Başarılı Öğrencileri Üniversiteye Ücretsiz Hazırlıyan Mersin Büyükşehir'in Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Ön Kayıtları Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin maddi durumu elverişli olmayan öğrencileri ücretsiz üniversiteye hazırladığı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nin ön kayıtları başladı.

03 Temmuz 2020 Cuma, 09:03
Başarılı Öğrencileri Üniversiteye Ücretsiz Hazırlıyan Mersin Büyükşehir'in Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Ön Kayıtları Başladı
-

9 Ağustos’a kadar yapılacak kayıtlar, “www.mersin.bel.tr” adresinden alınıyor. % 50 başarı, %50 de ailenin sosyo-ekonomik düzeyi gözetilerek alınan başvurular bu yıl salgın dolayısıyla online yapılırken, öğrenci seçimi de elektronik ortamda gerçekleştiriliyor. Kurs merkezlerine bu yıl Bozyazı’yı da ekleyecek olan Büyükşehir, toplam sayıyı 9’a ulaştıracak.
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, Başkan Vahap Seçer öncülüğünde eğitim çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve bu doğrultuda çalıştıklarını belirterek, “Çocuklarımızın hayatında bu konunun aslında çok büyük bir eşik olduğunu görüyoruz. Eğitimdeki fırsat eşitliğini desteklemek açısından da Belediye tarafından gerçekleştirilen ücretsiz eğitim çalışmalarının çok önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Başarılı olmasına rağmen maddi durumu elverişli olmayan öğrenciler, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurslarıyla üniversiteye hazırlanıyor. 2019-2020 eğitim-öğretim yılının sona ermesi ve geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ardından Büyükşehir Belediyesi’nin yeni dönem kurs kayıtları alınmaya başladı. Bu yılki kayıtlar salgın dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan “www.mersin.bel.tr” üzerinden alınıyor. %50 başarı, %50 de ailenin sosyo-ekonomik düzeyi gözetilerek alınan başvurular, 9 Ağustos’a kadar devam edecek.

Öğrenci seçimi bilgisayar destekli bir şekilde, objektif olarak yapılıyor
Büyükşehir’in kurs merkezlerinden faydalanmak isteyen öğrenciler, internet adresinden ön kayıt formuna ulaşıp, formdaki bilgileri doldurarak kayıt işlemini gerçekleştirebiliyor. Şeffaf ve adil bir seçim yapmak adına öğrenci seçme işlemlerini bilgisayar destekli bir yazılım ile gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını titizlikle ve objektif bir şekilde sürdürüyor. Kurslara alımı yapılacak öğrenciler belirlenirken, sisteme girilen bilgiler sıralanıyor ve seçmeler elektronik ortamda yapılıyor.

Bozyazı’da açılacak kurs merkezi ile sayı 9’a çıkacak
Kurs merkezlerine bu yıl Bozyazı’yı da eklemek için hazırlıklarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi sayısı böylece 9’a ulaşacak. Geçen yıl 8 ilçede gerçekleştirilen çalışma kapsamında toplam 4 bin 376 öğrenci üniversiteye ücretsiz hazırlanırken, Bozyazı’ya da açılacak kurs merkezi sayesinde binlerce öğrenci kurs merkezlerinden faydalanmaya devam edebilecek.

Yenice LGS hazırlık kursunun da hazırlıkları devam ediyor
Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de söz verdiği ve Türkiye’nin ilk ücretsiz Liselere Geçiş Sınavı (LGS) hazırlık kursu olacak olan Yenice’deki merkezin de eğitim-öğretim durumuna hazır olabilmesi için çalışmalar hızla devam ediyor.

Gökayaz: “Hem öğrencimizin başarısını, hem de sosyo-ekonomik düzeyini önemsiyoruz”
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, Başkan Vahap Seçer’in öncülüğünde eğitim çalışmalarına çok büyük bir önem verdiklerinden bahsederek, “Sınavlarla ilgili sonuçları yakın bir zamanda alacağız. Umuyoruz ki güzel sonuçlar alacağız. Akabinde tabi bu konu ile ilgili, bir taraftan LGS ile ilgili hazırlığımız söz konusu oldu. Eğitim alanı ile ilgili daha fazla çalışmalarımız yakın bir zamanda tekrar gündeme gelecek. Bunların şu anda altyapısal olarak hazırlıkları yapıyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde verilen eğitimlerin ücretsiz olduğunu hatırlatan Gökayaz, “Bizim burada bir takım kriterlerimiz var. Başvuru formunda da zaten öğrencilerimiz de velilerimiz de bunu görecekler. Burada hem öğrencimizin başarısını, hem de sosyo-ekonomik düzeyini önemsiyoruz. Bu anlamda bir yazılım gerçekleştirdik. Geçen sene de bunun uygulaması yapmıştık. Bu sene de bu uygulamayı yapacağız. Bu yazılıma göre, sosyoekonomik düzey açısından sıkıntı yaşayan öğrencilerimizi ya da ailelerimizi tabi ki daha ön planda tutuyoruz. Aynı şekilde başarı düzeyi açısından da üst sıralarda olan öğrencilerimizi de ön planda tutacağımız bir yazılımla öğrencileri belirleyeceğiz. Yani bu bir objektif seçim olacak bizim açımızdan” diye konuştu.

“Eğitimdeki fırsat eşitliğini sağlamak için ücretsiz eğitim çalışmalarının çok önemli olduğunu düşünüyoruz”
Çalışmalarını eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle gerçekleştirdiklerini kaydeden Gökayaz, “Ücretsiz olma noktasında şöyle bir iddiamız da var; bizim kurslarımızdan yararlanan öğrenciler, bizim kurslarımıza gelmedikleri takdirde, sahip oldukları ekonomik durumdan dolayı başka bir yere gidebilme olanağını bulamayacaklardı. Bu anlamda eğitimde fırsat eşitliğini gerçekten çok önemsiyoruz. Çocuklarımızın hayatında bu konunun aslında çok büyük bir eşik olduğunu görüyoruz. Eğitimdeki fırsat eşitliğini desteklemek açısından belediye tarafından gerçekleştirilen ücretsiz eğitim çalışmalarının çok önemli olduğunu düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti

Mersin Haber ,Mersin