Desktop sürüme geç

Başkan Kocamaz’dan Dünya Engelliler Günü Mesajı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.

02 Aralık 2015 Çarşamba, 11:28
Başkan Kocamaz’dan Dünya Engelliler Günü Mesajı
2015-12-02 11:28:07 -


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Göreve geldikleri günden itibaren yaptıkları her hizmet ve projede, engelli vatandaşların ihtiyaçlarını göz önüne aldıklarını vurgulayan Başkan KocamazEngelli haklarını, hukukuyla, eğitimiyle ve istihdamıyla bir bütün olarak ele almak gerekir. Engelli vatandaşlarımıza tanınan haklar bir bağış, bir iyilik değil, onların insan olmalarından kaynaklanan doğal haklarıdır. Onları insanca yaşatacak ortamlar hazırlamak, üretici olarak topluma kazandırmak, toplumların en önemli sorumluluklarındandır dedi.

Ülkemizde yaşayan engelli vatandaşların halen daha, iş hayatına katılımdan, ulaşıma, eğitimden sağlığa kadar pek çok sıkıntı ve sorunlarının olduğunu belirten Başkan Kocamaz, Engellilik, yalnızca engellileri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar genel bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir konudur. Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi, ülkemizde de milyonlarca engelli insan bulunmaktadır diye konuştu.

Çağdaş toplumların hayatın her aşamasında engelli vatandaşları desteklemesi gerektiğini ifade eden Başkan Kocamaz, Engelli bireylerin geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımız işbirliği içinde olmalıdırdedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin genelindeki engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için çalıştıklarını, projeler ürettiklerini ve bu konuyla ilgili kentin diğer dinamiklerine de her türlü desteği verdiklerini belirten Başkan Kocamaz, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle tüm engelli kardeşlerime sevgi ve saygılarımı sunarım” diye konuştu.

 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
VALİ TOROS, SİLİFKE GEÇİCİ HAYVAN BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİNDE DENETİM GERÇEKLEŞTİRDİ
TARSUS'TA PARK HALİNDEKİ ARAÇ KURŞUNLANDI
TARSUS LİFE PARK'TA "HAYDİ ÇOCUKLAR HAVUZA" PROJESİ BAŞLADI
Kızkalesi Polis Merkezi Yaz Sezonunda 7/24 Görev Başında
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN TARSUS AKGEDİK VE DADALI MAHALLELERİ ARASINDA SATHİ ASFALT ÇALIŞMASI
Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Mezuniyet Töreni
Tarsus’ta Şafak Operasyonu: Gözaltılar Adliyeye Sevk Edildi, Cihazlara El Konuldu
MERHUM KÜNDEKAR NEZİHİ USTA'NIN ROL ALDIĞI KISA METRAJLI 'AYNA' FİLMİ GÖSTERİME GİRDİ
ÇALINTI MOTOSİKLETLE KAÇMAYA ÇALIŞAN ŞÜPHELİ YAKALANDI
SİLALI SALDIRI OLAYININ ŞÜPHELİLERİ YAKALANDI

Mersin Haber ,Mersin