BALTIK DENİZİNİN KIZI HELSİNKİ, Helsinki'de Nereleri Gezelim?

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'yi yakından tanımak ister misiniz? Gezmeden önce uğrak noktalarını işaretlemek için sizleri aşağıdaki satırlara davet ediyoruz. Helsinki'de Nereleri Gezelim? sorusunun yanıtı haberimizde

01 Haziran 2016 Çarşamba, 12:17
G: 01.06.2016 - 12:25
BALTIK DENİZİNİN KIZI HELSİNKİ, Helsinki'de Nereleri Gezelim?
-

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'yi yakından tanımak ister misiniz? Gezmeden önce uğrak noktalarını işaretlemek için sizleri aşağıdaki satırlara davet ediyoruz. Helsinki’ye gitmek Sunexpress ile Türkiye'den ortalama 3,5 saat sürüyor. En bilinen yerleri ziyaret edip, kentin dokusuna hakim olmak için 1 gün yeterli...

 

Yalnız bürokratik ve ticari bir başkent değil aynı zamanda bir kültür şehri olan Helsinki'de gideceğiniz yerlere toplu taşıma ile kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz.

 

Tren, otobüs, tramvay, metro ve Suomenlinna vapuru ulaşımı kolaylaştırırken, Reittiopas hizmeti aracılığıyla nereye nasıl gidilebileceği hakkında zahmetsizce bilgi alınabiliyor. Trafik yok denecek kadar az...

 

Helsinki'de Nereleri Gezelim?

 

Suomenlinna Adası

Suomenlinna Adası'nı görmeden dönmeyin. Vapur ile adaya ulaşım yalnızca 15 dakika sürüyor. Baltık Denizinin Kızı denilen şehrin 300 adasından biri Suomenlinna...  UNESCO Dünya Miras Listesi içerisinde yer alan ada kalesi görülmeye değer. Ayrıca adada yürüyüş yolları ve köprüler meşhur, 4 adayı birbirine bağlayan köprüler jeopolitik konumu nedeniyle adaya da değer katan özelliklerden. Adadaki savaş kalıntısı toplar, sığınaklar da hala sergileniyor. Kentin acı mirası, uygarlık yolunda atılan zorlu adımların göstergesi oluyor.

 

Lutheran Katedrali -  Senato Meydanı

Turistlerin gözde yerlerinden olan Senato Meydanı'nın ikonik eseri olan Lutheran Katedrali, bembeyaz yüzü ile güneş gibi parlıyor. Ücretsiz olarak gezilebilen bina, büyüklüğü ile şaşırtıyor. Protestan kilisesi olan Lutheran'ın Pazar günleri ayin nedeniyle kapalı olduğu ise unutulmamalı. İçindeki  Martin Luther heykeli ise oraya zaman ayırdığınıza sizi pişman etmeyecek bir eser.

 

Uspenski Katedrali

Uspenski Katedrali ise Batı Avrupa'nın en büyük Ortodoks kilisesi unvanını taşıyor. Kültürel gezileri sevenlerin uğraması gereken mekana giriş ücretsiz. Kubbeleri ile ilgi çeken Katedral, pazartesi günleri ise kapalı oluyor. Kızıl duvarları ile beğeni kazanan eser, içindeki fresklerle görülmesi gereken yerler arasında işaretleniyor. Fotoğraf meraklıları, özellikle gece bu eserin unutulmaz manzaralara sahne olduğunu görmeli.

 

Temppeliaukio Kilisesi

Temppeliaukio Kilisesi de kayaların içine yerleşen görüntüsü ile eşsiz bir görsel şölen hazırlıyor. Mükemmel akustiği ile konserlere ve kültürel etkinliklere de hizmet veren kilisede konser izleyebilirseniz şanslısınız demektir. Panoramik görüntüsü ile adeta bir masalın içinde hissettiren kilise, doğa ile mimarinin kucaklaşmasının en ilginç örneklerinden irini veriyor.

 

Finlandiya Ulusal Müzesi

Kentin ev sahipliği yaptığı müzeler ülke tarihi ve dokusunu anlamak için nitelikli bir hazine sunuyor. Finlandiya Ulusal Müzesi, ihtişamlı binası ile ilk görüşte gezginleri büyülerken, Senato Meydanı'na yürüme mesafesindeki lokasyonu ile kolaylıkla erişilebilir olarak işaretleniyor.

 

Seurasaari Açık Hava Müzesi

Seurasaari Açık Hava Müzesi, Helsinki'nin tek açık hava müzesi... Etnografya meraklılarının uğrak yeri olan alanda, Finlandiya'nın köy yerleşimini anlatan yapılar sergileniyor. Yeşil ormanların, kuşların eşlik ettiği doğa harikası müzede kulübe örnekleri, kanolar, değirmenler yer alıyor.

 

Sibelius Anıtı

Ünlü bestekar Jean Sibelius'un anısını yaşatıyor.  Heykeltıraş Eila Hiltunen imzasını taşıyan anıt, ülkenin en ünlü sanatçılarından birini anarken keyifli bir park alanı ile sizleri karşılıyor. Kentin biraz dışında olsa da yürüyerek gidilebilen parkta Sibelius'un bir büstü ve bir org heykeli yer alıyor. Kentin tam içinde yer alan bir dinlenme alanı, park arayanlardansanız Esplanade Park ise tam size göre.

 

Kiasma Müzesi

Kentin Çağdaş Sanatlar Müzesi olan Kiasma, etkileyici ve eğlenceli olarak tanımlanabiliyor. Pazartesi günleri dışında her gün gezilebilen müzenin girişi yalnızca 10 Euro. Sanat meraklılarına bir de Ateneum Sanat Müzesi önerilebilir. Fin ressamların tablolarının yer aldığı Sanat Müzesi'nde ünlü sanatçıların büstlerine de rastlamak mümkün. Heykellerin de yer aldığı müze özellikle klasik eser meraklıları için hazine niteliğinde.

 

Kauppatori

Kente gelip alışveriş yapmadan olmaz diyenler ise Kauppotori'yi gezmeli. Turistler için hediyelik eşyaların ve geleneksel ürünlerin satıldığı alanda, kentin geleneksel yemeklerini tatmak da mümkün. Bölgenin meyve reçelleri ile ünlü olduğunu hatırlatırken, eğer vejetaryen değilseniz, geyik eti tatmanız da öneriler arasında sıralanabilir.

 

Finlandiya'nın göz bebeği Helsinki, İskandinav ülkesinin soğuk iklimini uygar kültürü ile yumuşatıyor. Trafiksiz, kültüre saygılı, park alanları ile sosyal yaşamın idealini gösteren şehir adeta “böyle bir hayat da mümkün” dedirtiyor.

 

        

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞUNDA BULUNULACAK
MERSİN'DE SU ARIZASI SIRASINDA DOĞAL GAZ BORUSU DELİNDİ
Mersin'de Su Arızası Sırasında Doğal Gaz Borusu Delindi
Mersin Tarsuslu TIR Şoförü Kemal Özcan Ankara'da Kazada Hayatını Kaybetti
Tunceli'de Zırhlı Araç Devrildi: 4 Şehit, 1 Yaralı
Mersin'de Otomobil Önce Motorsiklete Sonra Yayaya Çarptı: 1 Ölü, 1 Yaralı
VALİ PEHLİVAN ‘2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KOORDİNASYON VE OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI’ GERÇEKLEŞTİRDİ
BAKAN BAYRAKTAR, AKKUYU NÜKLEER GÜÇ SANTRALİ İNŞAAT ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU
MEYVE YÜKLÜ KAMYONET YOLDAN ÇIKTI, HALAT YARDIMIYLA KAYMASI ÖNLENDİ
TARSUS'TA SANDAL KÖYÜNDE YANGIN

Mersin Haber ,Mersin