Başkan Mustafa Gültak: "Akdeniz Hak Ettiği Yerde Değil"

Başkan Gültak; “Akdeniz; şehrin kalbi olmasına; ticaretin yoğun olduğu, limana, serbest bölge ve sanayi tesislerine ev sahipliği yapmasına rağmen, beklenen atılımı yıllardır bir türlü gerçekleştirememiş, hak ettiği yere varamamıştır” dedi.

30 Kasım 2019 Cumartesi, 14:35
G: 30.11.2019 - 14:36
Başkan Mustafa Gültak: "Akdeniz Hak Ettiği Yerde Değil"
-

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; Adıyaman İli ve İlçeleri Derneği Başkanı Hacı Sarıdoğan ile Mersin Girit Türkleri Kültür, Dostluk ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yaşar Güngör ve yönetimlerini makamında ağırladı. Ziyaretleri nedeniyle dernek yönetimine teşekkür eden Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, yeni dönemle birlikte Akdeniz’de hizmet ve yatırım atağı başlattıklarının altını çizdi.

“Limanın, ticaretin, ekonominin olduğu hiçbir yer böyle fakir kalmaz”

Başkan Gültak; “Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ama şu da bir gerçek ki Akdeniz; şehrin kalbi olmasına, ticaretin, limanın, serbest bölgenin ve sanayi alanlarının burada olmasına rağmen istenen atılımı gerçekleştirememiştir. Son 20 yıldır da hiç ilerlememiş, hak ettiği yere bir türlü varamamıştır” dedi. Millet Bahçesi ile kentsel dönüşüm projelerinden bahseden Gültak; gönül belediyeciliği ile ayırım yapmadan tüm vatandaşlara hak ettikleri hizmetleri sunarak yaşamı güzelleştireceklerini ifade etti.

“Akdeniz’de yaşanan göçün önünü kestik”

Başkan Gültak, göreve geldikten sonra bir hareketlilik, bir değişim başlattıklarını kaydederek; “Akdeniz’de yaşanan göçün önünü kestik. Türk, Kürt, Arap, tüm kardeşlerimizin itilmişliğine son verdik. Tabi Şevket Sümer, Güneş, Çay ve Çilek, Kazanlı ve Karaduvar mahallelerinde yaptığımız çalışmalar; Huzurkent’te yakında başlayacağımız çalışmaların sonucunda insanlarda huzur ve barış ortamı oluşunca yeniden düşünmeye başladılar. İnsanlarımızın mutlu olabilmeleri için gereken her türlü çalışmayı sunmaya devam edeceğiz. Verdiğimiz sözlerin hepsini inşallah yerine getireceğiz” diye konuştu.

“Akdeniz, yıllardır özlediği hizmetlere kavuşuyor”

Adıyaman İli ve İlçeleri Derneği Başkanı Hacı Sarıdoğan ise konuşmasında; “Akdeniz ve hemşerilerimiz, Ak Belediyecilik sayesinde yıllardır özlemle beklediği hizmetlere kavuşuyor. Mahallelerimize yapılan taziye evleri sayesinde insanlarımız, yağmur – çamur altında taziyelerini yapmaktan kurtuldu. Başkanımız, 7 gün 24 saat hemşerilerimizin içinde, taziyelerine katılıyor, dertlerini dinleyip çözüyor. Hizmetleri nedeniyle Başkanımıza çok teşekkür ediyor, başarılarının daim olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Gültak; Mersin Girit Türkleri Kültür Dostluk ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yaşar Göngör ve yönetimini de gün içinde ağırladı. Dernek Başkanı Güngör, özellikle öğrenciler yararına hayata geçen hizmetler nedeniyle Gültak’a teşekkür etti, yeni dönemde Akdeniz’de birçok şeyin değişeceğine inandığını dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı

Mersin Haber ,Mersin