Başkan Kocamaz, “En Büyük Projelerin Altında Burhanettin Kocamaz’ın İmzası Var”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus’ta gönülleri kazanmaya devam ediyor.

20 Mart 2019 Çarşamba, 09:25
G: 20.03.2019 - 11:23
Başkan Kocamaz, “En Büyük Projelerin Altında Burhanettin Kocamaz’ın İmzası Var”
-

Tarsus’a yaptığı binlerce hizmetlere bir yenisini daha ekleyen Başkan Kocamaz, yapımı tamamlanan Vefa Köprüsü’nün açılışını gerçekleştirdi. Hizmette 25 yılını deviren Başkan Kocamaz, tezahüratlarla karşılandığı Tarsus’a bir gönül köprüsü daha kazandırdı.
Tarsus Vefa Köprüsünün açılışına Demokrat Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayfer Yılmaz, İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, İYİ Parti Tarsus Belediye Başkan Adayı Esin Erkoç, İYİ Parti İl ve İlçe teşkilatı üyeleri ve çok sayıda Tarsuslu katıldı.
Başkan Kocamaz, “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz”
Tarsus Belediye Başkanı olduğu yıl Tarsus Belediyesi’nin bir köprü yapacak kadar dahi parasının olmadığını ifade ederek konuşmasına başlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,“Nereden nereye geldik. Biz batmış, bitmiş, tükenmiş bir belediyeyi çukurdan aldık. Ve 20 yıllık süre içerisinde alan ve nüfus bazında en zengin belediyeyi teslim ederek, Mersin’e gittim. Devletin dili yazı. Açarlar dosyaları, vatandaş inceler, herkes her şeyi görür. Gideceğimiz son dönemde arkadaşlara sordum. Saymaya bir başladık, 41 tane köprü yapmışız. Eskiden insanlar kanalın üzerinden karşıdan karşıya geçen incecik su borusunun üstünden düşmeden geçerlerse geçerlerdi. Bu Berdan’ın üzerinde bir tane köprü vardı. Bir de şelalede ki tarihi taş köprü vardı. Oraya geçmek için araçların ön kayıt yaptırması lazımdı. Bugün geldiğimiz noktada Beydeğirmeni köprüsünü aynen buradaki gibi bulvara dönüştürdük. Şu anda bizim yaptırdığımız köprü sayısı gerçekten sadece Berdan’ın üzerinde 4 oldu. Barajın içerisinde bir köprü daha yapacağız. Onunda iznini çok zor aldık. Barajdaki sıkıntıyı da ortadan kaldıracağız. Karşılıklı gidiş geliş köprüleri birbirinde farklı olacak. Kim ne konuşursa konuşsun. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz”dedi.
“En büyük projelerin altında Burhanettin Kocamaz’ın imzası var”
Tarsus’ta ve Mersin’de sayısız büyük projeye imza attıklarının ve Tarsus’la ilgili hayallerinin henüz bitmediğinin altını çizen Başkan Kocamaz, “Daha düne kadar ‘Ben zengin babanın evladıyım. Bana çok büyük miras bıraktı’ diyen insanlar bugün maalesef siyaset sahnesine girince, vefasızlık ön plana çıkınca ağzına geleni söyleyebiliyor. Ama Tarsus halkı neyin ne olduğunu biliyor. Bu kentte yapılan en büyük projelerin altında Burhanettin Kocamaz’ın imzası var. Tabi ki daha yapacak çok işimiz var. Bizim en büyük hayallerimizden birisi de bu Berdan’ın iki tarafını açıp, burayı Çukurova’nın cazibe merkezi haline getirmekti”diye belirtti.
“İnşallah âşıkları buluşturacak köprülerin sayılarını arttırırız”
Bir diğer hayalinin de D400 karayolundan Berdan nehri arasındaki mesafeyi kısaltmak olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz,“Normalde D400 karayolundan denize 53 kilometreden varıyor. İki tane proje hazırlandı. O kıvrımlar, menderesler kısaltıldığı zaman bir tanesi 18 kilometrede denize varacak. Diğeri de 22 kilometrede denize varacak. Bunu yapmakta benim diğer hayallerimden biri. Tarihteki o Karabucak Ormanının bulunduğu bölge Regma gölüydü ve bir lagündü orası. Kleopatra o lagünden Tarsus’a çıkmış ve Antoniusla buluşmuştu. İnşallah biz Cenab-ı Allah ömür verir, nasip ederde Sayın Ayfer Yılmaz ile birlikte yine âşıkları buluşturacak o köprülerin, o yolların miktarını da artırırız. İnşallah o göleti de yine Tarsus’un alt tarafına getirir bir yat limanı olarak, bir marina olarak kullanmayı Caneb-ı Allah bize nasip eder”şeklinde konuştu.
“Biz ufak işlerle uğraşmayız”
Başkan Kocamaz konuşmasının devamında“Biz gerek Mersin genelinde gerekse Tarsus’ta olması gereken işleri yaparız. Biz ufak işlerle uğraşmayız. Daha önce Tarsus’ta ulaştığımız sevgi, barış, hoşgörü ve kardeşlik ortamına Mersin’de de ulaştık Cenab-ı Allah birliğimizi daim etsin. Bizi birbirimizden ayırmak isteyenlere fitne ve fesatçılara fırsat vermesin. Cenab-ı Allah geleceğe hep birlikte yürümeyi ve bin yıllık kardeşliğimizi daha nice bin yıllar sürdürmeyi nasip etsin. Bugün açılışını yaptığımız köprünün Tarsus’a hayırlı olmasını, kazasız belasız kullanılmasını temenni ediyorum”ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından Başkan Kocamaz protokol üyeleri ile birlikte kurdele keserek köprünün açılışını gerçekleştirdi.
Gönülleri bağlayan köprü; Vefa köprüsü
Fahrettin Paşa Mahallesi ile Kavaklı Mahallesini 2485 sokak üzerinden bağlayan Vefa Köprüsü 3 milyon 750 bin TL maliyete sahip. 48 m uzunluğunda ve 20 genişliğindeki yeni köprü projesi kapsamında 873 ton sıcak asfalt çalışması, 1150 metrekare kilit taşı ve 1350 metrekare bordür döşeme ile kaldırım yapımı tamamlanırken, modern aydınlatma sistemleri ile donatılan köprü, ulaşıma hazır hale getirildi. Büyükşehir Belediyesi uzun süre hizmet verebilecek nitelikli bir yapıyı daha Tarsusluların hizmetine sundu.
Başkan Kocamaz, “En Büyük Projelerin Altında Burhanettin Kocamaz’ın İmzası Var”
Başkan Kocamaz, “En Büyük Projelerin Altında Burhanettin Kocamaz’ın İmzası Var”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek

Mersin Haber ,Mersin