Başkan Adayı Vahap Seçer, “Tabela Üniversitesi Bize Yakışmaz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Tarsus’ta gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıya Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Tarsus Belediye Başkan adayı Haluk Bozdoğan ile CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk de katıldı.

07 Mart 2019 Perşembe, 16:34
Başkan Adayı Vahap Seçer, “Tabela Üniversitesi Bize Yakışmaz”
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Tarsus Üniversitesi’nin tabela üniversitesi gibi kalmasının Tarsus’a yakışmayacağını belirterek, “Tarsus Üniversitesi bizim şans. Sıkıntıları var. Binaları eksik. Derslikler konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Belediye başkanı olduğumda rektör benim çalışma arkadaşım olacak. Belediyenin her türlü olanakları üniversitenin emrine amade olacak. Bitti. Nokta. Bu kadar basit” dedi.
Vahap Seçer toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Siyasi gelişmeler Türkiye genelinde CHP’nin geniş kitlelerin umudu olması sonucunu doğurdu. Değişim isteği sokakta karşılığını buldu. Mersin’de de böyle. Mersinliler değişim istiyor” dedi.
Belediye başkanı olduğunda uygulayacağı projeler üzerinde 2 yıl çalıştıklarını anlatan Vahap Seçer, proje hazırlama aşamasında olduğu gibi başkanlığı döneminde de ekip çalışmasına önem vereceğini söyledi.
‘İŞİNİ BİLEN, CEBİ VE YÜREĞİ NAMUSLU BÜROKRATLARLA ÇALIŞACAĞIM’
Seçer, “İşi, işin ehliyle yapmak lazım. Bir belediye başkanı tek başına belediyeyi yönetemez. İşini bilen, halkın yararına çalışan, cebi ve yüreğidürüst bürokratlarla çalışmak zorundasınız. Ben belediye başkanı olduğum zaman bu düşüncelerle oluşturacağım takımla en etkin, süratle karar alan ve çözüm getiren bir anlayışla çalışacağız.Mersin’in sorunu potansiyellerin açığa çıkarılmaması. Bir belediye başkanının vizyonu da kentin gelişimine etki eder. Mersin belediye başkanının vizyonuyla kalkınır. Ankara’daki bürokrat beyefendinin söyledikleriyle değil” ifadeleri kullandı.
‘TARIM VE TURİZM DEVLET DESTEĞİ OLMADAN İLERLEMEZ’
Kamunun ya da özel sektörün yapacağı istihdam yaratacak her yatırıma belediye olarak destek vereceklerini söyleyen Vahap Seçer, “Tarsus Tarım Gıda İhtisas OSB’ye ayni ve nakdi yardım yapmaya söz verdik. Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi ilan edildi ama o gün bugün bir adım atılmadı. Karboğazı projesi için adım atılmadı. Tarım ve turizm devlet desteği olmadan ilerlemez. Bizim gibi ülkelerde de işsizliğe karşı can simidi tarım ve turizmdir.Tarsus’ta geniş tarım arazileri var. Yeni yasayla belediyelere önemli olanaklar, yetkiler verildi. Bir belediye başkanı isterse çiftçiyi tarım bakanlığının insafına terk edilmekten kurtarır. Mersin’de büyük işletmeciyi değil, küçük işletmeciyi, özellikle kadın çiftçiyi destekleyeceğiz. Kadını ekonomik hayata katacağız” diye konuştu.
Tarsus’un Türkiye’nin en eski sanayi kentlerinden biri olduğunu, ancak son zamanlarda kan kaybettiğini ifade eden Vahap Seçer, Tarsus’un sanayi kenti özelliğini yeniden kazandırmak istediklerini söyledi.
‘BELEDİYENİN OLANAKLARI ÜNİVERSİTENİN EMRİNE AMADE’
CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tarsus’ta uzun bir süre sonra üniversite kuruldu. Uzun süre diyorum çünkü Tarsus kökenli milletvekili olup da üniversite için önerge vermeyen milletvekili yoktur. Üniversite kurmak yetmez. Kurduk ama tabela üniversitesi olarak kalırsa bu bize, Tarsus’a yakışmaz. Ben devrimci, Atatürkçü bir insanım. Kendi görüşümü kente yansıtmalıyım. Şehir canlansın, şehir 24 saat yaşasın, üniversiteli gençler güvenle gezsin, dolaşsın. Tarsus Üniversitesi için ilk başta bin kişilik kız öğrenci yurdu yapacağız. Tarsus Üniversitesi bizim şans. Sıkıntıları var. Binaları eksik. Derslikler konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Belediye başkanı olduğumda rektör benim çalışma arkadaşım olacak. Belediyenin her türlü olanakları üniversitenin emrine amade olacak. Bitti. Nokta. Bu kadar basit.Tarsus bir festivaller, karnavallar, şölenler kenti olsun. Çok önemli değerleri var. Çok önemli tarihi sembolleri var. Geçtiğimiz yönetim döneminde festivaller, maraton gibi etkinlikler oldu. Bunları zenginleştirerek devam edeceğiz.”
 
Başkan Adayı Vahap Seçer, “Tabela Üniversitesi Bize Yakışmaz”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”

Mersin Haber ,Mersin