Başkan Kaya ve Ekincioğlundan İstiklal Marşının Kabul Kutlama Mesajı

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, 12 Mart Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü ve İstiklal Marşı’nın kabulünün 99. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

11 Mart 2020 Çarşamba, 11:50
Başkan Kaya ve Ekincioğlundan İstiklal Marşının Kabul Kutlama Mesajı
-

Rehberimiz İstiklal Marşımız
Başkan Murat Kaya yayınladığı mesajında “99 yıl önce bugün Büyük Millet Meclisi’nin yüksek bir heyecanla kabul ettiği İstiklal Marşımız, milletimizin hissiyat ve heyecanı ile bağımsız bir ülke ve hür bir milletin aydınlık geleceğinin müjdecisi olmuştur" dedi.
Başkan Murat Kaya mesajının devamında " İstiklal Marşı'mız Türk milletinin vatanına ve hürriyetine göz dikenlerle mücadelede kararlılığının ilanıdır. İstiklal Marşının her harfi, her hecesi, her kelimesi, her satırı tüm Anadolu’da yazılmıştır. Onun için İstiklal Marşı, millet hissiyatının, milletin geleceğe olan inancının, geleceğe olan imanının, mısralardaki ifadesidir. Dün olduğu gibi, hem bugün içinden geçtiğimiz zorlu süreçlerde hem de yarın önümüze çıkacak zorluklarda rehberimiz İstiklal Marşımız'dır.
Bugün hepimize düşen en büyük görev, İstiklal Marşımızda anlamını bulduğu gibi geçmişteki muhteşem mücadelenin önem ve değerinin şuuruna vararak, atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak ve bayrağımızı daha yükseklere taşımak, İstiklâl Marşımızı coşkuyla söyleyeceğimiz daha büyük başarılar kazanmak için gayret göstermektir.
Bu anlamlı gün vesilesiyle vatan şairi, edip ve kahraman Mehmet Akif ERSOY’u sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla anıyorum.

Meclis Başkanı Ekincioğlu'nun İstiklal Marşımızın Kabulünün 99. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı
Başkan Kaya ve Ekincioğlundan İstiklal Marşının Kabul Kutlama Mesajı
Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsmail Hakkı Ekincioğlu, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolaysıyla mesaj yayımladı.
Meclis Başkanı İsmail Hakkı Ekincioğlu, "Türk milletinin bağımsızlığa olan inancını destanlaştıran, Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un ölümsüz eseri İstiklal Marşı'mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 'Milli Marş' olarak kabul edilişinin 99. yıl dönümünü büyük bir gururla kutlamaktayız" dedi. Ezelden beri hür yaşamış ve ilelebet hür yaşayacak olan Türk Milleti'nin bağımsızlığa verdiği önemi, Mehmet Akif Ersoy'un her dizeye ilmek ilmek işlediğini vurgulayan Başkan Ekincioğlu, özgürlük ve bağımsızlığın Türk Milleti'nin karakterinde olduğunu ve bu yüce milletin varlığını kainatın sonuna kadar tam bağımsız olarak sürdüreceğini söyledi.
Ekincioğlu mesajının sonunda , "Bu millete ölümsüz bir eser bırakan Mehmet Akif Ersoy’u şahsım ve meclisim adına rahmet ve minnetle anıyorum." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”

Mersin Haber ,Mersin