Balık Pazarı Esnafından, Başkan Tuna’ya Tam Destek

Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye  Başkan Adayı Hamit Tuna’nın halkla buluşması sevgi seline dönüşüyor.

08 Mart 2019 Cuma, 20:51
Balık Pazarı Esnafından, Başkan Tuna’ya Tam Destek
-

Kent genelinde yoğun ilgi gören Başkan Tuna’ya, Atatürk caddesinde bulunan kasaplar çarşısı ve balık pazarı esnaflarından tam destek geldi.
“Balık Pazarımızı Restore Edeceğiz”
Balık pazarı ziyaretinde konfetilerle ve coşkuyla karşılananCumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, esnafa projelerini anlatarak, balık pazarının yerini iyileştirip restore edeceklerinin bilgisini verdi.
31 Mart’ta hemşehrilerinden yetki isteyen Başkan Hamit Tuna; “Seçilmemiz halinde bu sorunları daha kapsamlı ele alarak çözümleyeceğiz.31 Mart’ta verin yetkiyi hep birlikte yapalım” dedi.
Başkan Tuna; “Toroslar’ı köyden nasıl bir kent yaptığımızı herkes gördü.İnşallah şehrimizin de eskimiş yapılarının otantik halini koruyup, geçmişteki anılarımızı öne çıkartıp bambaşka bir görünüme kavuşturacağız kentimizi. Bugün bu güzel karşılamayla bizleri mutlu ettiniz. Hepinize en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Balıkçılık sektörünü ve balık yeme alışkanlığını kentimizde daha da yaygınlaştıracağız. Buraya bereketi hep birlikte getireceğiz. Birleşerek güçleneceğiz, üreterek zenginleşeceğiz. Balıkçılığın en güzelini yapacağız. Tarımla iştirak eden çiftçimizin az yerden en fazla ürünü elde etmesini sağlayacağız, sanayicinin yanında olacağız” dedi.
“Karadavur’da Balıkçı Köyü’nü Hayata Geçireceğiz”
Kentte balıkçılığın simgesi haline gelen Karaduvar Mahallesi’nde bir balıkçı köyü oluşturmayı planladıklarının altını çizen Başkan Tuna; “Karaduvar Mahallemizin sosyal ve ekonomik yapısını bozmadan, mekânsal dokunuşlarla balıkçı barınağı, balıkçı hali ve balık restoranlarıyla entegre olmuş, kentsel yaşamla bütünleşen bir yerleşim bölgesi inşa edeceğiz. Taşıt ve yaya ulaşımını, cephe sağlıklaştırmalarını, açık ve yeşil alan düzenlemelerini, kent mobilyalarını kapsayan kentsel tasarım uygulamaları ile balıkçı köyü haline getireceğiz. Akdeniz’in zengin deniz ürünlerini en güzel ortamlarda Mersinlilerle buluşturacağız” dedi.
“Balık Halleri Kuracağız ve Balıkçı Barınaklarını Yenileyeceğiz”
Mersin’in kıyı süsü balıkçı barınaklarını yenileyeceklerine dikkat çeken Başkan Tuna; “Yaklaşık 320 kilometrekarelik kıyı şeridine sahip kentimizde gerek balıkçılığın gelişmesini gerekse balık ticaretinin kaliteli, standartlara ve gıda güvenirliliğine uygun olarak serbest rekabet şartları içerisinde yapılmasını sağlamak amacı ile balık halleri kuracağız.Kıyı şeridine ihtiyaç olan yerlerde de standartlara uygun balıkçı barınakları yaparak, balıkçılığın gelişmesini sağlayacağız. Ayrıca var olan balıkçı barınaklarının; dalgakıran, rıhtım, iskele, çekek yeri gibi alt yapı unsurları ve üst yapı tesislerinin eksiklerine ilişkin mekânsal düzenlemeleri yapacağız” dedi.
Konuşmaların ardından kasap çarşısı ve balık pazarı esnafları Başkan Hamit Tuna’ya teşekkür ederek, kendisini destekleyeceklerini belirttiler. Bir esnaf ta Başkan Tuna’nın seçildiği gün herkese çiğköfte dağıtacağının sözünü vererek; “Başkanımız o koltuğa oturduğu gün herkese çiğköfte dağıtacağım” şeklinde Başkan Tuna’ya olan sevgisini ifade etti.
Başkan Hamit Tuna da hemşerilerine teşekkür ederek; “İşte bu gönül güzelliği ve birlikteliğidir. İnşallah halkımızın destekleri ve teveccühü ile 31 Mart’ta Büyükşehir ve 13 İlçemizi alacağız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”

Mersin Haber ,Mersin