Başkan Seçer, Barış Heykeli’nin Açılışına Katıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediyesi’nin Barış Parkı içerisine yaptığı Barış Heykeli’nin açılışına katıldı.

06 Ekim 2019 Pazar, 16:41
Başkan Seçer, Barış Heykeli’nin Açılışına Katıldı
-

Mersin’de huzuru ve kardeşliği tahkim ederek, barış ortamını sağlayacaklarını ifade eden Seçer, vatandaşların barışı öncelediği için kendilerine oy verdiğini söyledi.
31 Mart seçimlerini fay hattına benzeten ve kırılan fay hattı ile enerjinin ortaya çıktığını belirten Seçer, vatandaşların beklediği huzur ortamını sağlayacaklarının altını çizdi. Seçer, “Barışın, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin, huzurun, çok önemli kavramlar olduğunu hepimiz biliyoruz. Bizim siyasetçiler olarak yapacağımız en hayırlı, en iyi, en güzel hizmet, her birimizin kendi alanımızda barışı tahkim etmesi, barışı güçlü kılması ve huzuru sağlaması. Biz de partili partisiz ayırmıyoruz, herkesi kucaklıyoruz” dedi.
Seçer, konuşmasının ardından Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, protokol üyeleri ve vatandaşlarla beraber barışın simgesi olan beyaz güvercin uçurdu. Ardından barış türküleri eşliğinde heykelin açılışı gerçekleştirildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediyesi tarafından Barış Parkı içerisine inşa edilen Barış Heykeli’nin açılış törenine katıldı.
Barış Parkı içerisine yapılan, bir elinde zeytin dalı, bir elinde güvercin tutan, kaidesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dünya üzerinde gördüğünüz her şey kadının eseridir” sözlerinin yazılı olduğu Barış Heykeli, Başkan Seçer’in katılımı ile açıldı.
Açılış öncesi bir konuşma yaparak barış mesajları veren Başkan Seçer, Mersin’de huzuru ve kardeşliği tahkim edeceklerini ifade etti. Seçer, “Barışın, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin, huzurun, çok önemli kavramlar olduğunu hepimiz biliyoruz. Bizim siyasetçiler olarak yapacağımız en hayırlı, en iyi, en güzel hizmet, her birimizin kendi alanımızda barışı tahkim etmesi, barışı güçlü kılması ve huzuru sağlaması. Biz de partili partisiz ayırmıyoruz, herkesi kucaklıyoruz” dedi.
“Vatandaşlarımız barışı, huzuru ve birliği önceliyor”
Başkan Seçer, Barış Parkı içerisine inşa edilen Barış Heykeli’nin açılışında önemli mesajlar verdi. Kısa bir seçim değerlendirmesi yapan Başkan Seçer, 31 Mart seçimlerinde vatandaşların barışı, huzuru ve kardeşliği öncelediği için kendilerine oy verdiğini belirtti. Vatandaşların kendilerine yüklediği görevin farkında olduklarını ifade eden Başkan Seçer, toplumda barışı hep birlikte tahkim edeceklerini söyledi. Seçer, “Bugün buradaysak, 31 Mart’ta Türkiye’ye baharı getirebildiysek, bunun temel sebebi de yurttaşlarımızın yoğun bir desteğini almamızdır. Yurttaşlarımız bize bu desteği verirken birinci sıraya koyduğu başlık, Türkiye’de barışı, huzuru, birliği ve beraberliği öncelemesidir” dedi.
“31 Mart’la beraber fay hatları çatladı, enerji açığa çıktı”
31 Mart’ı bir dönüm noktası olarak değerlendiren ve seçimler için fay hattı benzetmesi yapan Başkan Seçer, “Toplum olağanüstü bunalmıştı, sıkışmıştı. 31 Mart’la beraber o sıkışma fay hatlarını çatlattı, enerji açığa çıktı ve Türkiye rahatladı. Barış önemli bir kavram. Bizim siyasetçiler olarak yapacağımız en hayırlı, en iyi, en güzel hizmet her birimizin kendi alanımızda barışı tahkim etmesi, barışı güçlü kılması ve huzuru sağlaması. Huzurun olmadığı yerde refah, huzur, gelecek ve kalkınmadan bahsedemeyiz. Bunu sağlamak zorundayız” diye konuştu.
“Bundan sonra Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, muazzam bir değişim başladı”
31 Mart’taki seçim sonuçlarının vatandaşların birlik ve beraberlik çağrısının bir sonucu olduğunu ifade eden Seçer, “Eğer biz Mersin’de her iki yurttaştan birinin oyunu aldıysak bu birlik beraberlik talebidir. Hangi siyasi görüşe mensup olursak olalım, hangi ırktan olursak olalım bu bir birlik çağrısıdır. Bu çağrıyı duymamız lazım. Türkiye’nin her tarafında bizler bu mesajı aldık. Bundan sonra Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, muazzam bir değişim başladı. Bu değişim rüzgârı devam edecek” diye konuştu.
“Partili partisiz ayırmıyoruz, herkesi kucaklıyoruz”
Barış için partili partisiz ayrım yapmadan herkesi kucaklayacaklarını ifade ederek konuşmasını sürdüren Başkan Seçer, “Burası Barış Parkı ve bize barışı hatırlatsın. Açacağımız heykel de barışı sembolize ediyor. Bir farkındalık yaratacaksak bunlar burada, sözde kalmamalı. Bizlerin bunu uygulamaya koyması gerekiyor ve yapıyoruz da, yapacağız da. Partili partisiz ayırmıyoruz, herkesi kucaklıyoruz. Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit’e ve heykelin yapımında emeği geçen tüm emektar arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Her günümüz böyle birlik, kardeşlik ve huzur içerisinde olsun” dedi.
Seçer konuşmasının ardından protokol üyeleri ve vatandaşlarla beraber barışın simgesi olan beyaz güvercin uçurdu. Ardından barış türküleri eşliğinde heykelin açılışı gerçekleştirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
tarık
13:29
8 Ekim 2019 Salı
heykelden başka icraatınız varmı
176.42.43.7
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin