Başkan Nesim Ekinci, “Mersin’de Deprem Odaklı Kentsel Dönüşüm Kaçınılmazdır”

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, 17 Ağustos Depremi’nin 20. Yıldönümünde yayınladığı açıklamada, Türkiye topraklarının yüzde 98’inin deprem riski altında olduğunu hatırlatarak, hayata geçirilen tüm düzenlemelere rağmen hala depreme tam anlamıyla hazırlıklı olunmadığını belirtti.

16 Ağustos 2019 Cuma, 11:32
G: 16.08.2019 - 20:01
Başkan Nesim Ekinci, “Mersin’de Deprem Odaklı Kentsel Dönüşüm Kaçınılmazdır”
-

Mersin’in de jeolojik konumu itibariyle tehlike altında olduğunu ifade eden MERYAP Başkanı Nesim Ekinci, “Kentimizi, ihtiyaçlara göre planlayıp geliştirmeliyiz ve afete karşı güvenli olmayan binalarımızı sağlıklı bir şekilde dönüştürmeliyiz” dedi.

Türkiye’de büyük yıkıma yol açan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 20’inci yıldönümü nedeniyle açıklamada bulunan MERYAP Başkanı Nesim Ekinci, hayata geçirilen düzenlenmelere rağmen Türkiye’nin de Mersin’in de hala depreme tam anlamıyla hazırlıklı olmadığını belirtti.

“Mersin, Depreme Dayanıklı Hale Getirilmeli”

Türkiye topraklarının yüzde 98’inin deprem riski altında olduğu, ülke genelindeki 20 milyonluk konut stokunun üçte birinden fazlasının depreme dayanıklılık açısından ciddi risk taşıdığını belirten Nesim Ekinci, şöyle konuştu:

“Unutmamamız gerekir ki, ‘İnsanları deprem değil binalar öldürüyor.’ Güvenli, kaliteli yapılaşma anlayışıyla hareket etmeli ve kentsel dönüşüm fırsatını iyi değerlendirmeliyiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızda bu konuda önemli destekleri hayata geçirmektedir. Yenişehir ve Akdeniz gibi kentimizin büyük ilçelerinde 50-60 yıllık hatta daha fazla ömre sahip ekonomik ömrünü tamamlamış, depreme dayanıksız evlerin yoğun olduğu mahalleler bulunmaktadır. Dolayısıyla hiç zaman kaybetmeden, el birliğiyle kentimizdeki bu riskli bina sorununu çözmeliyiz ve deprem odaklı kentsel dönüşümü hayata geçirmeliyiz.”

“Bütünsel Yenilenme Yapılmalı”

Kentsel dönüşümde çoğunlukla bina bazında yenilenme yapılarak ilerlendiğini belirten Nesim Ekinci, kentsel dönüşüm sürecinin kentsel yaşam kalitesini ekolojik, mekânsal, sosyal, kültürel ve ekonomik boyutlarıyla da değiştirmesi için bütünsel bazda ele alınıp, dönüşümün bu şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Son 15 yıldır Mersin’de yaşanabilir şehir hedefine dönük olarak; afetlere karşı güvenli, altyapısı tam, çevre dostu konutların üretildiğine dikkati çeken Nesim Ekinci, dönüşümün inşaat sektörüne de ivme kazandıracağını belirterek, “ MERYAP olarak, kentsel dönüşüm çalışmalarına katkı vermeye her zaman hazırız” dedi.

MERYAP Başkanı Nesim Ekinci, “Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği olarak, böyle bir acının ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını bir kez daha temenni ediyor; deprem felaketlerinde kaybettiğimiz binlerce vatandaşımızın acılarını yüreklerimizde taşıyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin