Başka mahkemedeki dava delil gösterilerek polisler tutuklandı

İSTANBUL - Kapatılan 17 Aralık yolsuzluk dosyasında görev aldıkları için gözaltına alındıktan sonra serbest kalan ancak itiraz üzerine yakalama kararı verilen 6 polisten 2’si tutuklandı

17 Aralık 2015 Perşembe, 20:02
Başka mahkemedeki dava delil gösterilerek polisler tutuklandı
-

İSTANBUL - Kapatılan 17 Aralık yolsuzluk dosyasında görev aldıkları için gözaltına alındıktan sonra serbest kalan ancak itiraz üzerine yakalama kararı verilen 6 polisten 2’si tutuklandı. Savcının, polislerin başka dosyada sanık olmalarını yeni delil olarak sunduğu belirtildi.

17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında hiçbir delil göremediğini belirterek dosyayı kapatan savcı Ekrem Aydıner, polislere yönelik soruşturma başlatmıştı. Bu kapsamda eski KOM Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya, eski İstanbul Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu ve eski Başkomiser Mehmet Akif Üner’in de aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Nöbetçi İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, 11 Aralık’ta tüm polisleri serbest bırakmıştı. Savcı Aydıner, eski KOM Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya, eski İstanbul Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu ve eski Başkomiser Mehmet Akif Üner’in de aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında itirazda bulundu.
Savcının, 25 Aralık dosyasında görev alan polislere yönelik açılan davanın iddianamesini yeni delil olarak mahkemeye sunduğu belirtildi. 6 gün önce polisleri serbest bırakan hakimin de bunu yeni delil kabul ederek 6 polis hakkında yakalama kararı verdiği kaydedildi.

Ancak, savcının yeni delil diye sunduğu iddianamede sanık olarak yer alan Topçu ve Üner o dosyada tutuklanmamıştı. Savcı ve hakimin polislerin başka dosyada da yer almalarını kendi dosyalarında tutuklama gerekçesi yapması dikkat çekti.

Yakalama verilen isimlerden Yasin Topçu ve Mehmet Akif Üner, İstanbul Adalet Sarayı’nda bir kez daha sulh ceza hakiminin karşısına çıktı. Hakim de tutuklama kararını yüzlerine okudu.
CİHAN

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
MÜDÜR FAZİLET DURMUŞ, 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINI KUTLADII
ARI KOVALARINI TAŞLAYARAK ZARAR VERDİLER
ÇAMLIYAYLA'DA 19 MAYIS COŞKUSU
"GENÇLER BU ÜLKENİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKACAK”
SEÇER “İYİ Kİ CHP VAR, İYİ Kİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VAR”
SENA ŞENER VE CEREN ÖZDEMİR BUGÜN SAHNE ALIYOR
SLOW FOOD YERYÜZÜ PAZARI, SEZONU KAPATTI
19 MAYIS RUHU 106 YAŞINDA
TARSUS MÜFTÜSÜ AKÇAY, DAVETE İCABET ETTİ
VALİ TOROS , "1 MİLLET, 7 NİNNİ" PROGRANINA KATILDI

Mersin Haber ,Mersin