarım önümüzdeki süreçte bir de Ankara’nın desteğini alacak fırsat bulursak zaten değmeyin keyfimize. O zaman her şey çok çok daha güzel olacak” diye konuştu.

 

“Sizi seven, sayan, sizi değerli gören Belediye Başkanlarınız var artık”

Konuşmasını bitirirken katılan herkesin eğlenmesini temenni eden Seçer, “Bereketli olsun kazancınız, rızkımız bol olsun, her şey güzel olsun, mutluluk olsun, kardeşlik olsun. Hepimizin arzusu bu, bir arada olacağız. Hepinizi seviyoruz, sayıyoruz, kendinizi iyi hissedin, kendinizi güvende hissedin. Sizi seven, sayan, sizi değerli gören Belediye Başkanlarınız var artık. Huzurlu olun, hiç merak etmeyin. En kötü günümüz böyle olsun” diyerek, Mut’a yine geleceklerini ve kucaklaşacaklarını söyledi.

 

Yavaş: “Bizler emanetçiyiz, gerçek patron halktır”

Mut Belediyesi’nin düzenlediği festivale katılmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Mut’un da Türkiye’deki diğer yerler gibi çok değerli eserleri var ve bunlar gün yüzüne çıkıp tanıtılmayı bekliyor. Mut’a geldik mutlu olduk” dedi.

 

CHP’li belediye başkanlarının, belediyeciliğin sadece yol ve kaldırım yapmaktan ibaret olmadığını gösterdiğini söyleyen Yavaş, “Vatandaşın ihtiyacı olduğunda, ‘bana kim yardım edecek’ dediği zaman elini uzatan bir kurumun belediye olduğunu halka anlatmaya çalıştık. Bizler halkın oylarıyla seçiliyoruz. Onların verdiği bütçeyi yönetiyoruz. Bizler emanetçiyiz, patron değiliz. Gerçek patron halktır. Paranın sahibi, emanetin sahibi halktır. Bu nedenle ‘çılgın proje yapıyoruz’ diye halkın tertemiz parasını hiçbir zaman boşa harcamadık. Gerçek, asli ihtiyaçlar ne ise oralara harcadık” diye konuştu.

 

“Vatandaş, parayı çarçur etmeyen yöneticileri gördü”

En çok ihtiyacı olduğu anda sosyal hizmetleriyle vatandaşların yanında olduklarını kaydeden Yavaş, “Vatandaş, ‘bunları seçerseniz şöyle olur, böyle olur’ lafının tam tersine kendi paralarını çarçur etmeyen, kendi parasını harcamadığı hiçbir yere belediyenin parasını da harcamayan yöneticileri gördü” ifadelerini kullandı.

 

“Türkiye rekoru Vahap başkanıma ait”

CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı’nın 2019 yılı sonrasında yaptıkları örnek belediyecilik hizmetleri ile halkın takdirini kazandığını belirten Yavaş, “Örnek bir belediyecilik yaptık ki hem Mersinde Vahap Başkanımı hem Ankara’da bizi rekor oyla seçtiler. Nasıl yaptık? Vahap Başkan’ımın söylediği gibi ‘Siz oy vermediniz’ diye gitmemek yerine çalışarak onları utandırdık. Yüzde 60 oyla Türkiye rekoru kırdık. Türkiye rekoru kırdık derken bir hakkı teslime edeyim. Rekor Vahap Başkanıma ait. Evet biz yüzde 60,5 ile 30 puan fark attık ama Vahap Başkan’ımın geçen seçimle bu seçim arasındaki farkına baktığınız zaman rekor kıran Vahap Başkan’ımdır, kendisini tebrik ediyorum. Onun yaptığı çalışmaları değerlendiren tüm Mersin halkına da sonsuz teşekkürler ediyorum” dedi.

 

“Tüm kurumları ayağa kaldırmak için bizimle işbirliği yapan herkesle beraber olmaya hazırız”

Vatanın, İstiklal Marşı’nın ve bayrağın ülkede yaşayan herkesin ortak değeri olması gerektiğini ve bu kültürü benimseyen herkes ile yan yana olmaya devam edeceklerini kaydeden Yavaş, “Bizleri bir hedef bekliyor. Hangi partiye ait olursa olsun, ortak değerlerimiz; vatanımız, bayrağımız, İstiklal Marşımız, Türkiye’mizdir. Türkiye Cumhuriyeti’nin adıyla Türk kimliğiyle derdi olmayan herkesle yan yana yürümeye hazırız. Cumhuriyete sahip çıkan herkesle, bu ülkede birlik, beraberlik içerisinde yaşamak isteyen, ortak yaşama kültürüne sahip olmak isteyen herkesle yan yana olmaya devam edeceğiz. Şimdi sıra geldi Vahap Başkan’ımın dediği gibi; bu yolda ülkeyi tekrar eksikleriyle, gedikleriyle bir an önce güçlendirilmiş parlamenter sisteme döndürmeye. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği, şu anda çöken adaletinden sağlığından, eğitimine kadar tüm kurumları yeniden ayağa kaldırmak için bizimle işbirliği yapan herkesle beraber olmaya hazırız ve bu konuda da iddialıyız” ifadelerini kullandı.

 

Orhan: “Amacımız, zeytini ve zeytinyağını hak ettiği noktaya taşımak”

Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, festivalin açılışında yaptığı konuşmasında ekonomisinin yüzde 90’ı tarıma dayalı olan Mut’ta, zeytin ve zeytinyağının hak ettiği değeri görmesi için böyle bir festival düzenlediklerini belirterek, “Biz ekonomisi tarıma dayalı olan bir ilçeyiz. Bu festivalin birincisini düzenliyoruz. Bu festivalle, zeytinin ve zeytinyağını tanıtmak, marka değerini artırmak ve hak ettiği noktaya taşımak istiyoruz” dedi. Mut’un zeytincilik konusunda son derece önemli bir noktada olduğunu söyleyen Orhan, zeytin rekoltesi ve zeytin ağacı sayısı hakkında bilgileri de paylaştı.

 

“Mut’a yapılan her hizmetin altında Vahap Başkanın adı var”

Orhan, festivallerine katıldığı için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkürlerini iletti. Başkan Vahap Seçer’e de Mut’a verdiği hizmetler için teşekkürlerini ileten Orhan, “Mut coğrafyası zor bir ilçe. 167 tane yerleşim yeri olan bir memleket. Bu memlekette her taşın altında, yapılan her hizmetin altında bir isim daha var; bizimle uyum içerisinde çalışan, bize sürekli destek veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Programda ayrıca, Mut Kaymakamı İhsan Ayrancı, CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ile Hasan Ufuk Çakır, Deva Partisi Mersin Milletvekili  Mehmet Emin Ekmen, İYİ Parti Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kadir Ulusoy da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Mut Belediye Başkanı Murat Orhan tarafından Başkan Seçer’e ve protokol üyelerine hediye takdim edildi.

 

Başkan Seçer ve Başkan Yavaş’tan Mut Belediyesi’ne ziyaret

Başkan Seçer, Başkan Yavaş ile birlikte festivalin açılışının ardından ise Mut Belediye Başkanı Murat Orhan’ı makamında ziyaret ettiler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
BAŞKAN BOLTAÇ'TAN NARİN'İN ADININ BİR PARKA VERİLMESİ TEKLİFİ
Tarsus TSO üyelerini Amerikalı iş heyetiyle buluşturdu
VALİ PEHLİVAN’A AHİLİK HAFTASI ZİYARETİ
VALİ PEHLİVAN, TÜMAMİRAL RAFET OKTAR İLE GÖRÜŞTÜ
BAŞKAN SEÇER, BAŞKAN YAVAŞ İLE BİRLİKTE “1. MUT ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI FESTİVALİ”NE KATILDI
Silifke'de Hafızlar taç giydi
MERSİN'DE YÜKSEKTEN DÜŞEN KADIN AĞIR YARALANDI
“ASIL REKORTMEN VAHAP SEÇER MERSİN’DEKİ OY ARTIŞI ANKARA’DAN FAZLA”
SAMSA KARAMEHMET SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Tarsus Gazeteciler Cemiyeti’nden Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’a Ziyaret

Mersin Haber ,Mersin