Başkan Kocamaz, Türkmen Katliamını Kınadı "Türk’ün Kanı Sebil gibi Fırat’ın Sularına Karışıyor"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Suriye'deki Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik Esad rejiminin karadan ve Rus uçaklarının havadan gerçekleştirdiği saldırıları kınadıklarını belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak soydaşlarımızın acılarını en yüksek sesle dile getirecek ve yaralarını imkanlarımız dahilinde sarmaya çalışacağız” dedi.

21 Kasım 2015 Cumartesi, 21:54
Başkan Kocamaz, Türkmen Katliamını Kınadı "Türk’ün Kanı Sebil gibi Fırat’ın Sularına Karışıyor"
-

   Sınırımızın hemen ötesinde soydaşlarımızın katledilmesine sessiz kalamayacaklarını ifade eden Başkan KocamazSuriye'deki Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik Esad rejiminin karadan ve Rus uçaklarının havadan gerçekleştirdiği saldırıları esefle ve şiddetle kınıyoruz. Suriye'deki Türkmen varlığına yönelik her türlü saldırı, Türkiye'nin bölgedeki etkinliği ve itibarının yanı sıra, Türk milletinin hükmi şahsiyetine karşı yapılmaktadır. Çeşitli bahanelerle yaratılan çatışma ortamında, türlü kurnazlıklarla Türkmenlerin evleri yerle yeksan ediliyor. İhtiyarı genci, çocuğu bebeği, erkeği kadını ayırt edilmeden sivil Türkmenler hedef alınarak Türk’ün kanı sebil gibi Fırat’ın sularına karışıyor. Tüm bu zulmün altında kadim devletimizin tüten ocakları söndürülüyor dedi.

  Güneydoğu’da yaşanan çatışma ortamına da değinen Başkan Kocamaz, “Yine aynı olaylar sırasında Güneydoğu’da güvenlik güçlerimizin, Kandil’den kontrol edilen terör örgütü militanları tarafından kahpece şehit edilmesi oyunun büyüklüğünü ve Türkmen’e karşı olan kinin sebebini net bir şekilde ortaya koyuyor” dedi.

 

Başkan Kocamaz açıklamasında şunları söyledi;

 

Hepsinden daha öte mazlumların tek umudu Fatih’in adaletinin, Kanuni’nin merhametinin ve Yavuz’un kudretinin bugünkü varisi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yönetenler bu soykırımı görmezden geliyor.

Bu lâl olan dilleri, taş kesen kalpleri Suriye'deki Bayırbucak Türkmen bölgesi başta olmak üzere Türkmeneli’nde yaşanan drama karşı sessiz kalmamaya davet ediyoruz. Osmanlı’nın vasiyeti, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk emaneti olan Misak-ı Milli sınırlarında kalan bu soydaşlarımıza sahip çıkmanın her şeyden öte bir vatandaşlık vazifesi olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum. Tek ümidi Türkiye olan, tek suçları Türk olmak olan kardeşlerimizin sıkıntılarına yönelik somut adımlar atılması için yetkili makamları göreve çağırıyorum.

Bu vesileyle her birini ailemden bir fert olarak gördüğüm başta Türkmen soydaşlarım olmak üzere, Türk Dünyasının en ücra köşesinden en modern kentine kadar milletinin ve değerlerinin bilincinde olan tüm soydaşlarıma selam, dua ve muhabbetlerimi sunuyorum. Bir kez daha Bayırbucak’ta şehit edilen Türkmen soydaşlarımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
GENÇLİK ŞEHRİ MERSİN’DE GENÇLİK BAYRAMI COŞKUSU SİMGE KONSERİ İLE TAVAN YAPTI
TARSUS ATLETİZM KULÜBÜ, "ULUSLARARASI KONYA YARI MARATONU"NA KATILDI
32. Geleneksel Türkmen Şöleni Coşkuyla Gerçekleşti
MERSİN SPOR KULÜBÜ, SÜPER LİG’DEKİ İLK YILINDA PLAY-OFF’A KALDI
TADER BAŞKANI ÖZSU, 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI'NI KUTLADI
MESKİ PERSONELİNE “ÇOCUKLARDA EPİLEPSİ, NÖBET VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER” KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ
SOLİ SAHİLİNDEKİ CANSIZ BEDEN BULUNDU
Mut'ta Orman Yangınlarıyla Mücadele Toplantısı
Tarih, Doğa ve Spor Coğrafyasında Sağlık Emin Ellerde
YOL KAPATAN SÜRÜCÜLERE AĞIR PARA CEZASI GELİYOR

Mersin Haber ,Mersin