Başkan Seçer, Anamur OSB İçin Destek Sözü Verdi!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Anamur ziyaretleri kapsamında Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeleriyle bir araya geldi.

13 Haziran 2020 Cumartesi, 23:32
Başkan Seçer, Anamur OSB İçin Destek Sözü Verdi!
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Başkan Seçer, Mut ve Tarsus’ta yapılan Organize Sanayi Bölgeleri’ne her türlü desteği verdiklerini belirterek, Anamur’da kurulacak Organize Sanayi Bölgesi için de destek vereceklerini söyledi. Başkan Seçer, “OSB ile ilgili, altyapıyla ilgili, yolla ilgili çalışmaları önemsiyorum. Yeter ki bacası tüten fabrika olsun, işyeri olsun” ifadelerini kullandı.
Hem kamu mekanizmasının ağır işlemesi, hem de siyasi tavırlar nedeniyle sıkıntılar çektiklerini vurgulayan Başkan Seçer, “Mevzuata takılıyoruz. Siyasete takılıyoruz. En basit örnek Meclis toplantısı. Siyasete takıldık. Zaman kaybediyoruz. Kaybettiğin zaman sana yazıyor, vatandaşa yazıyor. Ben çabalıyorum. Hançerem yırtılana kadar bağırıyorum. Hizmet yapmak istiyorum. Ne amacım olabilir, bu kadar koşturuyorum. Çok daha fazla yol yapalım, hali yapalım, ne istiyorsanız onu yapalım. Bizim amacımız bu” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Anamur ziyaretleri kapsamında Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Vahap Seçer, Mut ve Tarsus’ta yapılan Organize Sanayi Bölgeleri’ne her türlü desteği verdiklerini belirterek, Anamur’da kurulacak Organize Sanayi Bölgesi için de destek vereceklerini söyledi. Başkan Seçer, “OSB ile ilgili, altyapıyla ilgili, yolla ilgili çalışmaları önemsiyorum. Yeter ki, bacası tüten fabrika olsun, işyeri olsun” ifadelerini kullandı.
Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Torunoğlu, Başkan Seçer’e taleplerini iletti
Toplantının açılışında söz alan Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu, “Vahap Seçer, eski bir dost, kadim bir dost. Odamızın her zaman arkasında olan bir dost” ifadelerini kullandı. Anamur’un 4 acil talebi olduğunu kaydeden Torunoğlu, bunların yeni halin inşa edilmesi, iskele yolunun düzenlenmesi ve ışıklandırılması, Anamur, Bozyazı bölgesine hitap edecek adliye sarayı yapılması ve Organize Sanayi Bölgesi’nin imar planına işaretlenmesi olduğunu ifade etti.
“Anamur’a ayak uydurmalıyız”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de bu taleplerin “Makul, doğru, olması gereken talepler” olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“11 toptancı halimiz içerisinde en fazla hal rüsumunun alındığı Anamur Hali. Bu, buradaki potansiyeli gösteriyor. Tarım alanlarının yarısı meyve ve sebze. Diğer yarısında da tarla ziraati yapılıyor. Bu ürünler değerli ürünler. Çok yüksek gelir elde edilen ürünler. Muz, çilek, diğer örtü altı sebzeler, şimdi egzotik meyvelerin üretimi de başladı. Bunlar önemli gelişmeler diye düşünüyorum ve gelecek adına, Anamur adına umut verici gelişmeler olarak değerlendiriyorum. Bizim de buraya yerel yöneticiler olarak ayak uydurmamız gerektiğini düşünüyorum. Yapacağımız yatırımlar, ortaya koyacağımız vizyon, Anamur’un potansiyelini açığa çıkaracak düzeyde olmalı. Geri kalırsak Anamur’a yazık etmiş oluruz. Anamur, kendi içerisinde işleyen bir mekanizma. Burada yaşayanların dokunuşuyla bu mekanizma daha sistemli çalışabilir. Daha süratli, daha iyi çalışabilir. Tarım gelişir, turizm gelişir. Buna bağlı bazı sektörler gelişebilir. Merkezden uzak ama kendi ayakları üzerinde duran sağlam bir ilçe burası.”
“Mevzuata takılıyoruz, siyasete takılıyoruz”
Paranın her şey olmadığını ama çok şey olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Paranız var ama aklınız yoksa da bir işe yaramıyor. Akılla birleştirmek lazım. Biz de onu vaat ediyoruz. Aklımızı, vizyonumuzu ortaya koyalım, bu yatırımları beraber yapalım. Kamu mekanizması çok ağır işleyen bir mekanizma. İş dünyasında işlerin yürümesiyle kamuda işlerin yürümesi çok farklı. Ben bunu net olarak görüyorum. Ben sizin tarafınızda da oturdum, bu tarafta da oturdum. Çok sıkıntılar çekiyoruz. Mevzuata takılıyoruz. Siyasete takılıyoruz. En basit örnek Meclis toplantısı. Siyasete takıldık. Zaman kaybediyoruz. Kaybettiğin zaman sana yazıyor, vatandaşa yazıyor. Ben çabalıyorum. Hançerem yırtılana kadar bağırıyorum. Hizmet yapmak istiyorum. Ne amacım olabilir, bu kadar koşturuyorum. Çok daha fazla yol yapalım, hali yapalım, ne istiyorsanız onu yapalım. Bizim amacımız bu. Çünkü yapmazsam kaybederim. Kazanmam için yapmam lazım” diye konuştu.
“Yeter ki bir fabrika bacası tütsün”
Anamur’un yeni hal talebini, ilçede kurulacak OSB ile entegre olacak bir proje şeklinde değerlendireceklerini kaydeden Başkan Seçer, OSB ile ilgili talepler konusunda şunları söyledi:
“OSB planı Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinde olan plan değişikliği. Biz her türlü süratlendiririz. Çok hızlı bir şekilde getirin, hemen Meclis’e havale edelim. Gerekli düzenlemeleri yapalım. Hiçbir sorun yok. OSB ile ilgili, altyapıyla ilgili, yolla ilgili çalışmaları çok önemsiyorum. Mut OSB yolunu yapıyoruz. Söz verdik, hemen bu güz ayında yapıp bitireceğiz. Tarsus’ta 2 OSB açılıyor. Her ikisine de yoğun destek veriyoruz. Kullanım suyunu çekiyoruz, Berdan Baraj gölünden veriyoruz. Yeter ki aman diyoruz bacası tüten fabrika olsun, işyeri olsun.”
“Eski otogarı kullanmaya devam edeceğiz”
Anamur’a adliye sarayı kazandırılması için uygun arsa sağlanması amacıyla Maliye ile arsa becayişi yapabileceklerini ifade eden Başkan Seçer, yeni Anamur Otogarı’nı ise farklı bir amaçla değerlendireceklerini, yapılan binanın bir otogar için gereğinden büyük olduğunu söyledi.
Seçer, yeni otogarın bir kısmına belediye birimlerini taşımayı, bir kısmını düğün salonu, toplantı salonu yapmak istediklerini belirterek, “Eski otogarın fiziki yapısını düzelteceğiz ve mevcut haliyle bırakacağız. Böyle bir karar aldık” dedi.
Seçer, yeni otogarda incelemelerde bulundu
Başkan Seçer, daha sonra inşaatı tamamlanan yeni otogarda incelemelerde bulundu. Seçer, “65 bin nüfuslu, hiçbir şehri birbirine bağlamayan, kör bir noktadaki bir ilçeye böyle büyük bir otogar yapılmasını akıl, mantık almıyor. Arkadaşlarımız, buranın üzerinde çalışsınlar. Burayı farklı işler için değerlendirelim. Buranın bir kısmını dershane olarak değerlendirebiliriz” dedi.
Seçer, Kurs Merkezi öğretmenleri ile görüştü
Büyükşehir Belediyesi’nin Anamur’daki Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde görevli öğretmenler de yeni otogara gelerek, Başkan Seçer ile görüştü. Seçer, öğretmenlere, yeni otogar binasının bir bölümünün dershane şeklinde düzenlenmesi hakkındaki görüşlerini sordu. Öğretmenlerin olumlu bakması üzerine Seçer, teknik birim amirlerine, yeni otogar binasının dönüştürülmesi çalışmaları sırasında öğretmenlerin görüşlerini de almaları talimatı verdi.
Anamur Kaymakamı İsmail Gültekin’i ziyaret eden Başkan Seçer, Anamur Tropikal Meyve Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’nin açılışına da katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı

Mersin Haber ,Mersin