Başkan Gültak, Bu Ay İçinde Çay Mahallesi’nde de Hak Sahipleri İle Görüşmelerin Başlayacağını Belirtti

Başkan Gültak; Akdeniz Belediye Meclis toplantısında kentsel dönüşüm projelerinin önemine bir kez daha dikkat çekti.

07 Şubat 2022 Pazartesi, 20:05
Başkan Gültak, Bu Ay İçinde Çay Mahallesi’nde de Hak Sahipleri İle Görüşmelerin Başlayacağını Belirtti
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Barış Mahallesi’nde, tapu devirlerinde yüzde 82’yi bulduklarını belirten Başkan Gültak, Çay Mahallesi’nde ise TOKİ tarafından yapımı tamamlanan 415 daire için bu ay sonuna doğru hak sahipleri ile görüşmelerin başlayacağını ifade etti.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ilk toplantısında, bazı Meclis üyelerinin açıklamaları üzerine, Çay ve Barış mahallelerinde gerçekleşen kentsel dönüşüm projelerinde gelinen süreci ve verileri değerlendirdi. Barış Mahallesi’nde acele kamulaştırma ve bedel tespiti ile ilgili sadece 26 dava açıldığını, bu davalardan da 22’sinin sonuçlanıp hak sahiplerine bedellerinin yatırıldığını anlatan Başkan Gültak, geriye yalnızca 4 dava kaldığını ifade etti.

“Hak sahiplerinin yüzde 82’si ile anlaşma sağlandı”

Barış Mahallesi’nin, yaklaşık 100 yıllık bir mahalle olduğunun altını çizen Başkan Gültak; “Bugüne kadar hiç kimse bu mahallemize bir çivi dahi çakmamış. 415 konut, bir kreş, bir cami, bir kültür evi, yeni yollar, caddeler ve sokaklar, doğalgaz… İnsanların yaşayacağı, kent mimarisine de uygun modern bir mahalleden bahsediyoruz. Dolayısıyla 415 konutluk bir projede, hak sahipleri ile yüzde 82 oranında anlaşma sağlanıp tapu devri gerçekleşmiş. Yine bu süreçte sadece 26 dava söz konusudur. Kiraya çıkan hak sahibi vatandaşlarımızın kira ücretleri de her ay düzenli ödenmektedir” diye konuştu.

“Belediye başkanları risk almalıdır”

Başkan Mustafa Gültak; kentsel dönüşüm projelerinde, yüzde 75 çoğunluğu aradıklarına da işaret ettiği açıklamasında, çoğunluğun genel kabulü ve menfaatinin söz konusu olduğu durumlarda, yasaların kendisine verdiği yetkiyi kullanacağını dile getirdi. “Eğer belediye başkanları risk almıyorsa, o koltukta oturmasınlar” diyen Başkan Gültak, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Tahminen söylüyorum; bu ayın sonunda inşallah Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum da Mersin’e gelecek ve temel atma törenini yapacağız. Tabi açılan 26 davanın da hepsi, ‘projeyi istemiyoruz’ diyen vatandaşlarımız değil. Hisseleri nedeniyle hak sahiplerinin kendi aralarındaki anlaşmazlığı veya farklı ülkelerde yaşıyor olmalarından kaynaklıdır. Nihayetinde Barış Mahallesi, kentsel dönüşüm projesinin ilerlemesi açısından çok başarılı bir mahallemizdir.”

Çay Mahallesi’nde, bu ay içinde hak sahipleri ile görüşmeler başlıyor

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, TOKİ eliyle 415 konutun tamamlandığı Çay Mahallesi’nde ise bu ayın 3’üncü haftasından itibaren hak sahipleri ile görüşmelerin başlayacağını kaydetti. Başkan Gültak; “Toplu Konut İdaresi (TOKİ) çalışanı olan Gayrimenkul Değerlendirme AŞ. (GEDAŞ) Genel Müdürlüğü personeli kentimize gelecek. Tabi Çay Mahallesi’nde rakamlar belli fakat müdürlük personeli açıklasın istiyorum. Açıkçası ‘bir babanın oğluna vermeyeceği’ rakamlar söz konusu. Dolayısıyla hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz” diye konuştu.
Akdeniz Belediye Meclisi’nin; M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda, belediye konferans salonunda gerçekleşen 7 Şubat 2022 tarihli toplantısında, gündeme alınan çeşitli konular karara bağlandı veya ilgili komisyonlara oybirliği ile havale edildi. Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı, 11 Şubat 2022 Cuma günü saat 10:00’da, yine belediyenin konferans salonunda yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin