Başkan Oto Galericiler Sitesi Esnaflarıyla Biraraya Geldi

Galerici Esnafın sorularını yanıtladı.

23 Şubat 2018 Cuma, 11:55
Başkan Oto Galericiler Sitesi Esnaflarıyla Biraraya Geldi
-

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus Oto Galericiler Sitesi esnaflarıyla bir araya geldi.
Toplantıda ilk sözü alan Oto Galericileri Sitesi Dernek Başkanı Ali Aküzüm, Başkan Can’ın gönüllerin başkanı olduğunu söyledi.
Başkan Can’a hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Aküzüm, “Bu sitenin kurulumunda da başkanımızın emeği var. Başkanımızın Tarsus’un her sokağında her caddesinde emeği var.  Başkanımızın hizmetlerine diyeceğimiz yok. Garson devlet var, gardiyan devlet var. Gardiyan devlet ayağına çağırır, garson devlet hizmeti ayağına getirir. Şevket Başkanımız hizmeti ayağımıza getirdi. Bütün hizmetlerinden dolayı kendisine kendim ve esnaflarımız adına teşekkür ediyorum” dedi.
Tarsus’taki esnaflarla sürekli iletişim halinde olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Şevket Can, bu tarz görüşmelerin şehrin kalkınması için büyük rol oynayacağını belirtti.
Başkan Can, “Buranın yapılmasında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’ın çok emeği var. O zaman ben Fen Müdürü idim. Gerçekten bu sitenin yapımında belediye olarak çok emeğimiz var. Tarsus Belediyesi olarak şehrimizde değişik esnaf gruplarıyla sürekli iletişim halindeyiz.  Bundan böylede bu görüşmelerimizin önemi şehrimizin kalkınması için esnaflarımızdan gelen geri dönümler çok önemli. Ali ağabeyimiz altyapıdan bahsetti. 4 yıldan bu yana 28 açılış yaptık. Bugünde 29’ncu açılışımızı Fatih Mahallemizde Bedrettin Sarpkaya Spor kompleksini açarak yapacağız. Bizlere dostça kardeşçe bu ortamı sağladığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.
Daha sonra yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Can, “Şu anda otelimizin ihalesini gerçekleştirdik. 4 yıldız konseptinde 103 odalı, konut işyeri ve ofis olmak üzere gerçekleştirilecek projenin temelini 1-2 aya kadar kalmaz atacağız. 15 bin kişilik gösteri merkezi inşaatımız devam ediyor. Kırklarsırtı Mahallemizdeki inşaatın %95’i bitti. İnşallah Haziran veya Temmuz ayında faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Berdan projemiz Çukurova’nın gerdanlığı olacak. 20 milyonluk bir proje. Son noktaya geldik. Yemek yiyip, dinlenebileceğiz nezih bir ortam olacak. Adana ve Mersin’i de burada ağırlamayı planlıyoruz. 4 mahallemizde cami inşaatlarımız devam ediyor. 4 yaşam boyu spor merkezimiz daha açılışını bekliyor. Yakında kendi elektriğimizi üretmeye başlıyoruz. 3.5 megawatt’lık lisansımızı aldık. Tesislerimizi kurduk. Bu aydan itibaren çatılardan senelik 3.5 milyonluk elektrik üretmeye başlayacağız” şeklinde yaptığı ve yapacağı projelerden bahsetti.
Tarsus’ta herkesi ev sahibi yapıp evlendireceğini belirten Başkan Can, “Toplu konut projesine gireceğiz inşallah. TOKİ’den daha ucuza daha konforlu konut yapıp Tarsus’lu hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Bu konutu yaparken Tarsus’ta herkesi evlendireceğim. Bütün bekarlar evlenecek” dedi.
Ayrım yapmadan hizmet ürettiklerinin altını çizen Başkan Can, “Bizim belediyecilikte birinci önceliğimiz ayırmadan, ayrım yapmadan hangi mahallenin hangi köyün ne ihtiyacı varsa ona göre hizmet üretiyoruz. Büyükşehir yasasını vatandaşlarımıza hissettirmedik. Gelirimiz düştüğü halde bunu vatandaşlarımıza hissettirmedik. Cenab-ı Allah birlikteliğimizi daim etsin. Kardeşliğimizi ve huzurumuzu bozdurmasın. Biz Tarsus’a ve ülkemize sahip çıkmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bizim gidecek başka biryerimiz yok. Ülkemizin geçtiği zor günlerde birbirimize sıkıca sarılmalı. Birbirimize bağlanmalıyız.  Allah Afrin’de büyük bir mücadele veren askerlerimizin ayağına taş değirmesin” şeklinde konuştu.
Daha sonra söz alan Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Bu tarz siteleri şehrin dışında uygun bir arazi bulup oraya taşımak gerekiyor. Burada da Mersin’de de başkanlarımız arsa konusunda sorunlar yaşıyor. Ayrıca araç muayene istasyonunun Tarsus’ta olmaması, Huzurkent’teki araç muayene istasyonunun yetersiz kalması konusu hala çözülmedi. Şevket Can Başkanımız bakana bu durumu izah etti ve arsa konusunda da yardımcı olacağını belirtti. Bu konuda bende başkanımda mücadele yapıyoruz. Tarsus, Mersin arası otobanın ücretsiz olması konusunda da hükümete tekliflerimiz oldu. Görüşmelerimiz devam ediyor. Afrin mücadelesi Türkün, Kürdün ve Arabın mücadelesi değil. Bu mücadele bize karşı birleşmiş bizi bu topraklardan atmak isteyenlere karşı verdiğimiz mücadeledir. Biz el birliğiyle bu işin altında kalkacağız” dedi.
Konuşmalarından ardından Başkan Can, esnafların sorularına cevap verdi.
Başkan Oto Galericiler Sitesi Esnaflarıyla Biraraya Geldi
Başkan Oto Galericiler Sitesi Esnaflarıyla Biraraya Geldi
Başkan Oto Galericiler Sitesi Esnaflarıyla Biraraya Geldi
Başkan Oto Galericiler Sitesi Esnaflarıyla Biraraya Geldi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin