Başkan Seçer, 30 Ağustos Zafer Bayramı Törenlerine Katıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu sene Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında sınırlı katılımla gerçekleşen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe’yle birlikte Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk sundu.

30 Ağustos 2020 Pazar, 18:33
Başkan Seçer, 30 Ağustos Zafer Bayramı Törenlerine Katıldı
-

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla Türk Bayrağı göndere çekildi. Vali Su, Tuğamiral Kireçtepe ve Başkan Seçer kent protokolüyle birlikte daha sonra Akbelen Mezarlığı’ndaki Mersin Şehitliği’ni ziyaret ederek, dualar eşliğinde şehitleri andı.

“30 Ağustos tarihimizin önemli bir kırılma noktası”
Başkan Seçer, o günün kahramanlarına borçlu olduklarını belirterek, “Bugün 30 Ağustos. Tarihimizin önemli bir kırılma noktası. Bir dönüm noktası. Bütün toplumların böyle önemli günleri vardır. Önemli olayların yaşandığı tarihler vardır ve o olaylar o toplumların geleceğine yön çizer. 30 Ağustos Zaferi de bir ulusun küllerinden doğuşunun gerçekleştiği bir gün. Bugün laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında her ırktan, her dilden, her bölgeden insanlar bir arada kardeşçe yaşıyorsa bunu laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olduğuna inandığımız Türkiye Cumhuriyeti'ne borçluyuz” dedi.
Geldiğimiz noktada Türkiye önemli süreçler yaşıyor”
30 Ağustos Zaferi’nden bugüne gelinen noktada Türkiye’de önemli olaylar yaşandığını da kaydeden Başkan Seçer, “Bu siyasal olaylar, bu ekonomik olaylar, bölgesel değişimler, birçok alanda birçok konuda yüzyıllık bir asırlık sürede önemli değişiklikler oldu. Bizim şunu hedef koymamız gerekiyor; 100 yıl önce bu devlet kurulurken, bu ulus tekrar uyanırken, laik, demokratik, çağdaş, bilimin kılavuzluğuna, mürşitliğine inanan, barışı önceleyen, eğitimi önceleyen, çağdaşlığı, çalışmayı, refahı, toplumsal adaleti, hukuk devletini hedefe koyan anlayışı devam ettirmemiz lazım” diye konuştu.
Tabii ki bayramları kutlayacağız, bu önemli günlerde farkındalık yaratacağız”
Bölgede barış, huzur ve kardeşliğin tesis edilmesi gerektiğini belirten Başkan Seçer, şöyle devam etti:

“30 Ağustos'u konuştuğumuz bugün de, 100 yıl önceye gidersek, o dönemde bölgede o insanlar Osmanlı tebaası olarak yaşamını sürdürüyorlardı. Yani bir anlamda hem bu Anadolu topraklarında yaşayan bizler hem o bölgelerde yaşayan insanlar Osmanlı'nın tebaası olarak yaşıyordu. Bugün gelinen noktada Misak-ı Milli sınırları içerisinde 82 milyon yurttaşımıza burada kendi içimizde önce huzuru tesis etmemiz, kardeşliği tesis etmemiz ve bölgesel barışı, huzuru tesis etmemizin asıl önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Tabii ki bayramları kutlayacağız, bu önemli günlerde farkındalık yaratacağız. Gelecek kuşaklara bunları anlatacağız. Çünkü bizim geçmişimiz geleceğimizi belirleyecek. Geçmişini bilmeyen ulus geleceği şekillendiremez.”

“Bugünün önemini iyi kavramak lazım”
Başkan Seçer, bu sene salgın tedbirleri kapsamında 30 Ağustos kutlamalarının kısıtlandığını ancak belediyeler olarak farklı biçimlerde kutlamalar gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “Bunu sadece bir basit kutlama şeklinde, bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı deyip noktalayıp, yarın hiçbir şey olmamış gibi hayata devam edemeyiz. Bugünün önemini iyi kavramak lazım. Bunun önemini yurttaşlarımıza iyi anlatmak lazım. Çocuklarımıza anlatmak lazım. Pandemi tedbirleri dolayısıyla istenilen kutlamalar yapılamıyor, etkinlikler yapılamıyor. Bu bizleri ziyadesiyle üzüyor. Ama şu da bir gerçek; pandemi kurallarını ihlal etmeden farklı enstrümanlar kullanarak da bu bayram kutlanabilir. Biz bunu yapmaya gayret ediyoruz belediyeler olarak. Hem Büyükşehir Belediyesi hem diğer ilçe belediyelerimiz. Pandemi tedbirlerini de göz önüne alarak bizim de bir dizi etkinliklerimiz oldu. Güzel bir tiyatro gösterimiz oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçılarımız bu oyunu sahneye koydular. O süreci anlattılar. Pandemi kuralları gereği biz vatandaşlarımızı bu gösteriye davet edemedik. Çok da güzel bir gösteri oldu. Ben izledim. Çok üzüldüm, keşke halkımız olsaydı, vatandaşlarımız olsaydı diye de açıkçası serzenişte bulundum. Ama yapacak bir şey yok. Bu tip etkinlikleri yapmak lazım” diye konuştu.

“İnşallah daha coşkulu nice güzel bayramlar yaşarız”
Başkan Seçer, 30 Ağustos Zaferi’nin 98. yıl dönümünde şehit haberi almanın üzüntüsünü yaşadıklarını da belirterek, şehitlere Allah’tan rahmet diledi. Seçer, “30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun. Daha nice bayramlar, daha güzel coşkularla hem bu pandemi illetinden de kurtularak çok daha coşkulu, gelecek kuşaklara bunu bırakırken daha bir anlamını onlara dikte ederek, onların farkındalığını ortaya çıkararak daha nice güzel bayramlar yaşarız inşallah” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti

Mersin Haber ,Mersin