Başkan Can'dan Tarsus Esnafına Müjde

Esnaf buluşmasında müjdeyi verdi...

21 Mart 2018 Çarşamba, 19:28
Başkan Can'dan Tarsus Esnafına Müjde
-

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, esnaf grupları ile bir araya gelmeye devam ediyor. Son olarak Traktörcüler sitesi esnaflarıyla site içerisinde kahvaltıda bir araya geldi.
Amaçlarının Tarsus’ta ekonomiyi hareketlendirmek olduğunu belirten Başkan Can, traktörcüler pazarı kurma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Başkan Can, “Şehrimizde yaşayan bütün insanlarımıza hizmet ederken, sivil toplum kuruluşlarımızla, odalarımızla, muhtarlarımızla, vatandaşlarımızla görüşerek, konuşarak, projelerimizi gerçekleştirmeden önce birlikte karar verip, birlikte hizmete geçiriyoruz. Bugün burada traktörcüler sitesinde bunun bir örneğini yaşayacağız. Hepinizin bildiği gibi 2014 seçimlerinden sonra görev alanımız çok genişledi. 129 köyümüz ve 5 beldemiz Tarsus Belediyemizin bir mahallesi haline dönüştü. 2104 öncesi 45 mahalleye hizmet ediyorduk, 2014 sonrası 179 mahalleye hizmet etmeye başladık. Görevimiz ve yetkimiz 4 kat arttı. Ama biz bu işin çıraklığından mutfağından geliyoruz. Gece uyumadan, gündüz yorulmadan hizmetlerimize devam ediyoruz. Ayrım yapmadan, ayırmadan, dini, dili, ırkı ne olursa olsun şeffaf belediyecilik anlayışımızla Allah rıza için çalışıyoruz. Bu böyle de devam edecek” dedi.
Çukurova’ya hizmet verecek bir Pazar kuracaklarını ifade eden Başkan Can, “Traktörcüler sitesini ve pazarını önemsiyorum. Tarsus’ta kamyoncular pazarı, traktörcüler pazarı, hanımelleri pazarı ve canlı hayvan pazarı adı altında kurmak için mücadele ediyoruz. Hedefimiz sizlerle birlikte haftada bir gün şehrimizde traktörcüler sitesinde pazartesi günü köylü vatandaşlarımızın şehre en fazla indiği günlerden biri burada sizlerle birlikte traktörcüler pazarını kuracağız. Çevre illerde böyle bir pazar yok. Köylülerimizin burayı haftada bir gün ziyaret etmesini sağlayacağız. Tarsuslu hemşerilerimiz traktörleri başka ilçelerden, illerden alıyor. Belki bununda önüne geçmiş olacağız. Kazandığımız parayı kazandığımız şehirde bırakma mecburiyetimiz var. Bu hepimiz için geçerlidir.  Bu traktörcüler pazarı sadece Tarsus’a hizmet etmeyecek, inşallah Çukurova’ya hizmet edecek. Biz bunun duyurusunu ve reklam çalışmasını en güzel şekilde yapacağız. Adana, Mersin diğer çevre il ve ilçelerdeki vatandaşlarımızda bilecek ki, Tarsus’ta traktör pazarı var. Tarsus’umuzda hanımelleri pazarını da birkaç aya kadar kuracağız. Gayemiz Tarsuslu hanımlar ürettikleri el emeği, göz nuru ürünlerinin satışlarını gerçekleştirmeleri ve aile ekonomilerine katkıda bulunmaları. Bunu da haftada bir gün olarak gerçekleştireceğiz. Böylece hem köylerdeki hanımlar şehre inmiş olacak. Hem de ekonomik bir katkı sağlayacağız.  Ayrıca canlı hayvan pazarıyla ilgili bir projemiz var. Şu anda eski asfalt şantiyesinin karşı tarafında bulunan alan bizlere ait değil, kamulaştırmayla ilgili görüşmelere başladık. Bu sürecin sonunda inşallah Tarsus’umuzda canlı hayvan pazarı haftada bir gün kendi hayvanını, kendi satacak. Buda şehrimize bir hareketlilik getirecektir. Ayrıca kamyon pazarı denince akla Nevşehir gelir. Bizim de kamyoncular kooperatifinde binden fazla esnaf arkadaşımız var.  Kamyoncular ve otomobilciler pazarı adı altında da gerçekleştirdiğimiz de,  dört pazarla şehrimizde esnafımıza ekonomik katkı sağlayacağız ve diğer illerden şehirlerden gelenlerin ziyaret sayısını arttıracağız. Bunlar için azimli bir şekilde çalışıyoruz. Yıllarca Adana ve Mersin arasında bulunmamızdan dolayı şansızlık çektiğimizi düşünüyordum. Ama inşallah biz bu şansızlığı birlikte hareket edersek, aşacağımızı ve şansa çevirebileceğimizi düşünüyorum. Belediye olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.
Traktörcüler Sitesi Başkanı Ali Gökmen ise yaptığı konuşmada, Başkan Can’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
Başkan Can, şalvarı ve Tarsus’a özgü olan 8 köşeli kasketi ile traktöre binerek, günün anısına fotoğraf çektirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin